top of page

Aflevering 1 & 2 - Follow the money


Foto: Screenshot uit seizoen 18, aflevering 2

RECAP - Na twee afleveringen staat de pot op -€640,-. Het lijkt een traditie te worden om de eerste aflevering met een achterstand te beginnen. In aflevering 1 staat de teller op -€3.000,-. De Mol heeft een prima start dit jaar.

Aflevering 1

Opdracht 1 - Vind de kluis

Deze opdracht was verspreid over vijf verschillende steden: Kiev (Oekraïne), Moskou (Rusland), Almaty (Kazachstan), Bakoe (Azerbeidzjan) en Jerevan (Armenië). Twee kandidaten per stad. In elke stad is €2.000,- te vinden. Als alle teams het geld zouden vinden en op tijd bij de kluis zouden zijn, hadden de kandidaten dus een pot van €10.000,- kunnen hebben aan het einde van aflevering 1. Maar dit is Wie is de Mol?, dus zit er nog een Molletje onder de grond. Alle teams kregen een telefoon. Met de telefoon konden ze de andere teams bereiken, maar konden ze ook Art bellen. Deze telefoontjes waren niet gratis en kostten €500,-. Later werd dit verhoogd naar €1.000,-.

Ruben en Olcay vinden geld

Tijdens het spel hebben Olcay en Ruben hun geld gevonden, net als Loes en Ron. Helaas lukte het Loes en Ron niet om op tijd bij de kluis te zijn en dus komt dit geld niet in de pot. Olcay en Ruben lukte het wel. Dan is de vraag natuurlijk: wie hebben er dan allemaal naar Art gebeld? Er is namelijk in totaal €5.000,- verbeld.


Het eerste telefoontje kwam van Simone en Bella. Dit zijn de eerste €500,-. Vervolgens delen ze niet met de andere dat het geld kost om naar Art te bellen. Het tweede telefoontje komt van het team van Emilio en Stine. Nogmaals €500,-. In deze voicemail wordt al gezegd dat het volgende telefoontje €1.000,- kost. Wederom wordt deze informatie niet gedeeld met de groep. Olcay en Ruben zijn de derde in het rijtje die naar Art bellen. Dit kost €1.000,-. Vervolgens bellen Emilio en Stine nog een keer naar Art en weer vliegt er €1.000,- weg. Vlak hierna belt Loes met Emilio. Loes vraagt of zij Art gebeld hebben en of ze al meer informatie hebben. Emilio zegt dat ze inderdaad Art hebben gebeld, maar dat de informatie die ze kregen specifiek voor hun stad was bedoeld. Hierdoor bellen Loes en Ron om vervolgens dezelfde aanwijzing te horen als Emilio en Stine. Weer €1.000,- uit de pot. Het laatste telefoontje komt van Jan en Jean-Marc. Vlak voor dit team Art belt hebben ze nog contact met Loes, die hun de aanwijzing al geeft. Toch besluit het team om Art nog even te bellen. Met dit telefoontje staan de eindsom op -€5.000,-


Eenmaal in Georgië overhandigt Olcay netjes de €2.000,- aan Art, die vlak daarna de mededeling doet dat de pot na aflevering 1 op -€3.000,- staat. Geen slecht begin voor de Mol.Aflevering 2

Opdracht 1 - Wisselgeld

De eerste groepsopdracht. Art staat bij een marktkraam met allemaal briefjes met mingeld. Al deze briefjes moeten bedekt worden met plusgeld. Ze krijgen van Art een biljet van €1.000,- mee. Dit biljet kunnen ze omwisselen voor twee biljetten van €500,-. Ze kunnen deze briefjes weer doorwisselen tot ze allemaal briefjes van €10,- hebben. Met deze briefjes kunnen ze de hele tafel bedekken. Vrij simpele opdracht zou je zeggen.


Bij de eerste wissel gaat het al mis. Olcay wisselt het biljet van €1.000,- voor maar een briefje van €500. De hele groep moet dus terug om het andere briefje nog op te halen. Vervolgens loopt de communicatie tijdens het spel niet helemaal lekker en trekt de groep van Olcay haar eigen plan. Er wordt niet meer geluisterd naar de opdrachten van hun medespelers.

Windvlaag

Uiteindelijk lukt het de groep om die honderd briefjes van €10,- te pakken. De kandidaten rennen terug naar Art om de tafel te bedekken. Ze hebben dan nog ongeveer zes minuten om de hele tafel te bedekken. Bij de start zegt Simone dat er overal twee briefjes op moeten liggen. De briefjes die al op tafel liggen zijn -€20,- waard en de briefjes die zij hebben €10,-. Twee briefjes van €10,- maken immers samen €20,-. Loes en Ruben gaan mee in dit idee en zo bedekken ze maar de helft van de tafel. Tot het moment dat ze erachter komen dat ze te weinig briefjes hebben. Ze hebben nog twee minuten en werken hard om alles te bedekken. Als de tijd om is, is niet alles bedekt en waait de helft van de bedekte vakjes ook nog eens weg. Die weggewaaide briefjes ziet Art door de vingers en de kandidaten verdienen met deze opdracht €860,-. De pot staat op -€2.140,-.


Opdracht 2 - Theater

Even een kort stukje over deze opdracht. Tijdens dit spel konden de kandidaten €2.000,- verdienen. Als ze allemaal op de juiste plek zouden zitten aan het eind van de opdracht. Na het eerste SMS'je van Art werd het een soort stoelendans waarbij iedereen van hun stoel af kwam. Ook de personen waar geen aanwijzing voor was gingen op een andere plek zitten. Vervolgens kwam de tweede en al laatste kwam er nog een derde bericht. Na dit laatste berichtje had iedereen het gevoel dat ze goed zaten en toen kwam bericht vier.


Dit bericht was niet van Art, maar kwam van Ron. Als ze binnen tien minuten bij Ron in de loge zouden zitten, zou hij cruciale informatie delen over de test. De groepsdruk was zo hoog dat iedereen op zijn stoel bleef zitten. Hierbij dus ook de Mol, want hij wist dat de opdracht toch al was mislukt. Uiteindelijk zaten maar drie mensen op de juiste plek: Loes, Ruben en Bella. Er werd geen geld verdiend.

Opscheppen

Opdracht 3 - Opscheppen

Bij de derde opdracht konden de kandidaten €3.000,- verdienen. €500,- voor iedere tien meter die de auto zou kunnen afleggen, plus de bonus van Art als die de finish zou halen. Alle kandidaten zaten in een graafmachine. Aan het begin van de opdracht kwam Jan met een duidelijk plan en ook hij werd daarom als teamcaptain gekroond tijdens deze opdracht. Voor de Mol viel er niet veel te mollen, Olcay moest plassen en dat zorgde voor tijdverlies en bij Loes viel haar wagen uit. Verder waren er weinig opvallende dingen te zien. De groep haalt uiteindelijk 29,6 meter aan grind weg. Dit wordt afgerond naar 30 meter. Bij deze opdracht is er €1.500,- verdiend. Hiermee komt de nul steeds dichter bij. Maar voor nu staat de pot nog op -€640,-.


De Mol heeft een goede start dit jaar. Na twee afleveringen staat de pot nog steeds in de min en dat moet een lekker gevoel geven. Voor de kandidaten staat er volgende aflevering nog flink wat te doen om de pot in de plus te krijgen.

 
Follow the Money - Aflevering 1 & 2

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page