top of page

Verborgen aanwijzingen - Aflevering 9


'Drijfveer'

Foto: Screenshot uit seizoen 19, aflevering 9


RECAP - Nog maar even tot de Mol uit de schaduw mag stappen. Maar voor het zo ver is, kunnen we eerst nog een kijkje nemen naar de laatste verborgen aanwijzingen van het seizoen. Wat zat er zoal verstopt in aflevering 9?


'Drijfveer'

Aflevering 9 heet 'Drijfveer'. Dit zou een verwijzing kunnen zijn naar de boomstammen die voorbij dreven in de eerste opdracht. Die waren waarschijnlijk het werk van de Mol. Sarah of Merel is hier verantwoordelijk voor. Maar het was hoogstwaarschijnlijk Sarah.


Maar misschien moeten we ons meer focussen op het woord veer. We zien Merel namelijk een veer in haar Molboekje stoppen als aandenken.


Groen

We zien dat Merel in de eerste opdracht nooit van het groene strand af komt. Groen is de kleur van de Mol. Immers, die krijgt alleen maar groene schermen. Een ook het logo van Wie is de Mol?, waar groot de woorden 'De Mol' in staan is groen.


Favoriete opdracht

Halverwege de uitzending blikken de kandidaten terug op hun favoriete opdracht. Niels benoemt het Russisch roulette. Opvallend, want daar ging er veel geld uit de pot verloren. Precies wat de Mol wil. Misschien verwijst dat ook wel naar de titel 'Drijfveer'. De drijfveer van de Mol is geld uit de pot halen.

Het dansfeest

Maagdelijkheid

Op het dansfeest van de derde opdracht, dragen alle feestgangers witte kleding. De kleur wit symboliseert maagdelijkheid. Het sterrenbeeld van Sarah is Maagd.


Terreur van de Mol

Op het feest was nog meer kleurensymboliek te vinden. De kandidaten staan achter een gele, een blauwe en een rode tafel. Duidelijk de kleuren van de Colombiaanse vlag. Wie opzoekt wat deze kleuren symboliseren, leest dat rood staat voor de terreur van de Spanjaarden in de negentiende eeuw. Is Sarah achter de rode tafel gezet om te laten zien hoe zij als Mol de groep terroriseert?


Guilty pleasures

Gedurende de tweede opdracht komen er vier nummers voorbij, naast de platen die de kandidaten zelf draaien. Dat zijn 24K Magic, I'm Coming Out, Vision of Love en Ride With Me. Als je de eerste letters van alle laatste woorden pakt, spel je MOL M. Een verwijzing naar Merel als Mol?


I'm Coming Out

Op het feest worden de guilty pleasures van Niels en Sarah benoemt. Maar wie terugredeneert, kan bedenken dat I'm Coming Out dan de guilty pleasure is van Merel. Een typisch Mol-nummer, want die komt de dag erna uit de kast als Mol.


Leaderhint

De eerste letters van de opdracht in de leader spellen MOLVISI. Daar zou je eventueel nog de E van executie bij kunnen zetten. Dan staat er MOLVISEI. Daar kun je MOL VISIE van maken. Verwijst dat naar de guilty pleasure van Sarah: VISION of Love? Daarnaast zouden de omgedraaide E en I kunnen verwijzen naar haar dyslexie, die naar voren kwam bij de Lingo-opdracht.


Stampen

Vlak voor de finaletest zijn alle kandidaten flink aan het leren. Alleen Sarah zien we dat niet op beeld doen. Was dat voor haar niet nodig als Mol?

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page