top of page

Moet Wie is de Mol? weer door ON'ers worden gespeeld?


Onbekende kandidaten

Foto: Tunnelvisie


OPINIE - Wie is de Mol? wordt sinds 2005 gespeeld door bekende Nederlanders. Maar daarvoor werden er al vier seizoenen gemaakt met onbekende deelnemers. Wordt het nu, bijna vijftien jaar later, niet eens tijd om weer een seizoen te maken met ON'ers?


Toen Wie is de Mol? in 1999 voor het eerst werd uitgezonden, werd het spel door onbekende mensen gespeeld. En dat ging zo door voor vier seizoenen lang. Totdat de kijkcijfers tegen begonnen te vallen en besloten werd om nog één laatste seizoen te maken, maar dan met bekende Nederlanders in de hoofdrol. Dit seizoen werd zo'n succes dat besloten werd om door te gaan met het programma. Maar vanaf dat moment enkel nog met BN'ers.


Dat was vijftien jaar geleden. En inmiddels is Wie is de Mol? uitgegroeid tot een van de populairste programma's van Nederland. En dan kun je je afvragen; zijn die BN'ers nog wel nodig?


We vroegen het jullie in een poll op Twitter. De vraag was: "Zou je het leuk vinden als Wie is de Mol? nog eens een seizoen zou maken met onbekende deelnemers?". Van de 468 stemmers liet 41 procent weten hier niet op te zitten wachten. Zij zien liever Wie is de Mol? met BN'ers. Maar 59 procent vindt het dus wel een interessant idee, Wie is de Mol? met onbekende mensen.


De ja-stemmers konden ook aangeven op wat voor manier ze het dan voor zich zouden zien. Willen ze slechts één seizoen met ON'ers of moet het een vast iets worden? 36 procent van het totaal aantal stemmers wil het slechts bij één seizoen houden. 23 procent hoopt dat als Wie is de Mol? eenmaal met ON'ers wordt gespeeld, dat ook zo blijft.


(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Resultaten van de poll

Wie is de Mol? zou niet het eerste programma zijn dat overstapt van BN'ers naar ON'ers. Expeditie Robinson ging vorig jaar de uitdaging aan om naast bekende ook onbekende Nederlanders mee te laten doen aan het overlevingsavontuur. Dit seizoen werd heel erg goed ontvangen door het publiek.


Maar BN'ers zorgen nou eenmaal voor goede kijkcijfers. Maar is Wie is de Mol? inmiddels niet op het punt dat er toch wel goed gekeken zal worden, ongeacht wie er meedoen? Het twintigste seizoen zou perfect zijn voor onbekende deelnemers. Zie het als een jubileumstunt. En afhankelijk van de kijkcijfers kan dan altijd nog bekeken worden of er nog meer seizoenen gemaakt moeten worden met ON'ers.


En zeg nou zelf, hoeveel van jullie zouden niet de kans willen om zelf mee te kunnen doen aan dit prachtige spel?

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page