top of page

Aflevering 5 & 6 - Follow the Money


Foto: Screenshot uit seizoen 18, aflevering 6

RECAP - We zijn over de helft van het seizoen en de pot is eindelijk over de magische 10.000,- heen. Aan het begin van aflevering 5 stond de pot op 5.810,-. De pot is in 2 afleveringen verdubbeld en dat is mooi voor de kandidaten, maar de Mol zal balen.

Kaartenhuis bouwen

Aflevering 5

Opdracht 1 - Geldcircus.

De aflevering begint met een spectaculaire opdracht. Bij deze opdracht valt er in totaal €4.000,- te verdienen. Het is de bedoeling dat de kandidaten een kaartenhuis gaan namaken. Ze krijgen hiervoor tien minuten de tijd. Niet zo moeilijk zou je denken. Wij hebben het geprobeerd en het is ons gelukt om binnen die tien minuten een mooi kaartenhuis te maken. Wij maakten gebruik van een gewoon spel kaarten: ze waren dus kleiner dan de kaarten waarmee de kandidaten te maken hadden. Het is dus mogelijk, maar de omstandigheden waarin wij het kaartenhuis maakten was natuurlijk heel anders dan bij de kandidaten. Zij kregen te maken met een heuse circusact en probeer je dan maar eens te focussen op dat huis.


Het bouwen van het kaartenhuis kon de kandidaten €250,- per huis opleveren, maar naast deze opdracht kwamen er nog zeven kleine opdrachten voorbij. Het geld lag voor het oprapen. Op stoel 8 konden de kandidaten binnen dertig seconden €50,- vinden. Jan en Stine gaan ernaar zoeken en bij de laatste seconden zie je ook dat de rest aan het zoeken is. Helaas vinden ze het niet. De volgende opdracht is "Balletje Balletje". Jan en Ruben lopen naar de tafel om deze opdracht uit te voeren. het is de bedoeling dat de bal van de ene kant van het bord naar de andere kant gaat. Het lukt de heren en ze verdienen hier €250,- mee. Vervolgens komt de opdracht met de popcorn. Honderd bezoekers met elk €10,- in hun hand. Simone is de popcorn aan het scheppen en Stine en Loes delen uit. Bij deze opdracht halen ze €460,- binnen. Dit bedrag krijgen we op dat moment niet te horen, maar dat kunnen we aan het einde van de opdracht wel berekenen.

Loes vindt het geld

Dan wordt er weer een stoelnummer omgeroepen door Art. Op stoel 1 ligt wederom €50,-. Het is Simone die het geld vindt. De volgende opdracht is het limbo-dansen. Ruben, Loes, Simone en Stine gaan onder de €20,- door, Jan en Olcay pakken de €50,- en als laatste gaan Loes, Stine en Ruben nog onder de €100,- door. Met deze korte opdracht wordt €380,- verdiend. Hierna zijn Ruben en Stine weer aan zet bij het geld stapelen. Er kan €100,- verdiend worden door munten te stapelen. Helaas lukt het ze niet, omdat de munten glad worden door het zeepsop dat uit de lucht valt. Als klap op de vuurpijl vallen er op het laatst duizend ballonnen naar beneden en in één van die ballonnen zit €500,-. Loes is de gelukkige en vindt de juiste ballon.

Na al deze korte opdrachten is het geen enkele kandidaat gelukt om zijn of haar kaartenhuis te bouwen. Hoewel dat niet gelukt is hoeven de kandidaten niet te treuren, want ze hebben met deze opdracht €1.640,- in de pot gebracht.


Na de opdracht brengt Ruben het penningmeestersschap als gespreksonderwerp naar voren. Is iedereen het er nog mee eens dat Olcay de geldzaken regelt? Na een korte discussie wordt er van penningmeester verwisseld en wordt Ruben de nieuwe penningmeester. Wat voor de volgende opdracht een cruciale positie is.

Verdubbelde €500,-

Opdracht 2 - Chaos

Bij deze opdracht kan er maximaal €2.000,- verdiend worden. De kandidaten gaan een soort stoelendans doen, maar dan met auto's. Aan de penningmeester de taak om het geld en de jokers te verdelen onder de andere kandidaten. Ruben besluit het volgende:

- Olcay loopt met €1.000,-.

- Loes heeft €500,- op zak.

- Jan wil graag zijn twee jokers vrijstellen.

- Simone heeft één joker.

- Stine heeft niks.


Als de kandidaten hun briefje krijgen en zien waar ze voor strijden, wil Stine graag als eerste over de finish komen, omdat ze niet wil dat er jokers in het spel komen. Als Stine al eerste over de finish komt er ook geen geld in de pot. Simone valt als eerste af. Olcay is daarna de pineut. Jan valt ook af en de laatste race gaat tussen Stine en Loes. Uiteindelijk komt Loes als eerste over de finishlijn en brengt daarmee €500,- in de pot. Dit bedrag wordt dan nog door Art verdubbeld. Er komt dus €1.000,- in de pot.

Woordzoeker

Opdracht 3 - Woordzoekers

De kandidaten moeten een woordzoeker oplossen. Wederom een simpele opdracht. Ten minste, dat zou je denken. Als het ze lukt om binnen vijftien minuten de juiste zin aan Art door te geven, verdienen ze €1.000,-. De kandidaten gaan aan de slag. De woorden die ze moeten zoeken staan in een andere ruimte dan waar het speelveld ligt. Ze gaan snel aan de slag en alles lijkt goed te verlopen. Toch worden er woorden vergeten en is de communicatie toch niet zo goed als dat ze hadden gehoopt. Uiteindelijk wordt de verkeerde eindzin doorgegeven aan Art. En dus wordt er bij deze opdracht geen geld verdiend. Dat brengt de eindstand voor aflevering 5 op €8.450,-.


De verdwenen €500,-

Aflevering 6

Opdracht 1 - Sleutelpositie

De kandidaten komen aan in een verlaten hotel waar €1.500,- verstopt ligt. Het is aan de kandidaten om alle hotelkamers te doorzoeken en zo geld te vinden. Ruben is de persoon die als enige vrij rondloopt, de andere kandidaten zitten opgesloten in een van hotelkamers. Ruben had de sleutel voor de kamer van Jan. Jan had op zijn beurt de sleutel van de kamer van Olcay. Ocay kon Simone bevrijden en Stine zou bevrijdt moeten worden door Simone. Hoewel er flink wat geld verdiend kon worden, lagen er ook andere dingen verborgen in de kamers, zoals jokers en briefjes. Jan vindt als eerste geld €100,- en Ruben vindt vlak daarna een brief waarop staat dat in kamer 83b geld ligt. Dan vind ook Ruben €100,-. Olcay vindt €100,- en daarna nog een keer €100,-. Als laatste zien we nog dat er €100,- wordt gevonden door Jan. In totaal vinden ze, naast jokers, in totaal €500,-. Opvallend is wel dat het er naar uitziet dat iemand een briefje van €500,- gepakt heeft, maar niet in de pot heeft gebracht. Wie dit precies gedaan heeft, krijgen we uiteraard niet te zien.

Lada's

Opdracht 2 - Lada's met lading.

De kandidaten gaan verhuizen. Dat wil zeggen dat ze drie families gaan helpen met verhuizen. Ze krijgen drie oude Lada's tot hun beschikking die ze helemaal vol moeten laden met allemaal spullen. Hoe meer spullen, hoe beter vertelt Art. Dus de kandidaten gaan aan de slag. Jan stampt zijn auto helemaal vol en het lukt hem om de hele inboedel op en in dat kleine autootje te krijgen. Bij Ruben en Olcay zit de wagen ook aardig vol en bij Stine en Simone is er nog vrij veel ruimte voor in de auto, terwijl er bij Jan en Stine totaal geen plek meer is en het bij Ruben en Olcay ook vrij krap is. Als de kandidaten alles hebben ingeladen, komt Art met de mededeling dat er nog wat extra spullen mee moeten. Deze zijn €50,- per stuk waard. Het zijn vijf meubelstukken per auto. Daarnaast wil er ook nog graag een bewoner mee. Die is goed voor €250,-. Jan neemt alle meubelstukken mee, maar heeft geen plaats meer voor de bewoner. Bij de andere twee auto's gaan alle spullen en bewoners mee. Ze verdienen met deze opdracht €1.250,-

€1000,- in het rood

Opdracht 3 - Groen / Rood

Bij deze opdracht konden de kandidaten €1.500,- verdienen, maar de kandidaten konden ook schermen wegspelen. En dat was dus waar de groep voor ging. Als een rood bordje met de naam van een kandidaat groen werd en een groen bordje met deze naam niet rood werd gemaakt, hoefde die kandidaat geen scherm te zien. Hiervoor hoefden ze alleen maar de vragen van Art goed te beantwoorden. Maar dit geldt ook voor de bordjes met geld. Jan en Ruben kiezen er niet voor om geld groen te maken en Olcay krijgt die kans niet, omdat ze haar vragen fout beantwoordt.

Simone beantwoordt haar vragen goed en hoeft dus niets rood te maken. Stine beantwoordt haar vragen fout en draait twee bordjes met €500,- op rood. Hierdoor was het bijna onmogelijk om geld te verdienen met deze opdracht.Na zes afleveringen staat de pot eindelijk boven de €10.000. Om precies te zijn is de stand van de pot op dit moment €10.200,-. De Mol mag trots zijn dat het zo lang heeft geduurd voordat ze deze grens over gingen. De vraag is nu: gaat deze stijdende lijn zich in de komende afleveringen voortzetten?

 
Follow the Money - Aflevering 5 & 6

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page