top of page

Wie zou Art Rooijakkers kunnen vervangen in Wie is de Mol?


Art Rooijakkers

Foto: Tunnelvisie / Dennis


OPINIE - Art Rooijakkers presenteert al zeven seizoenen lang Wie is de Mol?. Maar vandaag bleek dat hij hiermee stopt. En dan is het natuurlijk de vraag wie hem zou kunnen opvolgen. Laten we eens kijken naar de mogelijkheden.


Het vertrek van Art komt misschien niet geheel als een verrassing. Zijn contract bij de AVROTROS zou binnenkort verlopen, dus het kon zomaar eens zo zijn dat het niet meer verlengd zou worden. En dat blijkt nu ook zo te zijn. Art stapt op bij de publieke omroep en gaat binnenkort van start bij RTL.


Maar wie zou Art dan kunnen opvolgen in Wie is de Mol?. Er lijkt geen aangewezen persoon te zijn, maar er zijn wel kanshebbers. Op social media worden onder andere de namen van oud-Mollen Jan Versteegh en Thomas Cammaert genoemd, samen met nog een hoop andere namen. Maar het probleem is dat bijvoorbeeld Jan een contract heeft bij BNN-VARA en niet bij de AVROTROS. Thomas heeft laten weten het stokje graag over te nemen. Maar Thomas is acteur en het is de vraag of hij meteen zo'n grote presentatieklus op zich zou mogen nemen. Rik van de Westelaken wordt ook genoemd, maar die heeft een contract bij SBS. Margriet van der Linden dan? Zij presenteert momenteel ook MolTalk. Dat zou kunnen, hoewel Wie is de Mol? zelf natuurlijk wel echt andere koek is. Hetzelfde geldt voor Chris Zegers, die ook MolTalk presenteert. Misschien dat Chris iets meer in aanmerking komt, omdat hij meer presentatie-ervaring heeft en ook serieuzere programma's als Break Free heeft gemaakt.

Lauren Verster

We zullen het dus moeten zoeken bij de AVROTROS. En misschien wel de meest logische keuze zou dan Lauren Verster zijn. Zij presenteerde in het verleden al het programma Atlas, waarin zij ook bekende Nederlanders door een spel heen begeleidde. Er zijn duidelijke gelijkenissen met Wie is de Mol? en daardoor zou het zomaar kunnen dat zij Arts plaats zal innemen.

Jaap Jongbloed

Of misschien moeten we ons richten op Jaap Jongbloed. Jaap presenteert momenteel programma's als EenVandaag en Vermist en is geen onbekende als het aankomt op avontuurlijke spelprogramma's. Hij deed in het verleden namelijk een keer mee aan Expeditie Robinson. Die ervaring zou hij mee kunnen nemen in Wie is de Mol?.


Pieter Jan Hagens

Een andere goede naam is Pieter Jan Hagens, die het programma al eerder presenteerde. Hij was het gezicht van Wie is de Mol? tussen 2008 en 2011, waarna hij zich ging focussen op journalistieke programma's. Aan zijn ervaring hoeft het dus zeker niet te liggen. Maar de kans dat hij het wordt is vrijwel onmogelijk. Pieter Jan maakt op dit moment namelijk een zeiltocht van veertien maanden.

Frits Sissing

Een andere genoemde naam is die van Frits Sissing. Hij deed mee aan het tiende seizoen van Wie is de Mol? en ging toen met de pot naar huis. Daarnaast is hij nu het gezicht van programma's als Maestro. Hierbij staat hij ook aan het hoofd van een groep BN'ers. Door die ervaringen zou hij zomaar het nieuwe gezicht van Wie is de Mol? kunnen worden.

Ellie Lust

Op social media wordt ook de naam van Ellie Lust genoemd. Deze politiewoordvoerster deed mee aan het zestiende seizoen van Wie is de Mol? en werd bekend door haar uitleg over etherdiscipline. En hoewel zij geen vast contract heeft bij de AVROTROS, is zij op dit moment wel bij deze omroep te zien in haar programma Ellie Op Patrouille. Misschien smaakte dat wel naar meer.

Antoinette Hertsenberg

En als ik dan nog een suggestie uit onverwachte hoek zou mogen doen: Antoinette Hertsenberg. Zij is op dit moment het gezicht van Radar. Ze presenteert geen spelprogramma's, maar is absoluut een vrouw met overwicht. Misschien dat een rol als Wie is de Mol?-presentatrice haar niet zou misstaan.


Wie van deze mensen Art zal opvolgen, zullen we binnenkort weten. De AVROTROS heeft gezegd dit op een later moment bekend te maken.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page