top of page

Verborgen aanwijzingen - Aflevering 6


'Uithalen'

Foto: Screenshot uit seizoen 19, aflevering 6


RECAP - Deze week hebben we een hoop sterke hints voor je. Want vertelt de kleurenreeks bij het ziplinen ons de afvaller of het geslacht van de Mol? En zal de leader ons binnenkort verklappen wie die Mol is? Dit zijn alle verborgen aanwijzingen uit aflevering 6.


Uithalen

Verwijst de titel van de aflevering, ‘Uithalen’, naar Rick Paul? Hij haalde zijn joker tussen de stenen van het Mol logo uit.


Of verwijst de titel misschien naar Niels? Hij kwam op het idee om het rode touw los te maken van de paal en zo uit de stenen te halen. Dit deed hij samen met Jamie en Sarah.


Of heeft de Mol simpelweg geld uit de pot gehaald? Dan kan de titel op iedereen slaan, behalve Sinan.


Steentje bijdragen De titel van de eerste opdracht is ‘Steentje bijdragen’. Is dit een hint naar Sinan of Sarah? Zij waren de enigen die hun steentje bij droegen, aangezien zij geld hebben verdiend in deze opdracht.


Negentiende Mol

In de bakstenenfabriek telde Niels negentien vierkanten. Ook toen Jamie zei dat hij er meer zag, hield Niels dit antwoord vol. Wil hij hier mee zeggen dat hij de negentiende Mol is? (Door: @remkometeenk)De M van Mol

Tijdens de eerste opdracht gaf Rick Paul aan bezig te zijn om de ‘M’ van het Mol logo te maken. Wil hij daarmee zeggen dat hij de Mol is? Een hint als deze is in voorgaande seizoenen ook al eens voorgekomen. Zo maaide Mol Thomas Cammaert in Oregon de letter M in een grasveld.


Links/rechts

De titel van de opdracht met de tuktuks is ‘links/rechts’. Is dit een hint naar Rick Paul of Niels? Zij moesten afwisselend naar links en naar rechts, terwijl de andere kandidaten alleen naar links of rechts mochten.


Vogels

In alle afleveringen komen steeds duidelijk vogels voorbij. Verwijzen ze naar Merel, die de naam heeft van een vogel? Dit gebeurde ook bij eerdere Mollen. Zo kwamen er bij Mol Margriet van der Linden geregeld bloemen in beeld.


Kleurenreeks

De reeks van groene en rode borden bij de zipline is een interessante. Je zou er namelijk twee dingen uit kunnen halen.


Allereerst ontdekten we dat als je alle kandidaten, inclusief alle mensen die al zijn afgevallen, op volgorde zet van oud naar jong, de volgorde van de schermen precies matcht. Alle afvallers hebben dan een rood scherm en alle kandidaten die nog in het spel zitten een groen scherm. Op één kandidaat na. Sarah heeft dan ook een rood scherm. Had zij dan eigenlijk moeten afvallen? Als deze theorie klopt is Sarah dus niet de Mol.


(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Maar je kunt uit de borden ook een andere boodschap halen. Dit doe je door het morse-alfabet er op los te gooien. Als je van alle groene borden een streepje maakt en van alle rode borden een puntje, dan kun je de woorden "een man" maken. Is de Mol een man? Dan zou het Jamie, Rick Paul, Niels of Sinan moeten zijn.


Leader

Dan een hint die is gevonden door onze collega's van WIDMTV. Zoals velen van jullie vast al wel weten is dat de leader iedere week verandert. De shots van een opdracht worden vervangen voor beelden van een soort drijvende puzzel. En hoewel veel mensen zich focussen op die puzzel, zouden we misschien juist moeten letten op de opdrachten die verdwijnen.


Als je de eerste letter uit de naam van de opdrachten in de leader pakt, krijg je tot nu toe de woorden "MOL IS". Als we de komende weken gaan kijken welke titel de laatst overgebleven opdrachten hebben, weten we misschien wel wie de Mol is!


De laatste opdrachten die in de leader zitten zijn de drijvende puzzel, iets met motoren en iets met brandende jokers. Die opdrachten zitten waarschijnlijk in aflevering 8 en 9.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page