top of page

Wie is... Rik van de Westelaken?


Rik van de Westelaken

Foto: EenVandaag


EXTRA - Vandaag werd onthuld dat Rik van de Westelaken vanaf komend seizoen Wie is de Mol? zal gaan presenteren. Maar wie is hij? Waar kunnen we hem van kennen? En heeft hij al ervaring met spelprogramma's? We nemen de nieuwe spelleider eens onder de loep.

Rik in Wie is de Mol?

Rik van de Westelaken werd op 22 april 1971 geboren in Vlaardingen. Hij is begonnen als journalist en we kennen hem in eerste instantie dan ook vooral als nieuwslezer bij het NOS-journaal. Hierdoor werd Rik een BN'er. In 2015 werd hij nog bekender. Toen deed hij namelijk zelf mee aan Wie is de Mol?.


Rik ontmaskerde Mol Margriet van der Linden en kwam als winnaar van het spel uit de bus. Het jaar daarop keerde Rik terug bij Wie is de Mol?. Hij presenteerde toen samen met Vivienne van den Assem het napraatprogramma MolTalk.


Later in 2016 stapte Rik op bij de NOS om andere programma's te presenteren. Hij vertrok naar SBS, waar hij vier programma's heeft gemaakt: de quiz Five Golden Rings op SBS 6, de documentairereeks Rik over de Grens op NET 5, het opsporingsprogramma Team Vermissingen op SBS 6 en het spelprogramma Peking Express op NET 5. Vooral dat laatste programma heeft gelijkenissen met Wie is de Mol?. In dit programma begeleidde hij samen met Sean Dhondt kandidaten door een spel vol spannende opdrachten.


Maar nu, in 2018, maakt Rik weer een overstap. Hij gaat bij de AVROTROS werken. Hier presenteert hij binnenkort EenVandaag, als vervanger van Pieter Jan Hagens, en natuurlijk Wie is de Mol?. Hij volgt daarmee Art Rooijakkers op die maar liefst zeven seizoenen op zijn naam heeft staan. Rik is vanaf het volgende seizoen te zien in Wie is de Mol?.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page