top of page

Verborgen aanwijzingen - Aflevering 5


'Zienswijzen'

Foto: Screenshot uit seizoen 18, aflevering 5


RECAP - Aflevering 5 zat weer boordevol met mogelijke aanwijzingen. En uiteraard hebben we die allemaal voor je achter elkaar gezet. Lees dus snel verder voor de beste hints!


'Zienswijzen'

De titel van aflevering 5 is 'Zienswijzen'. Art begint de aflevering meteen met een zienswijze. Hij vraagt namelijk of de Mol en de penningmeester misschien een en dezelfde persoon zijn. Dit zou erop kunnen wijzen dat Olcay de Mol is. Of Ruben, want hij werd later in de aflevering benoemd tot penningmeester.


Tunnelvisie is ook een soort zienswijze. Dit woord wordt door Simone gevonden bij de woordzoeker.

Jokerkaart

Kaartspel

Voor zover we hebben kunnen zien is Simone de enige die een jokerkaart heeft in haar kaartspel bij het bouwen van een kaartenhuis. Dit kun je zien aan het begin van de opdracht. De Mol is een soort van joker. Is Simone dan de Mol?


Een van de clowns uit het circus houdt ook nog eens twee kaarten voor de camera omhoog. De eerste is een joker en de andere een klaveren dame. Dit zou erop kunnen wijzen dat de Mol een vrouw is.


Stoelen

In het circus lag er geld onder stoel 1 en op stoel 8. Samen vormt dit het cijfer 18. Simone was de enige die geld vond onder een van de stoelen. Zou zij de achttiende Mol kunnen zijn?

WI-002-DM

WI-002-DM

De kandidaten stappen in een auto met kenteken WI-002-DM. Jan stapt als tweede in deze auto.

(Door: @ireenmi)


Onder de grond

Bij de tweede opdracht verdwijnt Jan onnodig onder de grond. Dat is natuurlijk de plek waar de Mol zich het meest thuis voelt. Simone was de enige die 'metro' vertaalde naar 'underground' bij het vragen naar de weg.


Woordzoeker

De oplossing van de woordzoeker was: ‘’Streepte de Mol de Mol weg?’’. Stine streepte haar eigen naam én 'Mol' weg. Jan streepte 'de Mol' weg uit 'Wie is de Mol'. Hij deed dit ook meteen aan het begin van de opdracht, voor iemand anders dit had kunnen doen.


Een andere hint had al in de woordzoeker zelf verstopt kunnen zitten. Zo kunnen we met een gekke kronkel "Stine is de Mol" lezen. Je vindt het plaatje hier.

(Door: @ellen_vd)


En dat is niet de enige manier hoe de naam van Stine in de woordzoeker verstopt zit. Aan de linkerkant loopt de naam van Stine in de vorm van een M. De M van Mol? Dat plaatje vind je hier.

(Door: Ruben Vecht)

Schilderijen

Schilderijen

Stine noemt drie mensen bij het invullen van de test: Loes, Jan en Ruben in deze volgorde. Hierna zien we drie schilderijen: een rood schilderij, een groen schilderij en een bruin schilderij. Loes zag vervolgens een rood scherm. Is Jan dan misschien de winnaar van het spel en is Ruben dan de Mol?

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page