top of page

Follow the Money - Aflevering 1 en 2


Geld bij de dansopdracht

Foto: Screenshot uit seizoen 19, aflevering 1

RECAP- We zitten alweer in seizoen 19. Nieuwe ronde nieuwe kansen. De zoektocht naar de Mol is weer begonnen en de zoektocht naar wie er geld in de pot brengt dus ook. En de opbrengst na twee afleveringen valt zeker niet tegen.


Aflevering 1

Kisten

Opdracht 1 - Over Bruggen

In eerste instantie lijkt het alsof de kandidaten bij deze opdracht geen geld kunnen verdienen. In deze opdracht gaat het er namelijk om dat ze vrijstellingen opvissen uit de rivier. Er drijven vijftien kisten in de rivier en in tien daarvan zitten vrijstellingen. Elke vrijstelling staat op naam. Uiteindelijk halen de kandidaten zeven kisten boven water, waar vier vrijstellingen in zitten.

Na de opdracht zitten de kandidaten lekker aan een glas water en zijn wat aan het napraten over de opdracht. Dan staat Rik ineens voor hun neus. De kandidaten kunnen €2.500,- verdienen, als ze de vrijstellingen opofferen. Het antwoord komt pas aan het eind van de aflevering tijdens de executie.


Voordat we bij de executie zijn, zijn er enkele discussies. Gelijk na de opdracht zegt Niels: 'Laten we gewoon geld in de pot knallen'. Jamie gaat hier tegenin en de stemming wordt uitgesteld tot de dag erna. De volgende dag wordt er in de middag een voorlopige stemming gedaan. Hierbij gaan Niels, Rick Paul en Sinan voor het geld. Jamie, Evelien, Robèrt, Nikki, Evi en Merel gaan voor de vrijstelling. Sarah hangt er nog een beetje tussenin. Na de laatste opdracht wordt de definitieve stemming gedaan. Niels, Sinan en Merel gaan voor het geld, de rest gaat voor de vrijstelling. En zo loopt de pot €2.500,- mis.


Salsa

Opdracht 2 - In Zicht

De kandidaten gaan de heupen los gooien en met deze tweede opdracht kunnen ze €1.000,- verdienen. De deelnemers komen aan op een mooi, groot plein, waar allerlei danskoppels de salsa staan te dansen. Na een korte voorstelling komt Rik naar voren en vertelt de kandidaten dat ze goed moeten opletten.

De muziek begint weer en de danskoppels gaan weer dansen, al snel worden de eerste kandidaten uit de groep gehaald om mee te dansen. Zo komt elke kandidaat aan de beurt, met ieder zijn eigen danspartner.

Na het dansen komt Rik terug en vraagt de kandidaten of ze goed hebben opgelet, want ze krijgen één minuut de tijd om hun eigen danspartner terug te vinden. Voor elk goed koppel verdienen ze €100,-. Iedereen vindt zijn of haar partner vrij snel. Alleen Robèrt doet er iets langer over om zijn danseres te vinden. Uiteindelijk is de opdracht helemaal geslaagd en verdienen de kandidaten €1.000,- voor de pot.


Geld van de fietsopdracht

Opdracht 3 - Rondje om de kerk

Bij deze opdracht konden de kandidaten €1.800,- verdienen. Ze moesten op hun route vijf enveloppen ophalen. Je zou zeggen dat in elke envelop €360,- moet zitten, maar dat bleek niet zo te zijn. De verdeling is iets anders. Bij deze opdracht moeten de kandidaten blijven fietsen gedurende een half uur. Achterop hun fiets stonden berichten over wie naar welke kerk moest fietsen om de juiste envelop op te halen. De eerste berichten waren voor Evi, Merel en Jamie. Zij moesten naar de Chinca kerk. Alleen Evi krijgt dit bericht goed door en gaat op advies van Sinan alleen vandoor. Vlak daarna gaat Sarah achter Evi aan. Dan krijgt Nikkie het bericht dat ze naar de Santa Barbara kerk moet, samen met Niels en Rick Paul. Wederom krijgt maar één iemand de opdracht te horen en weten de andere in principe niet waar ze naartoe moeten. Evi pakt samen met Sarah om 11.15 keurig de envelop die bij de kerk hangt. Er zit €300,- in. Vervolgens fietst de groep langs de Santa Barbara kerk en pakt Nikki om 11.20 de envelop. Op diezelfde tijd hadden Sarah, Sinan en Robèrt bij de Jesus Kerk moet zijn om daar een envelop op te halen. Deze aanwijzingen worden helemaal niet doorgegeven. Om 11.25 moeten Evi, Merel en Jamie eigenlijk bij de Carmen Kerk zijn en 11.30 moeten iedereen bij deze kerk aanwezig zijn. Deze aanwijzingen komen ook helemaal niet door.

De envelop die Evi heeft gepakt wordt helaas niet meegerekend, want ze waren niet met de juiste mensen op de goede plek. De envelop die Nikkie heeft gepakt is eigenlijk per toeval wel goed, want iedereen, waaronder Rick Paul en Niels, waren op de juiste plek op het goed moment. €300,- in de pot. Eindstand na de eerste aflevering: €1.300,-.


Aflevering 2

Cijferbord

Opdracht 1 - Ver Tellen

Bij deze opdracht kon er in totaal €1.200,- verdiend worden. Op het speelveld stonden acht tonnen met op elk een vraag. Elke goed beantwoordde vraag leverde €150,- op voor de pot. Alle antwoorden waren een cijfer. Op het speelveld lag een groot vlak waar cijfers op stonden. In een soort cryptische vorm kon je verschillende cijfers lezen, als je bovenop een steiger stond. Bovenop deze steiger staan Nikkie en Rick Paul. Zij moeten foto's maken van de antwoorden waar de rest van de kandidaten mee komen. Al deze vragen slaan op antwoorden van een vragenlijst die de kandidaten aan het begin hebben ingevuld. Dus voor het uitrekenen hadden ze ook de antwoorden van Nikkie en Rick Paul nodig. Niels rende daarom heen en weer, tussen de steiger en de overige kandidaten. De twee die op de steiger staan geven duidelijke aanwijzingen aan als het gaat om de cijfers. Uiteindelijk kunnen ze vier foto's maken. Twee van die antwoorden zijn goed en dit levert de pot €300,-. Stand van de pot na de eerste opdracht: €1.600,-


Geld bij de laseropdracht

Opdracht 2 - Uit Stralen

De welbekende laseropdracht! Hierbij viel veel geld op te halen: maar liefst €3.500,-. In het veld liggen twintig verschillende bordjes met geld, logischerwijs zou je zeggen dat onder elk bordje €175,- zou liggen, maar dat blijkt niet zo te zijn. Zoals het in de aflevering naar voren komt, ligt bij elk bordje een ander bedrag.

Als de opdracht begint is Sinan de eerste die van start gaat. Het lukt hem om geld te pakken bij een van zijn bordjes. Hoeveel dat precies is weten we niet. Sinan gaat af en verliest daardoor zijn geld. Merel is de volgende die het veld in gaat. Het lukt haar om geld te pakken bij alle twee haar bordjes en zo haalt zij €250,- op. Dan komt Niels. Het is de opdracht waar hij zijn hele leven al naar uitkijkt, maar helaas ligt hij na nog geen anderhalve minuut al uit het spel. Dan is Nikkie aan de beurt. Zij is tijdens de opdracht heel rustig en loopt kalm over het parcours. Ze haalt het geld op bij allebei haar bordjes, maar valt op het laatste moment. Hoeveel zij precies heeft gepakt weten we niet. Dan mag Sarah het veld in en hoewel Sinan heel duidelijk tegen haar zegt dat ze links moet, gaat ze rechts. Vervolgens kan zij haar eigen naam niet vinden en als ze haar naam vindt, pakt ze het naambordje in plaats van het geld. Ze valt en brengt zo geen geld binnen. Dan zien we Jamie en Evelien in een soort versnelde versie. We zien niet duidelijk wat zij doen. We weten dus niet of Jamie geld op zak had. Bij Evelien konden we in een shot zien, dat ze geld in haar handen had. Wederom weten we niet hoeveel. Maar ook zij gaan af. Gelukkig voor de groep pakken de laatste drie kandidaten wel allemaal geld. Rick Paul pakt €50,-, Robèrt pakt €125,- en Evi pakt nog even €225, maar laat wel €100,- liggen. Uiteindelijk halen ze €650,- op en de pot staat op €2250,-


Het lastige aan deze opdracht is dat de Mol hier makkelijk geld van andere kandidaten weg heeft kunnen pakken. En op die manier zou de Mol in theorie geld hebben kunnen binnen brengen en tegelijkertijd geld hebben kunnen wegspelen. Een aangewezenverdachte voor deze theorie is Merel. Zij ging als tweede, bracht het meeste geld van iedereen binnen en heeft zo aan het begin van de opdracht van alles weg kunnen roven.


Opdracht 3 - Wachtkamer?

De kandidaten gaan een film kijken. Ze zien de beelden die ze daarvoor hebben opgenomen. Je ziet alle kandidaten vertellen wat ze over hebben voor een joker of een vrijstelling. Tussen de filmpjes door zien ze verschillende schermen. De kandidaten zitten verdeelt over vier kamers, dus zijn er vier verschillende schermen.

"Als je binnen de tijd de kamer verlaat verdien je":

€50,- voor de pot

€150,- voor de pot

€250,- voor de pot

Eén joker.

En dan is de vraag waar, staan de kandidaten voor op? Gaan ze voor de groep of kiezen ze voor zichzelf. Als ze voor de groep kiezen en ze allemaal voor de €250,- opstaan, kunnen ze €2.500,- verdienen voor de pot. Maar dit is Wie is de Mol?, dus staan er maar drie mensen op voor het geld. Dit zijn Niels, Jamie en Sarah. Sinan, Robèrt en Merel kiezen voor zichzelf en gaan voor de joker. Dus blijven er vier tot het eind zitten. Alle filmfragmenten bouwen zich op, het lijkt erop dat als je tot het eind blijft zitten, je beloont zal worden. Die beloning is als volgt: €250,- uit de pot. Er is dus deze opdracht €750,- verdiend. Maar omdat er vier kandidaten te hebberig waren gaat er ook €1000,- uit de pot en is de eindstand van deze opdracht -€250,-.


De stand van de pot na twee afleveringen is €2.000,-. Dat is eigenlijk helemaal niet eens zo'n slechte score. Maar als je gaat kijken wat er al in de pot had kunnen zitten, is het toch een mager bedrag. Want als ze alle opdrachten goed hadden uitgevoerd had de pot al op een bedrag van €12.500,- gestaan. De Mol is dus al lekker bezig!


Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page