top of page

Verborgen aanwijzingen - Aflevering 1


'Op sleeptouw'

Foto: Screenshot uit seizoen 19, aflevering 1


RECAP - Met een nieuw seizoen van Wie is de Mol? komen er ook weer nieuwe aanwijzingen naar de Mol. Welke mogelijke hints zaten er in de eerste aflevering verborgen? We hebben een mooi lijstje voor je opgesteld.


'Op sleeptouw'

De titel van aflevering 1 is 'Op sleeptouw'. Dit zou kunnen slaan op de fietsopdracht, waar Sinan vooraan fietste. Hij had de groep dus op sleeptouw. Het kan ook slaan op Evelien, die juist helemaal achteraan fietste. Zij was dus op sleeptouw.


En op die manier kan het ook slaan op Evi, die Sarah op sleeptouw nam naar een kerk. Of juist weer op Sarah, omdat zij dan weer op sleeptouw werd genomen door Evi.


Het kan ook over Robèrt gaan. Hij gaf aan dat zijn danspartner hem goed begeleidde. Zij nam hem dus op sleeptouw.


Jamie kan ook door deze hint worden aangewezen. Hij ontpopte zich namelijk als natuurlijke leider van de groep en nam ze dus op sleeptouw. En Niels nam de groep op sleeptouw bij het nemen van de eerste beslissing over de vrijstellingen.


61 of GI

GI of 61

Aan het begin van de aflevering is een berg te zien met daarop een bedrukking die ofwel de letters GI ofwel het getal 61 vormen. GI zou kunnen slaan op Rick Paul, die te zien was in de Grote Improvisatieshow. 61 zou kunnen slaan op het geboortejaar van Robèrt: 1961.


T-shirt

Robèrt droeg een opvallend T-shirt in deze aflevering. Er stonden namelijk gekleurde fietsjes op. Laat hij hiermee zien dat hij voorkennis had over de fietsopdracht?


Vogels

Soms wordt de betekenis van de naam van de Mol veelvuldig uitgebeeld in de afleveringen. Toen Margriet de Mol was, zagen we bijvoorbeeld heel veel bloemen. Haar naam is immers ook een bloemsoort. In 2014 zagen we veel vissers en vishengels. Dat jaar was Susan Visser de Mol. Deze aflevering kwamen er geregeld vogels voorbij. Is Merel dan dit jaar de Mol?


Suiker

In de openingsscène in de houtzagerij zien we in een heel kort shot dat de houtbewerker zijn gereedschap bewaart in oude suikerkistjes. Zou dit een hint zijn naar de Meester Patissier in het gezelschap: Robèrt?M.O.L.

In MolTalk: The Kick-Off werden alle kandidaten een voor een voorgesteld. Maar bij Niels viel er wel iets heel speciaals op. Als je de eerste letters van de beschrijvingen over hem neemt, lees je namelijk het woord MOL. Ietsje té toevallig, maar je kunt je afvragen of er hints verstopt zullen zitten in MolTalk.


YouTube

In de leader van dit seizoen is een tuktuk te zien met een rood dak en een witte driehoek. Dit lijkt verdacht veel op de playbutton van YouTube. Van dit platform is Nikkie bekend.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page