top of page

Zo ontdek je een mogelijke kandidaat tijdens de opnameperiode!


Kandidaten zoeken

Foto: Tunnelvisie


TIPS - De opnameperiode van Wie is de Mol? 2019 staat voor de deur. En dus kunnen we weer met z'n allen gaan speuren naar de nieuwe kandidaten. Maar hoe ontdek je nou zo'n kandidaat? In dit artikel geven we je tips!


Zodra de opnames van Wie is de Mol? aan de gang zijn, beginnen we met het speuren naar de nieuwe kandidatengroep. Maar hoe gaat dat nou in z'n werk? We geven je een inkijkje in onze werkwijze, zodat jij ook mee kunt speuren!

Rick McCullough

Wanneer wordt Wie is de Mol? opgenomen

Wie is de Mol? wordt altijd in de zomermaanden opgenomen. Voorgaande jaren was dat altijd ergens in de periode mei tot juli. De kandidaten en crew zijn dan drie weken van huis en zijn dan ook vaak opvallend stil op sociale media als Twitter, Facebook en Instagram.


Een goede methode om te bepalen wanneer de opnames aan de gang zijn is de crewleden in de gaten houden. Zo weten we dat Rik van de Westelaken het aankomende seizoen van Wie is de Mol? zal gaan presenteren. En dus zouden we kunnen kijken wanneer hij stil is op zijn sociale media en wanneer hij tijdelijk niet op televisie te zien is. Maar ook Wie is de Mol?-regisseur Rick McCullough is een goed ijkpunt.


Waar moet je naar kijken?

Zodra we een beetje een beeld hebben van de opnameperiode, kan het echte zoeken beginnen. Welke BN'ers lijken spontaan van de aardbodem verdwenen in die drie weken? Of wie heeft er een smoes om een tijdje niet meer in beeld te zijn? Dit kan variëren van simpelweg een vakantie tot iemand die overspannen zegt te zijn en van iemand die zijn stem kwijt schijnt te zijn tot iemand die zogenaamd moet herstellen van een operatie. Echt waar; het is allemaal al eens voorbij gekomen.


Maar soms is het niet zo duidelijk als bij deze voorbeelden. Sommige kandidaten blijven zelfs tijdens de opnames gewoon posten. Maar zelfs dan valt er soms wat uit te halen. Het kan bijvoorbeeld opvallen dat iemand alleen nog maar foto's plaatst die overal gemaakt zouden kunnen zijn en niet specifiek op een plaats in Nederland. Of misschien retweet iemand alleen nog maar in plaats van zelf te tweeten. Of iemand die normaal over het nieuws van de dag post, stuurt alleen nog maar hele algemene dingen. De aanwijzingen kunnen in de kleinste dingen zitten.


Welke BN'ers ga je af?

Als je weet waar je op moet letten, blijft er nog een vraag over: bij welke BN'ers zoek je naar stiltes? En die vraag is heel simpel te beantwoorden: allemaal. Iedere BN'er van wie je zou kunnen verwachten dat hij of zij mee zou kunnen doen kun je langsgaan; acteurs, presentatoren, schrijvers, cabaretiers, muzikanten, noem maar op. De enigen die je kunt afstrepen zijn de mensen die ooit al eens hebben meegedaan aan Wie is de Mol?.


Het zijn absoluut een hoop mensen om af te gaan. Maar je kunt er zo veel tijd en energie in steken als je zelf wilt. Vergeet niet dat er een hoop Molloten zijn die met je meespeuren. Alle beetjes helpen en wie weet halen we dit jaar weer net zo'n mooie score als bij het vorige seizoen. Toen hebben we met z'n allen maar liefst zeven van de tien kandidaten ontdekt.


Heb je een mogelijke kandidaat gevonden? Laat het ons dan vooral weten! Dit kun je doen door een reactie achter te laten in de comments, een bericht te sturen via het contactformulier of door een mail te sturen naar detunnelvisie@gmail.com!


In dit dossier houden we alle bevindingen over het negentiende seizoen bij!

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page