top of page

Verborgen aanwijzingen - Aflevering 7


'Schijn werper'

Foto: Screenshot uit seizoen 18, aflevering 7


RECAP - Er zijn nog maar vier verdachten over. En een van hen is de Mol. Kunnen we aan de hand van de verborgen aanwijzingen achterhalen wie de Mol is? Laten we eens een kijkje nemen naar de beste aanwijzingen van aflevering 7.


Jan in de schijnwerper

'Schijn werper'

Het is opvallend dat de titel van aflevering 7, 'Schijn werper', een spatie in het midden heeft. Maar hierdoor kunnen we wel de initialen van Simone Weimans lezen als we de eerste letters van deze woorden pakken: S.W.


De titel kan ook op Ruben slaan, die een pakketje uit de trein wilde werpen, maar dat toch niet deed. Dit was dus maar schijn.

(Meerdere inzendingen)


De titel kan ook slaan op Jan, die als eerste een lamp in een goede fitting draaide. Doordat de lamp brandde, werd hij is de schijnwerper gezet.


Groepsfoto's

Soms zitten er in de groepsfoto's aan het begin van de aflevering ook aanwijzingen. Denk bijvoorbeeld aan de gebarenhint uit seizoen 7. Dit jaar valt het op dat Simone de aflevering na iemands vertrek de plaats inneemt van de afvaller op de voorgaande groepsfoto. In sommige gevallen draagt ze zelfs de kleur van de kleding die de afvaller de aflevering daarvoor droeg op de foto. Brtdm maakte er een duidelijk plaatje van.

(Door: @ArianPruijssers)


Olievaten

Op de olievaten staat het woord MOGUL. Hier kan je ‘MOL GU’ van maken, GU zijn de eerste twee letters van de achternaam van Olcay; Gulsen. Is zij dan misschien de Mol?


Groen

In de trein sorteert Simone de groene pakketten. Groen is de kleur van de Mol. Die krijgt immers alleen maar groene schermen en het logo van Wie is de Mol? is ook groen.

Simone naast een cirkel

NOS

Vorige week viel het iemand op dat we in dit seizoen veel ronde vormen zien. Denk aan de circuspiste en rotondes. Ook deze aflevering was er weer een cirkel te zien die afgeleid lijkt te zijn van het logo van de NOS. Het spoor dat de trein uit de derde opdracht volgt loopt in een soort cirkel. Dit kan een verwijzing zijn naar Simone, die voor de NOS werkt.

(Door: @burgerbranco)


Overigens is het treinspoor niet de enige cirkel die we zien. Simone zit bij het studeren voor de test ook nog eens naast een cirkel.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page