top of page

8 locaties die we hopen terug te zien in Wie is de Mol? 2019


Colombia

Foto: 27 Vakantiedagen (Bewerking Tunnelvisie)


EXTRA - Wie is de Mol? 2019 speelt zich af in Colombia. Dat lijkt zo goed als zeker, aangezien de crew gespot is in dit Zuid-Amerikaanse land. Maar wat kunnen we van deze locatie verwachten? We zetten acht plaatsen voor je op een rij die we hopen terug te zien in het aankomende seizoen!


Het vermoeden bestond al dat Wie is de Mol? 2019 zich in Colombia zou afspelen. Maar gisteren werd dat bevestigd. Misdaadjournalist John van den Heuvel zat namelijk in hetzelfde vliegtuig op de reis terug naar Nederland als de Wie is de Mol?-crew en herkende Rik van de Westelaken, de nieuwe presentator van het programma. Welke kandidaten hij in het vliegtuig herkende wil hij niet zeggen, maar hij bevestigde wel dat ze terugkwamen uit Colombia.


Maar wat zouden nou mooie locaties zijn om aan te doen in Colombia? Dit zijn acht plaatsen die we hopen terug te zien:

 
Bogota

1. Bogota

Een niet te missen stop op de reis is Bogota, de hoofdstad van Colombia. Binnen deze stad, die zo'n acht miljoen inwoners telt, varieert de omgeving van moderne hoogbouw tot gezellige woonwijkjes. Je vindt er onder meer de Catedral Primada, de enorme, typisch Zuid-Amerikaanse kathedraal. Een perfecte plek voor meerdere opdrachten. Maar hopelijk blijven ze hier niet te lang hangen, want er is nog zo veel meer te zien.

 
Medellín

2. Medellín

De tweede mooie bestemming is Medellín. Op Bogota na is dit de grootste stad van Colombia. De stad staat vooral bekend om de beroemde drugsbaron Pablo Escobar die hier geboren is. Jarenlang ging de stad dan ook gebukt onder de criminaliteit die voortkwam uit zijn drugskartel. Maar tegenwoordig is Medellín een heel stuk veiliger en zouden er dus prima wat opdrachten gespeeld kunnen worden.

 
Guatapé

3. Guatapé

Guatapé is een gemeente binnen Colombia met aan de ene kant een enorm kleurrijk dorpje en aan de andere kant schitterende natuur. Maar het meest kenmerkende aan Guatapé is een enorme rots die oprijst midden in dat natuurgebied: El Peñón de Guatapé. Bovenop deze rots vinden we een uitkijkpunt waar je kunt komen via een bijzondere zigzaggende trap. Leuk voor een opdracht, maar misschien een beetje te toeristisch voor Wie is de Mol?.

 
Las Lajas-basiliek

4. Las Lajas-basiliek

Nog een plaats die behoorlijk toeristisch is, maar wel heel erg bijzonder is de Las Lajas-basiliek in Ipiales. Deze basiliek is middenin een kloof gebouwd omdat de heilige Maria hier zou zijn verschenen. Door de speciale ligging biedt de basiliek een geweldige aanblik. Iets waar de makers van Wie is de Mol? zeker wat mee zouden kunnen.

 
Zoutkathedraal

5. Zoutkathedraal

In Colombia kom je nog meer speciale kathedralen tegen. En hoewel de volgende officieel geen kathedraal is, net als de Las Lajas-basiliek, wordt het wel zo genoemd. We hebben het over de Zoutkathedraal. Dit complex is vlakbij Zipaquira te vinden en is gebouwd in een zoutmijn. De Zoutkathedraal bestaat uit veertien kapellen en een tempel.

 
Tatacoa

6. Tatacoa

Een speciale locatie in Colombia is de Tatacoa-woestijn. Deze woestijn beslaat ongeveer 330 vierkante kilometer en is te vinden in het midden van het land. Tatacoa kenmerkt zich door de speciale rotsen die een prima achtergrond zouden vormen voor een spannende opdracht.

 
Caño Cristales

7. Caño Cristales

Een andere mooie achtergrond voor dit seizoen zou de Caño Cristales kunnen zijn. Deze rivier wordt ook wel de rivier van vijf kleuren of de vloeibare regenboog genoemd. Niet zo gek, want de rivier is ook ontzettend kleurrijk. Dit komt door de verschillende rotsen en planten die in het water zijn te vinden.

 
Amazoneregenwoud

8. Amazoneregenwoud

En tot slot de locatie die absoluut niet mag ontbreken: het regenwoud. Het Amazoneregenwoud, om precies te zijn. Dit regenwoud beslaat ongeveer een derde van Colombia en is een thuis voor een enorme diversiteit aan planten, insecten, vogels en zoogdieren. Maar dat niet alleen, want je vindt hier bijvoorbeeld ook voormalige indianendorpjes. En daarom is het zeker de moeite waard om het te bezoeken voor een opdracht.

 

Wat vind jij van Colombia als locatie voor Wie is de Mol? 2019?Foto's: Universes, The Times, The Bogota Post, Thousand Wonders, GaatVerWeg, World Atlas, Colombia.nl

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page