top of page

Verborgen aanwijzingen - Aflevering 5


'Verblindend'

Foto: Screenshot uit seizoen 19, aflevering 5


RECAP - Er zijn nog zes kandidaten over. Zes potentiële Mollen over wie er aanwijzingen verborgen zitten in het programma. Maar naar wie wezen die hints deze week?


Niels ziet de kokers niet

'Verblindend'

De titel van aflevering 5 is 'Verblindend'. Dit zou een hint kunnen zijn naar Niels, die bij de watervalopdracht door angst verblind zegt te zijn en daardoor de kokers over het hoofd zag. Ook Rick Paul sloeg een koker over. Was hij dan misschien degene die 'verblind' was?


Maar de Mol hoeft zelf niet per se degene te zijn die verblind was. Misschien heeft de Mol juist een rookgordijn opgeworpen om zijn medekandidaten te verblinden. Dan zou de hint kunnen slaan op Merel of Sarah. Zij haalden bij de waterval geld binnen, terwijl de Mol dat normaal nooit zou doen.


Dagboek van de Mol

Dit jaar is er online geen dagboek van de Mol te vinden. En ook het Twitter-account @IkBenDeMol laat niets van zich horen. Maar misschien kunnen we in de uitzending wel een soort dagboek van de Mol zien. Het is namelijk erg opvallend dat Rick Paul standaard de eerste is die in biechtvorm reageert op het vertrek van een afvaller.

De taxi van Rik

Geboortejaar

Bij de taxi-opdracht stapte Rik uit een taxi waar 081 op stond. 1981 is het geboortejaar van Rick Paul.


De sleutel

Aan het einde van de taxi-opdracht doet Jamie een wel heel opmerkelijke uitspraak. Hij zegt: "De sleutel stond op het dak". Dit klinkt heel duidelijk als een hint. Het feit dat hij degene is die het zegt, doet vermoeden dat het een hint in zijn richting moet zijn. Jamie reed rond met een E op het dak. Moet dat gekanteld een soort hoekige M van Mol voorstellen?


De hint van Jamie kan via de montage ook gekoppeld worden aan Rick Paul. Die reed namelijk met een I op zijn dak rond. En 'I' is Engels voor 'Ik'. Laat Rick Paul hier zien dat hij de Mol is? Deze hint werd in seizoen 8 ook gebruikt. Wat deze hint wel tegenspreekt is dat de kandidaten zelf hun klinkers mochten kiezen. De makers hebben dus niet bepaald dat Rick Paul een I op zijn dak zou krijgen.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page