top of page

Verborgen aanwijzingen - Aflevering 4


'Vooruitzicht'

Foto: Screenshot uit seizoen 18, aflevering 4


RECAP - Ook in aflevering 4 zaten natuurlijk verborgen aanwijzingen verstopt. Maar welke waren dat? Met wat eigen speurwerk en natuurlijk met jullie tips hebben we deze lijst met mogelijke hints opgesteld.

Stine met de telefoon

'Vooruitzicht'

De titel van aflevering 4 is 'Vooruitzicht'. Dit zou op Stine kunnen slaan. Zij hield bij de eerste opdracht een telefoon voor zich uit, waar duidelijk het woord 'Visie' op het scherm stond; een ander woord voor zicht.

(Door: @mollevisie)


Het kan ook slaan op op Jan. Maar dan niet als Mol, maar als winnaar. Art stelde bij het afvallersinterview met Emilio namelijk de vraag: "Wie hoop je dat er wint?". Een vraag die Art normaal nooit stelt. Emilio antwoordt dat hij hoopt dat Jan wint. Is dit een kloppend vooruitzicht?

(Door: @felixwidm)


Als de titel in beeld komt, horen we de stem van Simone. Maar dat niet alleen, want we zien ook een zebra met een gedeeltelijk goen patroon. Dit lijkt haast een groene vingerafdruk. Is dit alles een vooruitzicht naar alle groene schermen die Simone als Mol gaat krijgen?


Een andere mogelijke verwijzing naar Simone kan zijn dat zij als enige de vraag "Ben jij de Mol?" kreeg bij de tweede opdracht. Dit kan een vooruitzicht zijn naar de ontknoping, waar Simone eindelijk antwoord mag geven op deze vraag. Simone antwoordt 'nee', maar de opdracht heette 'Niets is wat het lijkt', wat zou kunnen betekenen dat ze hier loog.


Tweet van de Mol

De Mol stuurde vlak voor de vierde aflevering de volgende tweet:


Opvallend is dat er een aantal woorden onnodig met hoofdletter geschreven zijn. Dit zijn de titels van de opdrachten. Maar als je alle hoofdletters op zichzelf neemt, krijg je NIWHLRDZT. Al deze letters zijn de eerste letters van titels van Stines publicaties: NRC Handelsblad, Ik Lieg Dus Ik Ben, Waarom Vrouwen Van Apen Houden, Het Broekpak van Olivia Newton John, Licht op het Noorden, Rehab, Dus Ik Ben, Zussenboek en Turkse Vlinders.

(Door: @DKlanderman)


Onder de grond

Loes en Stine bevonden zich bij de eerste opdracht onder de grond. Precies de plek waar een Mol zich thuis zou voelen.

Vraag op het bord

Ja Nee

Op het bord in het park, waar Art achter stond, konden we bij iedere vraag 'Ja' en 'Nee' lezen. Maar als je dit achter elkaar leest, kun je de naam van Jan hier uithalen.

(Door: @VncntWgrs)


Daar gaat Loes

Als Ruben zegt dat hij Loes het spel wel uit zou werken, zegt Art bij het dichtklappen van het klepje:"Daar gaat Loes". Doelt hij er hier op dat Loes letterlijk voorbij liep?

(Door: @IkBenMolloot)


Wil je nu al weten wie de Mol is?

In het park was Stine de enige die 'Nee' antwoordde op de vraag "Wil je nu al weten wie de Mol is?". Zei ze dat omdat ze het antwoord toch al weet? En daarnaast, ze kan als Mol niet ook nog langs zichzelf heen lopen.


Voor als je benieuwd bent naar waar we de Mol voorbij kunnen hebben zien komen bij de tweede opdracht, hebben we dit artikel geschreven.

Kruis

Kruizen

Ook deze week konden we weer kruizen voorbij zien komen. Zo stonden de kandidaten tijdens de derde opdracht voor een groot graffiti-kruis en zelfs in de MolTalkstudio hingen vier bordjes op de deur in een kruis (en daarnaast was Klaas van KRUIStum ook nog eens te gast). Zou dit een verwijzing zijn naar de Deense vlag, waar een groot kruis in staat? Stine is geboren in Denemarken.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page