top of page

Verborgen aanwijzingen - Aflevering 2


'Uitgerekend'

Foto: Screenshot uit seizoen 19, aflevering 2


RECAP - Natuurlijk kijken we ook deze week naar wie de verborgen aanwijzingen nou precies wijzen. En we hebben weer een mooie lijst voor je. Want moeten we nou kijken naar driehoeken? Of toch naar een weegschaal?


'Uitgerekend'

De titel van aflevering 2 is 'Uitgerekend'. Dit zou erop kunnen slaan dat de Mol bij de eerste opdracht op de grond, bij de rekengroep zat. Vooral Robèrt sprong eruit om zijn rekentalent. En dan vooral zijn gebrek daaraan.


Maar het kan ook slaan op Niels, die er enorm van baalde dat hij er 'uitgerekend' snel uit lag bij een opdracht waar hij al zo lang naar uitkeek: het laserlabyrinth.

Playbutton op het geld

Playbutton

Vorige week vertelden we je al dat er in de leader een driehoek te zien is die lijkt op de playbutton van YouTube. Maar deze week konden we zien dat die driehoek ook terugkeert op de geldbriefjes. Dit zou erop kunnen wijzen dat Youtuber Nikkie de Mol is.


Schoenmaat

En dan nog een hint naar Nikkie. Bij het avondeten tussen opdracht 1 en 2 in, zitten de kandidaten onder een bord waar 'Brigada 43' op staat. In de opdracht daarvoor leerden we al dat 43 haar schoenmaat is.


Symbolenbord

Symbolen

En als we dan toch bij Nikkie zijn, gooien we er gelijk nog wat in. Op het bord met cijfers uit de eerste opdracht kun je namelijk zien dat het cijfer 06 voor 20 staat. Eigenlijk staat 06 dus op de plaats van 19. Zou 06 dan op de negentiende Mol slaan? Laat onze vrolijke visagiste deze week nou toevallig als zesde van links op de groepsfoto staan. En dat niet alleen, want Nikkie komt als zesde kandidaat voor in het alfabet. Zowel als je sorteert op voornaam als op achternaam.

Weegschaal

In de sfeerbeelden tussen de tweede en derde opdracht in komt er een weegschaal duidelijk voorbij. Die weegschaal staat op 2. Wijst dit naar Jamie, die deze week als tweede op de groepsfoto staat?


Maar wie heel precies kijkt, ziet dat de weegschaal eigenlijk op 1.9 staat. Haal de punt weg en er staat 19. Heeft de negentiende Mol dan Weegschaal als sterrenbeeld? Dan zou Rick Paul de Mol moeten zijn.


Mollogo

Deze aflevering komt Niels twee keer direct na het Mollogo in beeld. Bij de Wachtkamer-opdracht is hij de eerste kandidaat in de film, direct na de woorden 'De Mol'. En bij de test is de camera ingezoomd op het logo achterop de laptop, waarna die omhoog beweegt naar zijn gezicht.

Arabisch

Arabisch

In de derde opdracht is in het lokaal van Sinan, Robèrt en Evelien een kaartje te zien waarvan de tekst van rechts naar links loopt. In het Arabisch loopt de tekst ook in die richting. Dit zou een hint kunnen zijn naar Sinan. Van hem kwamen we in de eerste opdracht te weten dat hij Arabisch spreekt. Het zou overigens ook goed kunnen dat dit kaartje ondersteboven staat.


Opdrachttitels

Wat enorm opvalt tot nu toe is dat er heel veel opdrachten zijn met een spatie in de naam. En dan zijn beide woorden ook nog eens met hoofdletters geschreven. Denk aan 'Over Bruggen', 'In Zicht', 'Ver Tellen' en 'Uit Stralen'. Is dit een hint naar de naam van Rick Paul, die je ook met een spatie erin schrijft?

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page