top of page

Aflevering 2 - Verborgen aanwijzingen


"Wisseltruc"

Foto: Screenshot uit seizoen 18, aflevering 2


RECAP - Ook in aflevering 2 was wel het een en ander aan verborgen aanwijzingen te ontdekken. Vertelde Art nou het geslacht van de Mol? Kwamen de initialen van de Mol nou voorbij? En op wie slaat de titel? Dit zijn de mogelijke hints uit de tweede aflevering.


Wisseltruc

De titel van aflevering 2 was "Wisseltruc". Zou dit kunnen verwijzen naar Simone? Zij verwarde bij de graafopdracht Loes met Olcay. Tegelijkertijd kan de titel ook verwijzen naar Olcay. Zij wisselde bij de eerste marktkoopvrouw een briefje van €1.000,- voor één briefje van €500,- en ‘vergat’ het ander briefje mee te nemen.

Het kan ook slaan op het feit dat Ruben de leiding overnam van Jan in de steengroeve. De leiding werd hier gewisseld.


Art draagt een blauw-geel overhemd

Geel-blauw

In deze aflevering zien we twee keer de kleurcombinactie geel-blauw voorkomen. Art draagt een geel met blauw gestreept overhemd en bij de test ligt er een geel met blauw boek achter de kandidaten. Dit zou kunnen betekenen dat de Mol dit seizoen gestart is in Oekraïne. Immers, de vlag van dit land is geel-blauw. In dat geval zou Jan de Mol moeten zijn, nu Jean-Marc het spel verlaten heeft.


De Mol heeft het prima naar d'r zin

Aan het begin van de aflevering vertelt Art dat de Mol het in Georgië prima naar de zin heeft. Of zei hij nou dat de Mol het prima naar d'r zin heeft? Tijdens MolTalk werden de tafelgasten het niet helemaal eens over het feit of Art met deze uitspraak nu wel of niet naar een vrouwelijke Mol verwijst.


Wat wel zou kunnen verwijzen naar een vrouwelijke Mol is dat er veel vrouwelijke figuren in de vorm van standbeelden, gevels en reclame in beeld komen.

0

06

Op een van de machines staat duidelijk 06. Of is het toch OG? In dat geval zou dit kunnen verwijzen naar de initialen van Olcay Gulsen.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page