top of page

RECAP 6: Begint het net zich rond de Mol te sluiten?


Groepsfoto aflevering 6

Foto: Screenshot uit seizoen 18, aflevering 6


RECAP - De zesde aflevering van Wie is de Mol? is een feit. En hoewel de verdachtenlijst niet is gekrompen, ben ik er inmiddels wel zo goed als zeker van wie de Mol is. En de kandidaten beginnen het ook door te krijgen, zo lijkt het. Maar op welke mogelijke Molacties hebben we de groep nou kunnen betrappen?

Top-3 verdachten

De groep is in rouw om het vertrek van Loes en Ruben staat er nu alleen voor. Hij vertelt dat hij toenadering wil zoeken tot Jan, maar dat hij hem eigenlijk ook niet helemaal vertrouwt. Ook deze aflevering krijgen we weer een hoop "bondgenootschapsstress" te zien. En het wordt straks nog veel ingewikkelder.


Opdracht 1 - Sleutelpositie

Maar eerst is het tijd voor een opdracht. Ruben krijgt voor deze opdracht weer een cruciale rol, omdat hij penningmeester is. Hij wordt als enige niet opgesloten in een van de hotelkamers in het verlaten resort waar ze zijn. De rest wordt verspreid over vier kamers. Iedere kandidaat krijgt een sleutelbos. Hieraan hangt bij iedere kandidaat een sleutel om een andere kandidaat te bevrijden en om kamers te openen. Op deze kamers ligt geld.


Simone wordt opgesloten op kamer 48 en Olcay zit hier tegenover op kamer 47A. Jan zit een verdieping hoger, op kamer 86 en Stine zit in kamer 5. Alle kandidaten beginnen meteen op de deur te bonsen en om Ruben te roepen. Alleen Stine blijft opvallend stil. Die klopt af en toe even of rammelt een beetje met haar sleutelbos. Het is bijna alsof ze niet gevonden wil worden.

Stine in haar hotelkamer

Na ongeveer vijf minuten bevrijdt Ruben Jan uit zijn kamer. En in plaats van dat Jan de andere kandidaten gaat bevrijden, gaat hij, mede door de aansturing van Ruben, kamers met geld openmaken. Hij vindt €100,- in kamer 88B, maar besluit dan toch om Olcay te bevrijden. Olcay bevrijdt daarna meteen Simone en de vier kandidaten gaan op zoek naar geld. Stine lijkt onvindbaar en wordt dan ook een beetje vergeten door de groep. Ruben vindt €100,-.


Uiteindelijk vindt Olcay Stine. Opvallend is dat Stine precies weet welk kamernummer ze heeft, terwijl Olcay en Simone dat niet wisten. Simone heeft de sleutel voor Stines kamer en komt haar dan ook meteen bevrijden. Ruben vindt een envelop. Hierin staat dat in kamer 3 twee jokers liggen. En laat Olcay nou net de sleutel van die kamer hebben. Hij probeert die sleutel meteen van haar af te troggelen, maar dat laat ze niet toe. In plaats daarvan opent ze zelf kamer 3, waarna Ruben haar zowat tegen de muur beukt om de jokers te vinden. Jan, die ook meegelopen was, zegt dat Olcay en hij wel verder gaan zoeken, waardoor Ruben het rijk alleen heeft. Hij vindt de jokers.

€500,-

Ook Jan heeft geluk. In kamer 46 vindt hij een joker. En ook Simone ziet er een liggen in kamer 51A. In de kamer ernaast, 51B vindt Olcay €100,-. Maar konden we Simone nou een briefje van €500,- zien laten liggen? Het was een beetje apart gemonteerd, maar nadat Simone haar kamer verlaat, zien we een geldbriefje op een bed liggen. Aan het einde van de opdracht kunnen we zien dat het briefje verdwenen is, maar niet in de pot terecht is gekomen. Jan heeft €200,- gevonden, net als Olcay. Ruben heeft €100,- ingebracht. Simone heeft niets kunnen vinden en wat Stine allemaal heeft uitgevoerd bij deze opdracht is een raadsel.


Terug naar de bondgenootschappen. Jan klopt aan bij Olcay. Hij wil weten of zij nog wat leuks gevonden heeft in het resort. Hij laat zelf zijn joker zien, waarna Olcay hem een zwart make-updoosje laat zien. In het gesprek dat volgt blijkt dat Olcay haar huidige bondgenoot Stine graag wil dumpen voor Jan, maar Jan ziet dat niet zo zitten. Stine staat op dat moment te doen waar ze goed in is: stil achter een deur staan. Ze hoort het hele gesprek aan en voelt de bui al hangen dat Jan nóg een bondgenoot van haar gaat stelen.


Intussen is Simone Stine nogal verdacht aan het maken bij Ruben. Want waarom heeft ze die zwarte vrijstelling nog niet ingezet? Ruben vraagt Simone of ze de Mol is. Simone zegt vervolgens doodleuk van wel. Nou mooi, case closed!


Opdracht 2 - Lada's met Lading

Art maakt zijn mooiste entree aller tijden. Hij komt aanrijden in een oude Lada zonder handrem. En dus glijdt hij, met auto en al, bijna de helling af, onder toeziend oog van lachende kandidaten. Maar dat lachen zal ze nog vergaan, want ze moeten namelijk drie families in het dorp gaan verhuizen. En al hun meubels, volgens Stine "tamelijk oude meuk", moeten op drie Lada's worden vastgebonden.

Gammel is het zeker. Maar vast?

Jan en Stine gaan verhuizen in het eerste huis en Simone pakt het huis daarnaast aan. Olcay en Ruben ontfermen zich over het huis ietsje verderop. Al vrij snel laat Stine Jan in de steek en besluit ze om Simone te helpen. Die Jan kan dat wel in zijn eentje, dacht ze. We zien Ruben aanklooien met spantbanden en Jan vertelt ondertussen zijn jeugdverhaal, maar de stapel meubels op de auto wordt steeds hoger en wiebeliger. "Het zit gammel, maar het zit wel vast", zegt Jan terwijl er een stoel naar beneden valt.


Alle meubels zijn in en op de auto's gepropt. Alleen Ruben en Olcay krijgen niet alles mee. Ze houden twee stoelen en een doos over. Maar dan kom Art met slecht nieuws. De meubels die nu op de auto geladen zijn, leveren niets op. Iedere familie heeft nog wat meubels die €50,- per stuk waard zijn. Daarnaast wil er van iedere familie iemand mee naar het nieuwe adres. Die zijn €250,- per persoon waard.

Irma en Ruben

Die bewoners worden al snel levend begraven in hun eigen meubels. De Georgische Irma is binnen tien seconden al bedolven. Alle meubels worden meegenomen. Alleen Jan kan geen Georgiër meer meenemen in de auto. Hij, Ruben en Simone rijden de auto's naar de nieuwe adressen, wat er fantastisch uitziet. Dan klinkt er opeens een stem vanuit alle stoelen en dozen. Het is Irma die een Georgisch lied begint te zingen voor Ruben. En hoewel Jan en Ruben bijna niet meer langs elkaar heen konden rijden, kwamen alle meubels en twee Georgiërs "veilig" aan op bestemming. Er wordt €1.250,- verdiend.


Na de opdracht gaat het even niet over bondjes. In plaats daarvan wordt het penningmeesterschap aangekaart door Simone. Sinds Ruben zichzelf tot penningmeester heeft gebombardeerd, krijgt hij wel steeds allemaal sleutelposities toebedeeld. Tegen zijn zin in wordt er gewisseld. Jan en Simone stellen zich kandidaat en Jan wordt democratisch benoemd tot nieuwe penningmeester.

De groep als Art wegloopt

Opdracht 3 - Groen / Rood

Tijd voor de test. Dat komt als een flinke verrassing voor de kandidaten. Maar die verrassing wordt nog groter als Art opeens wegloopt bij de executie. Zijn ze nu allemaal door naar aflevering 7? Nee, want er moet eerst een opdracht worden gespeeld. Door vragen te beantwoorden kunnen ze schermen wegspelen of geld verdienen. Jan, Ruben en Olcay kunnen van rode schermen groene schermen maken als ze een vraag goed beantwoorden. Simone en Stine moeten van groene schermen rode schermen maken als ze een vraag fout beantwoorden.


Iedere kandidaat krijgt twee vragen over wat er tot nu toe in het spel is gebeurd. Alle vragen worden goed beantwoord. Alleen Olcay en Stine beantwoorden beide vragen fout. Dit resulteert erin dat Olcay geen enkel scherm mag omdraaien en dat Stine dit juist wel moet doen. Ze kiest twee keer voor geld, uit angst dat ze haar eigen naam omdraait. Gelukkig gaat dit geld niet uit de pot, maar hiermee verspeelt ze wel de kans om geld te verdienen, als haar medekandidaten voor het geld zouden gaan.

Simone krijgt een groen scherm

Uiteindelijk worden alle kandidaten, behalve Simone, vrijgesteld. Maar Simone ziet een groen scherm en dus gaan alle kandidaten door naar aflevering 7. En dat moet gevierd worden. "Ik heb pizza's besteld", grapt Olcay. De verdachtenlijst blijft even lang als hij is.


Maar wie is nou de Mol? Ik blijf bij Simone. Ze verdient niet veel geld voor de pot en doet rare dingen, maar ze wordt door de montage een beetje in bescherming genomen. Dat in tegenstelling tot Stine, die juist naar voren geschoven lijkt te worden. Ik ben er van overtuigd dat een van deze twee vrouwen de Mol is. Maar als Stine het is, moeten de makers zich toch wel even flink achter hun oren krabben, want het ligt er wel erg dik bovenop.


De kandidaten lijken het met me eens te zijn. Ruben en Olcay noemen Simone als verdachte bij de test. Stine laat tijdens de aflevering aan Olcay weten ook Simone flink te verdenken. Van Jan horen we het deze aflevering niet, maar hij heeft in een eerdere aflevering al aangegeven dat hij Simone als goede verdachte ziet. Het net rond de Mol lijkt zich te sluiten. Ten minste, als Simone de Mol is, natuurlijk.

 
Verdenkingen aflevering 6

*Bij de test vertelde Stine niet wie ze verdacht. Tegen Olcay zei ze eerder in de aflevering wel dat ze Simone verdenkt.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page