top of page

Terugblik op de Wie is de Mol? Fandag


Wie is de Mol? Fandag

Foto: Tunnelvisie / Jasper


EXTRA - De Wie is de Mol? Fandag van het achttiende seizoen is een feit. Gisteren kwamen hordes Molloten samen in Hilversum om de kandidaten van Wie is de Mol? 2018 te ontmoeten. En dat was een groot succes!


De Wie is de Mol? Fandag is altijd een groot feest en daarom waren wij dit jaar ook weer van de partij. Bij aankomst op het terrein valt meteen op dat er genoeg te doen valt. Maar voor we daar goed en wel een blik op werpen, is het eerst tijd voor de meet & greet met de kandidaten. Die is binnen in het AVROTROS-gebouw. Gelukkig is het daar lekker warm, want de buitentemperatuur is verre van zomers.

Meet & greet met Ron

Binnen zijn alle kandidaten druk in de weer met alle geïnteresseerde Molloten. Er worden foto's gemaakt en handtekeningen uitgedeeld. De kandidaten vinden al die aandacht duidelijk prachtig. "Ik heb me nog nooit zo populair gevoeld", zegt Stine, "Dit maak je maar één keer in je leven mee". En ook wij gaan van tafeltje naar tafeltje om zo veel mogelijk mensen te ontmoeten.


Dan gaan we weer naar buiten om het terrein eens goed te bekijken. Aan aankleding geen gebrek. Het logo van Wie is de Mol? is overal terug te vinden en binnen is zelfs een heuse "Mol of Fame" opgezet. En dan zijn er nog allerlei eetkraampjes en activiteiten. Vooral die activiteiten zijn erg leuk. Ze zijn gebaseerd op opdrachten uit de serie. Zo kun je over het terrein heen ziplinen, wat we toch maar even links laten liggen, en zelf car-aoke spelen. En dat laatste doen we wel. We nemen plaats in de auto's die staan opgesteld en doen ons uiterste best om zo veel mogelijk nummers uit te beelden. Makkelijk is anders, maar hilarisch is het wel.


Naast deze spellen kun je ook merchandise kopen in een winkeltje en een video bekijken over hoe de leader van dit seizoen gemonteerd werd. Heel interessant allemaal. Maar dan is het tijd voor het podiumprogramma. De kandidaten worden een voor een door Art het podium op geroepen. De tribune zit stampvol fans die hun helden onder luid gejuich onthalen. Die krijgen een aantal pittige vragen uit het publiek voor hun kiezen.

Jean-Marc veilt zijn tekeningen

Na deze "persconferentie" gaat de veiling van start. Er kan geboden worden op items uit de serie en persoonlijke voorwerpen van kandidaten. Zo worden onder meer een joker, een kluisje, tekeningen van Jean-Marc en de gele regenjas van Bella geveild. Er wordt flink op geboden. De opbrengst gaat dit jaar naar de stichting Save The Children.


Na de veiling gaan de kandidaten naar binnen voor de tweede meet & greet-ronde. Wij kijken intussen wat er binnen zoal te vinden valt. En ook hier zijn twee activiteiten. Als je wilt, kun je voor een green screen op de foto. Daarmee kun je zelf tussen de andere kandidaten op de groepsfoto staan. Verder kun je ook zelf de test maken. In een vergaderzaal staat een aantal laptops opgesteld met vragen over het afgelopen seizoen. Degene die de meeste vragen goed beantwoordt, wint een Wie is de Mol? VIP-pakket. Weet jij bijvoorbeeld nog het kamernummer van Loes en Ruben in aflevering 2? Of welke kandidaten niet naar de overkant durfden in de "rode draad"-opdracht?

Georgisch zangkoor

De fandag loopt op haar einde. We vermaken ons nog door te luisteren naar het Georgische zangkoor dat te zien was in het klooster in Vardzia en gaan dan op huis aan.


Voor ons was het absoluut een geslaagde fandag. De organisatoren hebben duidelijk hun best gedaan. De spellen waren leuk en alles verliep heel soepel. Iedereen had het naar de zin en dat geldt waarschijnlijk ook voor de kandidaten. We kijken nu alweer uit naar de volgende!

 

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page