top of page

Aflevering 7, 8 en 9 - Follow the Money


Geld in een ton

Foto: Screenshot uit seizoen 18, aflevering 8

RECAP - De laatste loodjes, de laatste paar afleveringen waar geld was te verdienen. Het is nu klaar en afwachten wie de Mol is. Het kan nog alle kanten op. De Mol van dit jaar heeft de pot redelijk laag kunnen houden en heeft lekker veel gemold. We zetten voor jullie de laatste afleveringen nog even op een rij.


Aflevering 7

Geld in een ton

Opdracht 1 - Oplichten

In deze opdracht was €1.630,- te verdienen. Dit bedrag was verdeeld over vijf kleinere opdrachten. De kandidaten kregen 21 minuten en per persoon drie minuten speeltijd. De klok van drie minuten mochten de kandidaten onbeperkt opnieuw starten. De eerste kleine opdracht die we te zien krijgen is het indraaien van de lampen. Als deze opdracht goed was gegaan, had er €500,- verdiend kunnen worden. Jan en Simone beginnen met draaien en Jan vind daarbij de eerste fitting die de lamp laat branden, vanuit daar gaan ze verder. Wel moeten ze steeds teruglopen om de klok te herstarten. Ruben en Stine komen bij het geld tellen in een ton. Bij deze opdracht was €380 te verdienen. Het was de bedoeling om al het geld dat ze zagen bij elkaar op te tellen. Ruben telt als eerste, maar vindt dat hij het mingeld niet hoeft mee te rekenen. Hij denkt dat het €1.330,- is. Stine telt daarna nogmaals het geld en komt op €350,-, wat ook fout is. Ondertussen maakt de groep even een groepsfoto die €250,- waard is en drukken Simone, Jan en Ruben de knoppen in, zodat de lamp die €250,- waard is licht geeft. De laatste opdracht heeft te maken met verlengsnoeren. De kandidaten moeten stekkerdozen met elkaar verbinden om zo de lamp aan het einde van de gang te laten branden. Jan en Simone beginnen met deze opdracht en Ruben komt later helpen. Olcay staat zo goed als de hele opdracht in de control room om de klokken in de gaten te houden. Op het allerlaatste gaat zij nog helpen bij het indraaien van de lampen. Uiteindelijk verdient de groep bij deze opdracht €750,-.


Brug verven

Opdracht 2 - Praten als brugman

In deze opdracht moeten de kandidaten binnen drie uur een brug wit schilderen. De hekken zijn honderdvijfentwintig meter lang. Het is de bedoeling dat ze mensen gaan werven die meehelpen de brug wit te maken. Jan en Olcay gaan hiermee aan de slag. Zij halen ook wat te drinken en te eten. De andere drie gaan meteen schilderen en vragen hier en daar of mensen mee willen helpen. Voor elke meter die ze wit maken, krijgen ze €10,-. Na drie uur is het de kandidaten en enkele inwoners gelukt om de brug te schilderen en verdienen ze €1.250,- voor de pot.


De rommel van Jan

Opdracht 3 - Perongeluk

De kandidaten moeten in een rijdende trein pakjes gaan verplaatsen en enkele pakketten afleveren bij stations. Als alle gekleurde pakketten aan het eind van de rit in de juiste wagon staan, verdienen ze €1.500,-., maar ieder rood pakketje dat verkeerd wordt afgeleverd kost de pot €250,-. Simone staat in de groene wagon, Olcay in de gele en Jan in de blauwe. Ruben en Stine staan in de tussenstukken. De rode dozen moeten afgeleverd worden op stations. Deze opdracht begint gelijk met chaos, want iedereen wil de verkeerde pakketten uit zijn wagon weghebben. Jan bouwt zichzelf in, Olcay is Ruben aan het commanderen en Simone is op haar dooie gemak, de dozen netjes aan het opstapelen. Hierbij vergeet ze enkele dozen haar wagon uit te zetten. De wagons van Olcay en Simone zijn overzichtelijk, waardoor de foute dozen nog ontdekt kunnen worden, maar bij Jan is het een grote puinhoop. Hij heeft alle dozen op elkaar gegooid en zijn wagon is moeilijk te controleren.

De rode pakketten worden steeds netjes afgeleverd. Eerst door Jan, twee dozen bij Daba. Op het volgende station Tsagveri, zijn het Jan en Ruben die de twee dozen netjes afleveren en bij Tsemi. Bij het derde en laatste station stappen Jan, Olcay en Stine uit om de laatste drie pakketten af te leveren. In totaal zijn er dus zeven pakketten bezorgd. Een raar getal voor 'Wie is de Mol?', vindt ook Ruben. Eenmaal bij Art blijkt inderdaad dat er twee pakketten onjuist zijn bezorgd. Dat is dus -€500,-. Daarnaast blijken er ook twee pakketten verkeerd te zijn gesorteerd.


Aflevering 8

Koren matchen

Opdracht 1 - Geluids mix

In deze opdracht kunnen de kandidaten €1.000,- verdienen als ze de juiste koren aan elkaar koppelen. Jan en Olcay lopen samen langs de koren en Ruben en Simone zijn ook een team. Ieder duo verzint zijn eigen manier om de verschillende koren te onthouden. Er staan zeven verschillende koren en al vrij snel hebben de kandidaten door welke koren een duo vormen. Koor 1 en koor 4, koor 2 en koor 6 en koor 3 en koor 7 zijn de kloppende matches. Koor vijf blijft nu over en er wordt overlegd wat ze met dit koor moeten doen. De kandidaten besluiten om dit koor alleen te laten, want ze konden deze niet matchen bij een van de andere koren. Het antwoord klopt en er wordt €1.000,- voor de pot verdiend.

Ruben in de auto

Opdracht 2 - Car-aoke

Er is hier €2.200,- te verdienen. Elke kandidaat krijgt tien nummers die hij of zij moet uitbeelden. In die lijst staat één bonusnummer. Er zijn in totaal vier bonusnummers die elk €100,- waard zijn. De andere zesendertig nummers zijn elk €50,- waard. Olcay en Jan zijn wederom een duo, net als Simone en Ruben.

Dit zijn de nummers die je ziet langskomen tijdens deze opdracht:


Simone:

- Carwash - Christina Aguilera Feat. Missy Elliott

- Paradise by the Dashboard Light - Meat Loaf

- Piano Man - Billy Joel

- (You Gonna) Fight for your Right (to Party).- Beastie Boys

Wat we in de uitzending zien is dat "Piano Man" en "Fight for your Right." worden geraden door Ruben.


Ruben:

- No Woman No Cry - Bob Marley

- Het Wilhelmus

- Stop in the Name of Love - The Supremes

Wij krijgen niet duidelijk te zien of Simone nou werkelijk iets raadt van deze nummers. Verder vindt Ruben dat zijn lijst alleen maar stomme nummers bevat.


Olcay:

- Hello - Adelle

- Bloed, Zweet en Tranen - André Hazes

- Happy - Pharrell Williams

- Thriller - Michael Jackson

Al deze nummers worden geraden door Jan.


Jan:

- Ik Verscheurde Je Foto - Koos Alberts

- Help - The Beatles

- Dancing on the Ceiling - Lionel Richie

Alle nummers worden geraden door Olcay, hoewel ze van 'Ik Verscheurde Je Foto', 'I Ripped Rour Picture' maakte. Het is niet helemaal duidelijk of deze goedgekeurd is of niet.


In totaal zijn er twaalf nummers goed geraden. Twee daarvan waren bonusnummers. Thriller en Piano Man brengen €200,- op en de andere nummers €500,-. In totaal verdienen de kandidaten hier €700,-.

Als je goed naar deze lijst kijkt zie je dat er een paar nummers niet in beeld zijn gekomen en waar we dus ook niet van weten wie die goed geraden heeft..


Olcay pakt twee kokers

Opdracht 3 - Geldstroom

Hier is €4.000,- te verdienen. De kandidaten gaan met een raft het water op om kokers te verzamelen waar geld in zit. Ze moeten de juiste kokers pakken. Pakken ze een verkeerde koker, dan zit er mingeld in. Op het eerste deel wordt de opdracht uitgelegd. Bij deel 2 van de rivier krijgen de kandidaten te zien welke vlaggen ze moeten hebben en welke kleur. Als de bijbehorende kandidaat de koker pakt, wordt het geld ook nog eens verdubbeld. Dit zijn de landen en kleuren die de kandidaten moeten pakken:


Ruben:

Geel - Kroatie

roze - Roemenie

Het lukt Ruben niet om een koker te pakken, hij brengt dus niks in de pot.


Olcay:

Roze - Joegoslavië

Geel - Rusland

Olcay roept bij de Russische vlag dat ze de oranje koker moet hebben, terwijl ze de gele moet hebben. Omdat de oranje koker verstrengeld zit met de blauwe pakt ze alle twee de kokers. Vermoedelijk zijn dat twee kokers met mingeld. De roze van Joegoslavië krijgt ze niet te pakken.


Simone:

Blauw - Georgië

Geel - Hongarije

Ze pakt te blauwe koker bij de Georgische vlag, maar die van Hongarije krijgt ze niet te pakken.


Jan:

Oranje - Italie

Blauw - Engeland

Jan maakt bij Engeland een snoekduik om de blauwe koker te pakken krijgen en pakt vervolgens ook de oranje koker bij Italie. Hij is de enige die allebei zijn kokers te pakken krijgt.


Eenmaal bij Art worden de gepakte vijf kokers ingeleverd:

Koker 1 €250,-

Koker 2 -€50,-

Koker 3 €250,-

Koker 4 -€50,-

Koker 5 -€50,-


In drie van de kokers zit mingeld. We weten dat Olcay vermoedelijk twee kokers met mingeld heeft gepakt, maar dat betekent dat Jan of Simone ook een verkeerde koker heeft gepakt. Jan had een afspraak met Olcay dat zij zou gaan mollen. Maar is ze nu de kandidaat die aan het mollen is of een Mol die in het volle zicht de kandidaten geld door de neus boort?


Aflevering 9

Art controleert het uitzicht van Ruben

Opdracht 1 - Maneschijn

Er is €1.000,- te verdienen als alle drie de kandidaten binnen een half uur de maan in beeld krijgen. Gelukkig voor de kandidaten lukt ze dat ook. Ruben is de eerste die hem in beeld heeft, gevolgd door Olcay. Jan vindt de maan pas als laatste, hoewel hij al het begin van de opdracht zijn telescoop gevonden had.


Opdracht 2 - Verbergen

Deze opdracht moeten de kandidaten binnen een uur uitvoeren. Ze moeten met hun Lada een parcours afleggen en op dat parcours komen ze vragen tegen. Als ze die op de juiste manier beantwoorden en hierdoor het juiste puzzelstukje pakken kunnen ze de legpuzzel oplossen. Als die klopt, kunnen ze die vertalen en daarmee de locatie van €1.500,- ontdekken. Jan racet over zijn parcours en pakt zijn vier puzzelstukken, die niet in elkaar passen. Olcay vind drie stukken die wel in elkaar passen. Ruben verliest zijn stukken onderweg een keer, wat veel tijd kost. ook hij heeft maar drie stukken kunnen vinden. Als ze denken alle puzzelstukken gevonden te hebben, wil Jan afspreken op de plek waar Art hen toesprak. Maar Ruben wil in het dorp afspreken, waardoor Jan naar het dorp moet rijden. In het dorp lukt het wel om de puzzelstukken te vertalen met behulp van de lokale bevolking. Ze moeten naar een ander plaatsje waar het geld ligt. Helaas is daar geen tijd meer voor en verdienen ze in deze laatste normale opdracht geen extra geld meer en blijft de pot hangen op €15.250,-.

Geldbordje

Opdracht 3 - Finaletest

De laatste opdracht is eigenlijk al de finaletest. Maar de kandidaten krijgen een keuze. Ze kunnen rechtstreeks naar de test, en daarmee een goede tijd neerzetten, of ze kunnen de Mol in de ogen kijken. Iedereen gaat voor de test, want hoe langer je er over doet om bij de test te komen, hoe kleiner de kans op winst. Onderweg kunnen ze nog kiezen voor geld. Dit geld komt er nog extra bij als die kandidaat het spel wint. Jan en Ruben gaan nog voor die extra €2.500,-, maar opvallend is dat Olcay het geld laat liggen en dat terwijl zij in het spel toch echt gebrand was om geld binnen te halen. Als Jan of Ruben wint, krijgen zij dus een pot van €17.750,- mee naar huis. Is Olcay de gelukkige winnaar, dan verdient ze €15.250,-. Het is nu wachten op het antwoord op die ene brandende vraag: Wie is de Mol?

 
Follow the Money - Aflevering 7, 8 & 9

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page