top of page

Follow the money - afl. 6, 7 en 8


Foto: Screenshot uit seizoen 19, aflevering 8


Het gaat slecht met de pot. Er had al meer dan €25.000,- in kunnen zitten. Maar het is tot nu toe een magere €9.300,-. De Mol uit dit seizoen is lekker bezig of hij laat de kandidaten al het werk doen, want die verpesten het toch wel. Gaat dit de laagste pot ooit worden?


Aflevering 6

Opdracht 1 - Steentje bijdragen

Deze opdracht is verdeeld in vijf kleinere opdrachten. Elke opdracht ik €250,- waard. Bij elke opdracht kunnen de kandidaten ook nog maximaal €250,- potgeld inzetten. Als ze dan de opdracht goed doen, komt dit extra ingezette geld erbij in de pot. Lukt de opdracht niet, dan gaat het geld verloren.


Even de balans opmaken:

Vierkanten tellen

Opdracht 1 - Vierkanten tellen

Hier werd door Niels en Jamie €150,- extra ingezet. Er kon dus €400,- verdiend worden. Helaas hebben de heren niet goed geteld. Dus ging er €150,- uit de pot.


Opdracht 2 - Het Mollogo namaken met bakstenen

Deze opdracht wordt gespeeld door Merel Rick Paul en Sinan. Hierbij is geen extra potgeld ingezet. Deze opdracht mislukt door tijdgebrek. Maar omdat er niks extra's is ingezet, is er niks aan de hand. Wel vindt Rick Paul een joker.


Opdracht 3 - Wals door een doolhof rijden

Deze opdracht wordt goed uitgevoerd door Sinan en Sarah. Maar ze hebben geen extra geld ingezet. Ze verdienen €250,-.


Opdracht 4 - Zoek de verschillen

Hoewel Merel en Rick Paul hun best hebben gedaan, zijn hier toch ook fouten gemaakt. Ze hebben maximaal ingezet bij deze opdracht. Er gaat dus €250,- verloren.


Opdracht 5 - Het einde van een touw zoeken

Het drietal Niels, Sarah en Jamie is de draad helemaal kwijt en zorgt er zo voor dat er €100,- uit de pot gaat.


De groep heeft in totaal €250,- verdiend, maar ook €500,- verloren. De pot is dus €250,- lichter.


De kandidaten kiezen enveloppen

Opdracht 2 - Links/rechts

De kandidaten moeten Rik gaan zoeken in een dorpje. Ze krijgen allemaal een kaart van het dorp en twee enveloppen met geld mee. Die twee enveloppen mogen ze zelf kiezen. Aan de hand van die kaart moeten de kandidaten bij de verblijfplaats van Rik zien te komen. Doen ze dat binnen de tijd dat, dan gaat het geld dat zij binnen brengen in de pot. Zijn ze te laat of komen ze helemaal niet opdragen, dan gaat het geld dat in hun enveloppen zit uit de pot.


Als de kandidaten de eerste locatie van Rik krijgen en ze willen gaan rijden krijgen ze nog wat instructies. Sarah en Sinan mogen alleen maar linksaf slaan. Jamie en Merel mogen alleen maar rechtsaf slaan. Niels en Rick Paul moeten om en om, links/rechts, links/rechts.


Bij de eerste ronde van vijftien minuten komen er maar drie kandidaten aan bij Rik. Namelijk Jamie, Sinan en Merel. In de tweede ronde denkt dat de instructies uit de eerste ronde nu niet meer van toepassing zijn en gaat niet meer links/rechts, maar rijdt zo snel mogelijk naar Rik. Deze envelop geldt dus niet. Sinan en Rick Paul komen wel op tijd binnen en hebben we de juiste instructies opgevolgd. Sarah komt net vijf seconden te laat binnen en Jamie en Merel rijden op tegen een wegversperring.


Dan gaan we de balans even opmaken. Jamie haalde in ronde 1 €100,- op, maar verloor €50,- in ronde 2. Sinan won in beide rondes €50,-. Merel bracht in de eerste ronde €250,- binnen, maar verloor in de tweede ronde €50,-. Rick Paul verloor in ronde 1 €250,-, maar won in ronde 2 €100,-. Niels en Sarah verloren beiden in ronde 1 €100,- en haalden in ronde 2 nog eens €50,- uit de pot.


Jamie haalde in totaal dus €50,- op, Sinan €100,- en Merel €200,-. Rick Paul, Niels en Sarah verloren alledrie €150,-. De penningmeester moet €100,- afstaan aan Rik.


Dan komen we even bij een aandachtspuntje. Er zit namelijk een verschil in het bedrag dat aangegeven staat als maximaal mogelijke winst en het bedrag dat daadwerkelijk uit de enveloppen komt. Aan het begin van de opdracht zie je altijd de titel van de opdracht in beeld en daaronder het bedrag dat maximaal verdiend kan worden. Dat zou €1.900,- zijn. Stel nou dat alle enveloppen op tijd binnen waren en er dus geen mingeld verdiend zou worden, komen we uit op een totaalbedrag van €1.200,-. Wat is hier gebeurd? Heeft de Mol hier flink toegeslagen of is het een foutje in de montage geweest? Mogelijk toch dat laatste. Afgaand op de bedragen in alle enveloppen kan er niet opeens €700,- extra in twee enveloppen gezeten hebben.


Opdracht 3 - Reddingslijn

In deze opdracht kan geen geld verdiend worden.


Eindstand van de pot na deze aflevering €7.550,-.


Aflevering 7

Opdracht 1 - Getouwtrek

Bij deze opdracht mogen de kandidaten kisten gaan verplaatsen. Er kan tijdens deze opdracht €1.500,- verdiend worden. De kandidaten worden aan een boom vastgebonden. Hierdoor wordt de bewegingsvrijheid een stuk kleiner. Op de kisten staan bedragen en het is de bedoeling dat aan beide kanten een bedrag van €750,- zou komen te liggen. Alleen dan slaagt de opdracht.

Van links naar rechts staan de kandidaten in de volgorde Rick Paul, Merel, Sarah, Jamie, Niels, Sinan.


Sinan begint met twee kisten van €100,- en een van €175,-. Niels en Jamie hebben allebei een kist van €150,-. Merel heeft €300,-, Sarah €175,- en Rick Paul heeft €150 en €200.


Rick Paul maakt al heel snel de berekening. Hij heeft een kist van €100,- nodig en twee van €150,-. Hij legt niet de link dat twee keer €150 samen €300,- is. Hij wil dus drie kisten die het verst van hem vandaan staan. Omdat hij zo snel de som heeft bedacht gaat iedereen daar in mee en wordt als eerste de kist van Sarah richting Sinan geslingerd. Via Jamie en Niels. Sinan geeft aan dat hij nog €300,- nodig heeft en wil dus de kisten van Jamie en Niels hebben. Want twee kisten van €150,- maakt €300,-.


Rick Paul heeft het uitgerekend

Dan ontstaat er een lange discussie over welke kisten nou waar heen moeten. Rick Paul doet zijn best om iedere keer zijn bedachte som aan Sarah uit te leggen. Inmiddels gaan Sinan, Jamie en Niels tegen die som in. Merel is heel fel in deze discussie en wil koste wat het kost de twee kisten van €150,- hebben, in plaats van die van €300,-. Sarah en Niels zorgen voor de doorslag door hun kokosnoten maar te gaan gooien. Sarah gooit de kist van €300,- terug naar Merel, zodat die vervolgens door kan naar Rick Paul. Niels gooit zijn kist richting Sinan en de kist van Jamie volgt snel. Aan de kant van Sinan staat nu €750,-. Aan de kant van Rick Paul is het kantje boord, want met nog maar één minuut vijftig op de klok moet de laatste kist met €100,- nog naar hem.


De opdracht wordt gehaald en er wordt €1.500,- verdiend voor de pot.


Opdracht 2 - Russisch Roulette

De kandidaten staan voor een keuze. Kiezen ze voor geld of de kans op één, twee, of drie jokers of een testtijd van één seconde? Tegenover dat laatste staat ook een aantal nare enveloppen. In deze enveloppen zit €0,-, -€500,-, -€1000,- en als laatste de meest vervelende, twee rode schermen. Dus twee kandidaten die naar huis moeten.


Envelop

Kiest iemand voor één joker, dan moet hij één nare envelop pakken, bij twee jokers zijn het er twee enveloppen en bij drie jokers drie enveloppen. Kiest iemand voor de testtijd, dan moet hij twee enveloppen kiezen. En dan kan er gekozen worden voor een envelop of voor geld. Er kon bij deze opdracht maximaal €1.500,- verdiend worden. Maar daar kiest niemand voor.


Niels kiest voor drie jokers en pakt de envelop met drie jokers. Jamie kiest voor twee jokers en pakt de envelop met twee jokers. Rick Paul kiest voor twee jokers, maar pakt een envelop met €0,-. Sarah kiest voor één joker en pakt de envelop waar -€1.000,- in zat. Sinan kiest voor drie jokers, maar pakt een envelop met -€1.000,-. Merel kiest voor twee jokers, maar pakt de envelop waar iedereen voor vreesde. Tijdens de executie worden er twee kandidaten naar huis gestuurd.


Het geld dat de kandidaten in de vorige opdracht hebben verdiend, vliegt er nu net zo hard weer uit. €2.000,- uit de pot. De eindstand daalt naar €7.050,-.


opdracht 3 - Geld oogsten

De groep gaat aan de slag op een bananenplantage. Op deze plantage staan vier verschillende stationnetjes, namelijk een geel, een oranje, een groen en een blauw station. Op deze stations liggen allemaal trossen bananen met een gekleurd lintje. De kandidaten moeten de juiste trossen bananen naar het station met de bijbehorene kleur brengen.


Niels, Jamie en Sinan gaan aan de slag bij het blauwe station. Sinan blijft vervolgens achter bij station Blauw en Niels en Jamie gaan de eerste lading naar een ander station brengen, naar het groene station waar Merel op hun wacht. Als de twee heren bij haar aankomen heeft zij alweer de volgende trossen klaar hangen. Ze kunnen door naar geel, waar Rick Paul ook al hard aan het werk is geweest. Onderwijl is Sarah opzoek naar een zwarte vrijstelling die er helemaal niet ligt. Alles lijkt goed te verlopen, alleen lijkt het erop dat de dames niet op hun hardste werken.


De overgeslagen geldkoker

Niels en Jamie zijn met een gele lading onderweg en komen de dames tegen. Toevallig hangen er ook nog twee oranje trossen tussen hun gele lading. Die geven ze af aan de dames en gaan door naar het gele station van Rick Paul. Het gele station is zo goed als af, maar als Niels, Jamie en Rick Paul terug komen, zien ze dat ze twee oranje trossen nog steeds op de grond liggen. Merel en Sarah hebben de trossen laten liggen en zijn doorgelopen naar blauw, waar ze ook nog eens niet op tijd aan komen.


Als de opdracht is afgelopen, blijkt dat tussen de oranje bananentrossen kokers met geld verstopt zitten. Hadden ze alle trossen bij het oranje station gekregen, hadden ze dus €1.500,- verdiend. Ze hebben er zeven binnengebracht en vinden toevallig twee geldkokers hiertussen. Met deze opdracht verdienen ze dus €1.000,-. Maar heeft de Mol daar nou een koker met geld tussen de bananen laten hangen?


Aflevering 8

Sarah bij de vuurproef

Opdracht 1 - Vuurproef

In deze opdracht kan €1.550,- verdiend worden. De kandidaten moeten bij deze opdracht geldparen in het vuur gooien. Het strand waar de opdracht gespeeld wordt is opgedeeld in twee kleinere velden. Op die velden staan palen waar geldbedragen aan hangen. Het is de bedoeling dat de kandidaten hetzelfde geldbedrag aan beide kanten van het veld vinden en vervolgens naar het midden van het veld te brengen. Hier staan vuurkorven. Als ze alle paren verbranden blijft er een aantal bedragen over. Die moeten ze bij elkaar optellen en dat bedrag zou dan in de pot komen. Ze kregen twintig minuten.

De opdracht lijkt een grote chaos en het is moeilijk te zien wie wat doet. In het begin van het spel laten ze de bedragen aan elkaar zien voor ze hem in het vuur gooien, maar tegen het eind van de opdracht geloven ze elkaar op hun woord. Maar ik denk niet dat hier echt gemold is door bijvoorbeeld een verkeerd bedrag in het vuur te gooien,. Sarah voert bijna niets uit tijdens dit spel. Misschien mede hierdoor blijven er nog veel paren hangen. Te veel, want de opdracht mislukt.

Geld op een ton

Opdracht 2 - In het vizier

Bij deze opdracht kunnen de kandidaten €2.000,- verdienen. Binnen een half uur moeten ze naar tonnen rennen. Op acht daarvan ligt €250,-. Om naar de juiste ton toe te rennen, liggen op deze tonnen rode kruisen van touw. Deze kunnen de kandidaten via een drone zien.


Sinan bestuurt deze. Dit gaat uitermate langzaam, maar de groep is hierin ook heel afwachtend. Ze wachten tot de eerste ton gevonden worden en dan rennen Merel en Niels het veld in. Merel pakt €250,-. Ze rennen terug en weer heeft de groep de afwachtende houding totdat de volgende ton gezien wordt. Dan rennen Niels en Sarah het veld in, Sarah pakt de €250,-.


Niels heeft wel een enigszins goede tactiek bedacht. Bij de volgende ton rennen ze alle drie het veld in en vinden Niels en Sarah onderweg geld. later wordt er nog een keer €250,- gepakt door Merel en Sarah. Ze vinden geld op vijf van de acht tonnen. Het geld wat op de andere tonnen lag is weggepakt door kapers die op motoren reden. Er wordt dus €1.250,- verdiend.


Opdracht 3 - Ten val brengen

Bij deze opdracht viel geen geld te winnen of verliezen.


Na acht afleveringen staat de pot op €9.300,-. De Mol is goed bezig en houdt flink veel geld uit de pot. Of zijn het de kandidaten die zo chaotisch te werk gaan dat ze zelf al het geld uit de pot verspelen? We zien het in de laatste aflevering.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page