top of page

DOSSIER: Wat weten we al van Wie is de Mol? 2019?


Wie is de Mol? 2019

Foto: Tunnelvisie


NIEUWS - Het is halverwege mei. En dat betekent dat tien bekende Nederlanders binnenkort op reis zullen gaan om de strijd aan te gaan met de Mol. Maar wie zijn die tien nieuwe kandidaten en waar gaat de reis naar toe? In dit dossier bespreken we alles wat we al weten of denken te weten over Wie is de Mol? 2019!


Zo halverwege mei beginnen de Wie is de Mol?-kriebels alweer op te komen. De opnameperiode van alweer het negentiende seizoen staat namelijk op het punt te beginnen. En dus kunnen we weer gaan speuren naar de nieuwe kandidaten en de nieuwe locatie.


In dit dossier houden we alles bij wat we weten over dit nieuwe seizoen. Kom dus geregeld terug om absoluut niets te missen.


Je kunt ons ook helpen! Heb je zelf een BN'er gevonden die opeens drie weken van social media verdwenen is of een vakantie heeft aangekondigd in de periode van mei tot juli? Laat het ons dan weten in de comments, laat een bericht achter met het contactformulier of stuur een mailtje naar detunnelvisie@gmail.com!


Wil je tips bij het speuren naar mogelijke kandidaten? Die geven we je hier!

 
Bart Meijer

26/06/2018 | Bart Meijer

Deze naam is een beetje gissen, maar hij past wel op deze lijst. We hebben het over presentator Bart Meijer. Bart is wel vaker voor lange tijd stil op zijn Instagramaccount. Maar een van die langere stiltes valt dit jaar precies in de opnameperiode van Wie is de Mol?: van 13 mei tot 17 juni. Bart is in die tijd ook niet live op televisie gezien of getagd in een andere foto. Bart presenteert onder meer Het Klokhuis en De Beste Vrienden Quiz.

 
Lucie Rijker

18/06/2018 | Lucia Rijker

Bokser, actrice en presentatrice Lucia Rijker zou ook best naar Colombia afgereisd zijn voor een deelname aan Wie is de Mol?. Het Instagramaccount wieisdemol.19 tipt ons dat Lucia al vanaf 6 mei stil is op haar account. Ze is naast haar bokscarrière vooral bekend van het televisieprogramma Dream School.

UPDATE: Op 19 mei blijkt Lucia getagd te zijn in een foto van iemand anders. Die foto is gewoon in Nederland gemaakt.

 
Lars Gierveld

13/06/2018 | Lars Gierveld

BNN-presentator Lars Gierveld verdient ook een plaatsje op deze lijst. Hij is op Twitter stil van 13 mei tot 5 juni en dat past precies binnen de vermoedelijke opnameperiode van Wie is de Mol?. Lars is vooral bekend van RamBam.

 
Rick Paul van Mullingen

12/06/2018 | Rick Paul van Mullingen

Een nieuwe naam voor op de lijst: die van acteur Rick Paul van Mullingen. Forummer molly88 merkte op dat hij tussen 15 mei en 7 juni, precies de vermoedelijke opnameperiode van Wie is de Mol?, stil was op Instagram. En dat niet alleen, want Rick Paul wil het laten lijken alsof hij toen opnames in Indonesië had. Maar wat blijkt? Die opnames vonden plaats in april. En dat maakt dat de Rick Paul een hele grote kanshebber is om mee te doen aan Wie is de Mol?! Je kunt hem kennen van A'dam - E.V.A. en De Grote Improvisatieshow.

 
Colombia

07/06/2018 | De locatie ontdekt?

Een opvallend item in De Coen en Sander Show: iemand zegt de crew van Wie is de Mol? tegen te zijn gekomen. Hij zou zelfs met een van de finalisten gepraat hebben. Het is moeilijk te zeggen of het verhaal klopt, maar het zou zomaar in het verhaal kunnen passen. Ilan kwam de crew namelijk tegen in het Zuid-Amerikaanse Colombia. Je kunt het fragment hier terugluisteren. Oordeel zelf!

Hier zetten we onze verwachtingen van Colombia voor je op een rij.

 
Thomas Erdbrink

07/06/2018 | Thomas Erdbrink

Oud-kandidate Imanuelle Grives postte een foto op Instagram waar volgens haar een aanwijzing in zat naar een van de nieuwe deelnemers. Op die foto staat zij naast Mol Thomas en draagt zij zelf een legerprint. Dat deed ons denken aan Thomas Erdbrink die verslag doet vanuit oorlogsgebied. En wat blijkt? Zijn Twitterstilte klopt precies!

 
Merel Westrik

06/06/2018 | Merel Westrik

Rick gaf ons de tip dat nieuwslezeres Merel Westrik misschien ook wel mee zou kunnen doen aan Wie is de Mol?. Merel heeft geen social media-accounts, maar in de vermoedelijke opnameperiode is er niets over haar te vinden. Het lijkt er ook op dat Merel het nieuws in die periode niet heeft gepresenteerd. Maar omdat je moet betalen om het RTL Nieuws terug te kijken, weten we dat helaas niet helemaal zeker.

 
Eva van de Wijdeven

30/05/2018 | Eva van de Wijdeven

Als we het over afwijkend social mediagedrag hebben, valt actrice Eva van de Wijdeven toch wel erg op. Zij heeft al haar berichten op Instagram verwijdert, op eentje na. Dat hoeft niet per se te betekenen dat ze in Wie is de Mol? zit, maar het zou zomaar kunnen. Je kunt Eva kennen van onder andere Celblok H en A'dam - E.V.A..

UPDATE: Eva was op 1 juni te gast op het Young Patrons Gala. Ze kan dus niet meedoen aan Wie is de Mol?.

 
Glenn de Randamie

30/05/2018 | Glenn de Randamie

Nog iemand wiens stilte perfect overeenkomt met de andere mensen op deze lijst is rapper Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon. Van hem horen we niets meer na 11 mei. Eerder dit jaar gaf hij al aan zich even wat minder op muziek te focussen. En dus kan hij best meedoen aan Wie is de Mol?.

UPDATE: Glenn werd op 23 mei op Instagram getagd in een foto. Hierop was te zien dat hij toen in Nederland was en dus niet in Wie is de Mol? zit.

 
Evelien de Bruijn

30/05/2018 | Evelien de Bruijn

Een veelgenoemde naam op internet is die van Evelien de Bruijn. Zij is bekend van Hart van Nederland en haar radioshow op Radio 2. Ze is tot 15 mei op de radio te horen geweest, maar wordt sindsdien vervangen door een collega. Dat is verdacht en de kans is dus best groot dat we Evelien zullen terugzien in Wie is de Mol?.

 
Edine Russel

28/05/2018 | Edine Russel

Op Instagram kregen we van @cecile_roosfan de tip dat Edine Russel ook al een tijdje stil is. Op 13 mei plaatst ze voor het laatst een foto en laat daarna niets meer van zich horen. Dat ligt precies in lijn met voorgenoemde namen. Edine is hoofdredactrice van het modetijdschrift Elle.

UPDATE: Edine plaatste tijdens de Wie is de Mol?-opnames foto's van de Gucci Cruise op Instagram. En hoewel ze zelf niet op die foto's staat, is het toch onwaarschijnlijk dat ze meedoet aan Wie is de Mol?.

 
Jeroen Spitzenberger

28/05/2018 | Jeroen Spitzenberger

Jeroen Spitzenberger is bekend van zijn rollen in onder andere Alles is Liefde en Mannenharten. Maar misschien wordt hij straks nog bekender door Wie is de Mol?. De acteur is namelijk al sinds 16 mei stil op zijn Instagramaccount. Het zou dus zomaar kunnen dat hij meedoet aan het nieuwe seizoen.

UPDATE: Jeroen speelt op 4 juni in het theater. Dat is net te kortdag voor hem om mee te doen aan Wie is de Mol?.

 
Ronald Goedemondt

25/05/2018 | Ronald Goedemondt

Vrijwel ieder jaar doet er een cabaretier mee aan Wie is de Mol?. Dit seizoen zou dat zomaar Ronald Goedemondt kunnen zijn. Hij plaatste enkele dagen geleden nog foto's van een vakantie in Frankrijk, maar is nu al tien dagen stil. Het zou kunnen dat hij nog steeds in Frankrijk is, maar waarom is hij dan zo stil nu? Om de reden die wij denken misschien?

UPDATE: Op het moment dat we Ronald aan de lijst met kandidaten toevoegden plaatste hij alweer een foto. En hoewel dat een foto is van een fotoshoot die niet per se vandaag plaats heeft hoeven vinden, is het wel al minder waarschijnlijk dat Ronald meedoet aan Wie is de Mol?.

 
Evi Hanssen

25/05/2018 | Evi Hanssen

Presentatrice Evi Hanssen is ook verdacht stil op social media. Waar ze normaal om de paar dagen post, is ze nu al sinds 16 mei stil op zowel Twitter als Instagram. En hoewel Evi van oorsprong Vlaamse is, is ze ook in Nederland heel bekend. Zo heeft ze lange tijd Expeditie Robinson gepresenteerd en is ze nu te zien bij onder andere 3 Op Reis.

UPDATE: Evi heeft op zaterdag 26 mei gewoon live haar radioprogramma op de Vlaamse zender Joe gepresenteerd. Ze is dus niet weg voor Wie is de Mol?.

 
Carmen Verheul

24/05/2018 | Carmen Verheul

Kondigt iemand een drieweekse vakantie aan in deze periode? Dan is dat verdacht. Maar volgt die vakantie vlak op een andere? Nog verdachter! Niek tipte ons op de afwezigheid van nieuwslezeres Carmen Verheul. Zij presenteert het nieuws op Radio 2 en zal de komende weken niet te horen zijn omdat ze op vakantie zou zijn. Zelfs haar radiocollega Gerard Ekdom vraagt zich openlijk af of ze misschien aan Wie is de Mol? meedoet.

 
Sarah Chronis

24/05/2018 | Sarah Chronis

Zou actrice Sarah Chronis dit seizoen meedoen aan Wie is de Mol? Jolijn wees ons erop dat Sarah al sinds 15 mei niets meer van zich heeft laten horen op social media en dat betekent dat ze zomaar een van de nieuwe kandidaten zou kunnen zijn. Sarah is bekend van onder andere Meiden van de Herengracht en Bloedlink.

 
Nienke de la Rive Box

24/05/2018 | Nienke de la Rive Box

Presentatrice en actrice Nienke de la Rive Box zou ook zomaar op reis kunnen zijn voor Wie is de Mol?. Dit ontdekte www.wieisdemol.com-forummer Gupp. Nienke laat al vanaf april niets meer van zich horen op social media. Op 13 mei schijnt ze nog in Zapplive te gast te zijn geweest, maar daarna zou ze zomaar in het vliegtuig gestapt kunnen zijn om op de Mol te jagen. Je kunt Nienke kennen van onder meer Het Klokhuis en 3 Op Reis.

UPDATE: Op 26 en 27 mei had Nienke opnames van De Grote Geschiedenisquiz. Ze kan dus niet in Wie is de Mol? zitten.

 
Jamai Loman

24/05/2018 | Jamai Loman

Op diverse fan- en nieuwssites wordt de naam van zanger, acteur en presentator Jamai Loman in verband gebracht met Wie is de Mol?. Dit komt doordat hij de komende paar weken zijn concerten heeft afgezegd in verband met opnames in het buitenland. Zouden die opnames van Wie is de Mol? zijn?

UPDATE: Jamai heeft in zijn Instagram Story een foto vanuit Nederland gepost. Hij is dus niet op reis voor Wie is de Mol?.

 
Medina Schuurman

22/05/2018 | Medina Schuurman

Rik is nu twee dagen stil. Dat kan toeval zijn, maar laten we toch maar eens beginnen met mogelijke namen op de lijst zetten. We beginnen met actrice Medina Schuurman. Je kunt haar kennen van onder meer Penoza en Celblok H. Zij is normaal best actief op social media. Maar op Twitter laat ze op 17 mei voor het laatst van zich horen en op Instagram post ze op 12 mei voor het laatst. En dat zou dus kunnen betekenen dat zij op dit moment in het buitenland zit voor Wie is de Mol?.

UPDATE: Medina speelt vanaf 4 juni in het theater. Dat is te kortdag voor haar om mee te doen aan Wie is de Mol?.

 
Rik in Libanon

20/05/2018 | Leidt Rik ons af of...?

Als we kijken naar voorgaande jaren, is dit ongeveer het moment dat de opnames van start gaan. Maar het valt op dat Rik van de Westelaken opeens heel veel foto's op Instagram post waarop hij in Libanon lijkt te zijn. Geniet hij daar nog even van zijn vrije tijd of probeert hij ons te misleiden met foto's van een eerdere vakantie? Mocht hij intussen al Wie is de Mol? aan het opnemen zijn, zouden de volgende mensen misschien mee kunnen doen: actrice Medina Schuurman en acteur en cabaretier Henry van Loon, die al eventjes niets van zich hebben laten horen. Maar omdat het allemaal nog erg onzeker is, wachten we even af voor we ze officieel op de verdachtenlijst zetten.

 
Pieter Jan Hagens

11/05/2018 | Vermoedelijke opnameperiode

We weten dat Rik van de Westelaken komend seizoen Wie is de Mol? zal gaan presenteren. Maar we weten ook dat hij vanaf juni Pieter Jan Hagens zal gaan vervangen in EenVandaag. Het zou dus een logische keuze zijn om de opnameperiode van Wie is de Mol? daarvoor houden. Immers, het zou nogal apart zijn als Rik begint bij EenVandaag om vrijwel meteen weer een paar weken te verdwijnen voor Wie is de Mol?. En dat betekent dat als je drie weken rekent voor de opnames, die vermoedelijk ergens tussen 18 mei en 15 juni van start zullen gaan.

 
De foto van Rick

11/05/2018 | Mogelijke locaties

Op 28 januari postte Wie is de Mol?-regisseur Rick McCullough een foto op Instagram. Het was een foto vanuit het vliegtuig, boven de nieuwe locatie van Wie is de Mol?. Hij was op dat moment op researchreis. Door het licht op de foto te analyseren, kwamen wij op de volgende mogelijke gebieden waar Rick op dat moment was: Zuidoost-Azië, Midden-Amerika of Zuid-Amerika. Hoe we daar bij kwamen lees je hier.

 

11/05/2018 | Nieuwe presentator van Wie is de Mol?

Op 23 maart werd onthuld dat Art Rooijakkers na zeven seizoenen stopt met Wie is de Mol?. Hij wordt opgevolgd door Rik van de Westelaken, die zelf het spel won in het vijftiende seizoen van het programma. Rik presenteerde hiervoor al eerder een avontuurlijk spelprogramma bij NET 5: Peking Express. Daarnaast heeft hij onder meer het NOS Journaal en de docureeks Rik over de Grens gepresenteerd. In 2016 was Rik al het gezicht van MolTalk.

Foto's: Sam Nijsen, Rick McCullough, Nico Kroon, Marcel Rob, Weekend van de Wetenschap, Bobtom Foto, Radio 2, Bob Bronshoff, Wessel de Groot, Michael Graste, ANP, WeHoudenHetHiphop, A'dam - E.V.A.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page