top of page

Aflevering 3 & 4 - Follow the Money


€500,-

Foto: Screenshot uit seizoen 18, aflevering 4

RECAP- Er is weer veel gebeurd de afgelopen afleveringen. De kandidaten begonnen aflevering 3 met een pot van -€680. In deze aflevering schommelt het heel erg, maar uiteindelijk weten ze de pot op een plusbedrag te zetten. In aflevering 4 houden ze dat zo en komt er ook nog eens een flink bedrag in de pot.


Aflevering 3

Nog voordat de opdrachten beginnen, hebben de kandidaten het tijdens het ontbijt over het penningmeesterschap. In het geval dat er daadwerkelijke een keer geld in de pot komt. Olcay biedt zich gelijk aan en de groep stemt hiermee in. Als de beslissing bijna is gevallen komt Stine ook nog even om de hoek kijken en geeft ook aan dat zij graag de verantwoordelijkheid wil dragen voor de pot. Niemand geeft hier gehoor aan en er wordt democratisch besloten dat Olcay de penningmeester wordt als er geld verdient wordt.


Opdracht 1 - Tijd is geld

Geldauto's

In deze opdracht moeten de kandidaten rond gaan rijden in een auto. Er zijn in totaal vijf auto's. Vier daarvan zijn een geldbedrag waard en één auto is een verdubbelaar. Je hebt een auto met €50,-, €200,-, €250,- en €750,-. Bij elkaar zijn de auto's dus €1.250,- waard. Met de verdubbelaar kunnen de kandidaten daar €2.500,- van maken.


De verdeling van de auto's is als volgt: Ruben rijdt in de auto van €50,-. Simone rijdt rond met €200,-. Loes en Emilio hebben de wagen met €250,-. Olcay wilde graag in een auto die veel waard was en stapt samen met Bella in de auto met €750,-. Jan en Stine stappen in de verdubbelaar.


Ruben vertrekt als eerst. Daarna vertrekken Olcay en Bella. Zij worden op de voet gevolgd door Jan en Stine. Vervolgens vertrekken ook de laatste auto's. De auto die als eerste afvalt is die van €50,-. Ruben rijdt een straat in waar werkzaamheden aan de gang zijn en zo wordt hij ingesloten door één rode auto. Nadat de goedkoopste auto af is gevallen gaat ook de duurste voor gaas. Olcay en Bella worden in hun laatste twintig seconden ingesloten door twee rode auto's. Even lijkt het of Loes ook een verkeerde straat in rijdt, maar deze auto ontkomt aan de insluiting en kan doorrijden naar de finish. Net als de auto van Simone die ook zonder moeite de eindstreep haalt. De auto van Jan en Stine daarentegen stopt ermee en moet over de finish geduwd worden, maar ook deze auto komt over de finish.


In totaal verdienen de kandidaten €900,- met deze opdracht. En dat hadden ze nodig. Na de eerste opdracht staat de pot dan eindelijk in de plus, namelijk op €260,-.

-€500,-

Opdracht 2 - Kwestie van vertrouwen

In deze opdracht valt er €2.500,- te verdienen. Het enige wat de kandidaten hoeven te doen is elkaar vertrouwen. Een lastig punt voor deze groep, want wie vertrouw je wel en wie vertrouw je niet?


Ruben neemt Emilio in vertrouwen en vertelt aan hem wat er allemaal in zijn bakjes ligt. Bij Ruben ligt er twee keer een minbedrag, één plusbedrag en een zwart vrijstelling. Emilio vertelt niet aan Ruben wat er in zijn bakjes ligt, maar vertelt wel voor welke bakjes Loes en Bella zouden moeten gaan. Namelijk bakje 1 en 3. Loes en Bella vertellen vertrouwen elkaar en vertellen wat zij in hun bakjes hebben gezien. Hun advies aan de heren is de kant van Loes. In bakje één en vier zou het juiste geld liggen. Beide teams volgen het advies op. Dat zorgt ervoor dat Loes en Bella eerste een briefje van €250,- pakken en daarna een van -€500,-. €250,- uit de pot dus.. Emilio en Ruben volgen ook het advies en pakken €500,- en daarna -€500,-. In deze eerste ronde staat de stand dus al op -€250,- voor de pot. En dan te bedenken dat aan de ene kant maximaal €500,- verdiend kon worden en aan de andere kant €750,-.


Olcay en Stine zijn heel open tegen elkaar. Olcay vertelt wat ze allemaal gezien heeft en Stine geeft aan alleen maar mingeld gezien te hebben. Het advies vanuit hun kan is om aan de kant van Olcay bakje 1 en 4 te nemen. Simone en Jan zijn minder open tegen elkaar. Jan heeft alleen oog voor die zwarte vrijstelling en bij Simone ligt er alleen maar plus- en mingeld. Zij besluiten om geen advies te geven en de keuze te laten aan Olcay en Stine. Zij kiezen uiteindelijk voor de rij van Jan en pakken als eerste de zwarte vrijstelling en daarna -€500,-. Simone en Jan volgen niet het advies op. Jan kiest zelf een bakje en pakt daarmee de vrijstelling. Daarna pakt Simone -€500,-., Ook deze tweede ronde levert de pot niks op. Het kost de pot maar liefst €1.000,-.


De Mol is goed bezig. Na nog geen halve dag staat de pot alweer in de min. De eindstand na deze opdracht is -€990,-.

De kandidaten verdienen geld

Opdracht 3 - Molcast

Bij deze opdracht is er maar liefst €4.000,- te verdienen. Iets wat de groep wel kan gebruiken. voor de opdracht wordt de groep opgesplitst in twee groepen. Een groep met dappere kandidaten en een groep met kandidaten die een goed organisatie- en communicatietalent hebben. De eerste groep moet gaan luisteren naar een Molcast met informatie over Georgië. De tweede groep heeft die informatie nodig om vragen de beantwoorden. Zij hebben de taak om veertig vragen te beantwoorden. Elke goed beantwoorde vraag leverde €100,- op voor de pot. Uiteindelijk lukt het ze om achttien vragen goed te beantwoorden en zo €1.800,- te verdienen. Het wordt niet duidelijk welke vragen er nou goed beantwoord zijn. We kunnen hier dus niet goed zien wie er geld binnen heeft gebracht en wie hier nou aan het mollen was.


Al met al eindigt deze aflevering toch met een plusbedrag in de pot. Door deze laatste opdracht komt de pot op €810,- te staan.


Aflevering 4

Opdracht 1 - Tunnelvisie

Ook voor deze opdracht wordt de groep in tweeën gesplitst. Emilio, Loes en Stine zitten onder de grond en moeten de andere kandidaten aanwijzingen geven om hen te vinden. Als dat zou lukken bracht dit €1.500,- op voor in de pot. De opdracht verloopt zo chaotisch dat de groep die onder de grond zit niet gevonden wordt. Geen €1.500,- in de pot.


Opdracht 2 - Niets is wat het lijkt

Opdracht 3 - Rode draad

€5.000,-

Deze twee opdrachten koppel ik even aan elkaar. De keuzes die in opdracht 2 gemaakt werden, gaven uiteindelijk aangeven waar de groep in opdracht 3 voor zouden strijden: €5.000,- of de groepsvrijstelling. De meerderheid van de groep zou beslissen wat het wordt. Het is dus belangrijk om te weten wie wat gekozen heeft. Emilio was de eerste die bij Art mocht komen. Hij koos in eerste instantie voor de groepsvrijstelling, maar ging uiteindelijk voor het geld. Daarna komt Jan. Zijn keuze krijgen we niet te horen. Dan is Stine aan de beurt. Zij kiest voor de groepsvrijstelling. Rubens keuze zien we ook niet. Loes gaat voor het geld en Simone kiest ervoor om langer in het spel te blijven. Olcay's keuze zie je ook niet, maar later vertelt ze dat ze voor het geld is gegaan. Er zijn nu drie mensen die voor het geld zijn gegaan en twee mensen voor de vrijstelling.

Zeven enveloppen

In opdracht 3 blijkt dat de meerderheid voor geld gekozen heeft. Voor deze opdracht moeten de kandidaten met een zipline van het ene gebouw naar het andere glijden. Voor vertrek moeten ze een envelop kiezen en meenemen naar de overkant. In één van de enveloppen zit het geld. Zeven enveloppen. Als iedereen zou gaan zou het geld zeker de overkant halen. Er bleven er twee achter. Ruben en Stine kozen ervoor om het niet te doen. Ruben vanwege zijn enorme hoogtevrees en Stine vanwege haar polsblessure. Gelukkig voor de groep is de envelop met €5.000,- aan de overkant gekomen. Maar de vraag blijft wie deze mee heeft genomen.Er is veel gebeurd in de afgelopen afleveringen. De pot werd heen en weer geslingerd tussen een min-bedragen en plusbedragen.Bij aflevering 3 begon de pot op -€680,- en de stand aan het eind van aflevering 4 is nu €5.810,-.

 
Follow the Money - Aflevering 3 & 4

* Omdat we niet weten wie de envelop met geld naar de overkant van de zipline gebracht heeft, hebben we de €5.000,- verdeeld over de vijf kandidaten die de overkant haalden. Maar dit verstoort de betrouwbaarheid wel een beetje.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page