top of page

Aflevering 3 - Verborgen aanwijzingen


'Kreupelstraat'

Foto: Screenshot uit seizoen 18, aflevering 3

RECAP - Ook in aflevering 3 vielen weer een hoop aanwijzingen naar verschillende Mollen te vinden. Wie is hierdoor verdacht? We zetten de beste hints weer voor je op een rijtje.

De kreupele verdubbelaar

'Kreupelstraat'

De titel van aflevering 3 was 'Kreupelstraat'. Een merkwaardige titel. Dit zou kunnen slaan op de auto van Jan en Stine die kreupel over de finishlijn geduwd moest worden bij de eerste opdracht. Of misschien op de auto van Simone die kreupel werd van de straat die toch iets te stijl bleek.


De titel kan ook afgeleid zijn van het spreekwoord "lang genoeg in de Kreupelstraat gewoond hebben". Dit betekent dat je lang genoeg in de problemen hebt gezeten. Dit kan slaan op de pot die na deze week na twee afleveringen eindelijk in de plus staat. Hierdoor kan het verwijzen naar Olcay, die als penningmeester al lang genoeg zonder geld heeft gezeten.

De timer van Simone

Timers

Bij de eerste opdracht komt bij iedere auto een timer in beeld. Deze is rood en kleurt groen als de vijftien minuten zijn bereikt. Opvallend is dat we de timer van Simone pas te zien krijgen als die groen kleurt. Is dit een verwijzing naar het feit dat de Mol nooit een rood scherm krijgt?

(Door: @wieisdemol.crosswise)


"Ook nog eens"

Als de groep vertelt dat Olcay de penningmeester is, reageert Art hierop met ‘’Ook nog eens!’’. Zou ze naast penningmeester ook nog eens de Mol zijn?

(Door: @WIDMoverzicht)

Test naarst een kruis

Kruizen

Bij de tweede opdracht stonden alle bakjes in een kruis opgesteld. Dit was nogal overbodig, want op de paden kwamen de kandidaten bij beide rondes precies hetzelfde tegen. Maar dat was niet het enige kruis dat we zagen. Bij de test zaten de kandidaten naast een groot kruis en bij de eerste opdracht zagen we een man een kruisje slaan. Zou dit een verwijzing zijn naar Stine, die in Denemarken is geboren? In de vlag van Denemarken zit namelijk een kruis.


Pieken en dalen

Voor de uitzending tweette de Mol op zijn Twitter-account @IkBenDeMol: ‘’Vanavond zien we pieken en dalen.’’ Het is mogelijk dat de Mol bij het dappere team van de paraglide-opdracht zat. Deze kandidaten, Jan, Simone, Loes en Bella zagen vanuit de lucht letterlijk alle pieken en dalen in de omgeving.

(Door: @Rubin60560680)

De portofoon van Loes wijst naar De Mol

Portofoon van Loes

De portofoon met de naam van Loes die op tafel lag bij de paraglide-opdracht wees naar een gewichtje met de woorden ‘De Mol’.


Arveladze

Emilio herhaalde tijdens de tweede opdracht continu de vraag wat de voornaam was van profvoetballer Arveladze. Het antwoord op deze vraag is Shota. In aflevering 2 bezochten de kandidaten het Rustaveli Theater. De voornaam van de persoon naar wie dit theater vernoemd is, is Sjota. Emilio begon deze opdracht in loge 18.

(Door: Nicole van den Broek)Stine naast de schep

Schep

Stine had tijdens het leren voor de test een schep naast zich staan. Betekent dit dat zij de Mol is? Mollen houden immers van graven.

(Door: @IdeeenFee)

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page