top of page

Kan de jokerdiefstal van Niels door de beugel?


Niels en Evelien

Foto: Screenshot uit seizoen 19, aflevering 4


OPINIE - Evelien kreeg het deze aflevering flink voor haar kiezen. Bij de executie kreeg ze een rood scherm. Maar dat niet alleen, iemand bleek haar joker te hebben verwisseld voor een ongeldige. Niels bleek de schuldige. Maar kan zijn actie wel door de beugel?


Vorige week zagen we hoe Evelien maar liefst drie jokers won bij het Jenga-spel. Diezelfde aflevering zette ze er twee in en bewaarde er een voor de test van afgelopen zaterdag. Maar wat ze niet wist is dat haar joker ongeldig verklaard zou worden. Hij was namelijk al eens opengebroken. Niels had de joker die hij in aflevering 3 open brak verwisseld met die van Evelien en zelf de hare ingezet. Evelien zag bij de executie die volgde een rood scherm.


Deze actie leverde een hoop boze reacties op aan het adres van Niels. Maar hoe terecht is dat? We waren benieuwd naar jullie mening en stelden jullie daarom op Twitter de vraag: "Kan de jokerdiefstal van Niels door de beugel?".


(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Resultaten

1.651 mensen brachten hun stem uit. En wat blijkt? De ruime meerderheid vindt dat de actie van Niels gewoon moet kunnen.


We waren ook benieuwd waarom er op ja of nee gestemd werd. Veel mensen vinden de actie van Niels slim en gewoon onderdeel van het spel. Hij had de joker volgens hun gewoon mogen omwisselen.

Maar er zijn dus ook mensen die zijn stunt not done vinden. Het hoort niet bij het spel en het is niet de bedoeling om aan andermans spullen te zitten, zeggen ze.

Feit is dat jokers stelen toegestaan is in Wie is de Mol?. En we zullen voorlopig niet weten of deze joker voor Evelien het verschil zal hebben gemaakt. Evelien zegt er in de Wie is de Mol? Podcast over dat ze er niet mee zit. Ze baalt, maar wil dit haar herinneringen aan haar deelname niet laten bezoedelen.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page