top of page

Verslag van de Wie is de Mol? Fandag 2019


Wie is de Mol? Fandag

Foto: Tunnelvisie / Jasper


EXTRA – Een seizoen van Wie is de Mol? is pas officieel voorbij als de fandag heeft plaatsgevonden. Gisteren kwamen honderden Molloten bijeen in Hilversum om hun helden uit de serie te ontmoeten, opdrachten na te spelen en te bieden op items uit de serie. En wij waren natuurlijk ook van de partij.


Het is een uurtje of 10 als we in de auto stappen op weg naar Hilversum, waar we een uurtje later vol voorpret en met een kado voor Sinan onder de arm aankomen bij Studio 21. Dat is een nieuwe locatie. De AVROTROS wilde dit jaar namelijk de fandag op een binnenlocatie organiseren. Gelukkig maar, want het is geen weer om buiten te zijn. Gelukkig hoeven we niet lang in de wachtrij te staan bij de ingang.

Eerste zaal

Eenmaal binnen komen we aan in een hal die er al supertof uitziet. De ruimte is aangekleed met waslijnen en banners met de portretten van kandidaten. Het is al gezellig druk. De aanwezige Molloten hebben zich gestort op de DJ-tafels en de merchandisekraam. Vooral de truien die verkocht worden lijken in trek. De eerste mensen hebben zich al in een rij opgesteld voor de eerste meet & greet. Maar wij zijn ingedeeld voor de tweede ronde, dus we hebben eerst nog tijd om alles verder te verkennen.


Er blijkt nog een tweede zaal te zijn. En die is eigenlijk nog mooier dan de eerste. Het is een enorme ruimte met een groot podium. Op het podium zijn mooie beelden te zien van Colombia. Maar verspreid door de zaal zijn nog meer leuke dingen te vinden. Zo kan er aan diverse tafels Jenga gespeeld worden met de echte spellen die tijdens de serie werden gebruikt. Ook kan de test worden ingevuld: vragen over het afgelopen seizoen met een prijzenpakket voor de winnaar.

Salsadansers

Maar daar houdt het niet bij op. Er is ook een expositie opgezet van Vriendlief, die iedere aflevering een uitgebreide tekening maakte van wat daar zoal in gebeurde. En er is een fotohoekje, waar men zich tussen de kandidaten tijdens een executie kan laten fotograferen. Tussendoor wordt de entertainment verzorgd door twee salsadansers die de show stelen met hun moves. En ook aan eten is gedacht. Op de fandag is een poffertjeskraam en een tosti-foodtruck te vinden.


Het podiumprogramma begint. Ron Boszhard, de eerste afvaller van seizoen 18, komt op. Hij zal de kinderveiling gaan leiden. Kinderen kunnen voor kleine bedragen meebieden voor onder meer Molgeld, bordjes van de zipline-opdracht en staafjes uit de watervalopdracht. En dat doet hij ontzettend leuk. Niet veel later zijn er een hoop spaarvarkens flink lichter geworden.

Evelien en Jamie

Na de kinderveiling is de eerste meet & greet-ronde afgelopen en is het tijd voor de persconferentie. De kandidaten nemen plaats op het podium, waar Rik ze de vragen uit het publiek voorlegt. Vragen als: “Wie gooide de buis in de bosjes bij de opdracht Op Treden?” (Niels), “Wat kan Sarah wel?” (Wie is de Mol? winnen!) en “Hoe was het om als eerste af te vallen?” (Niet heel erg). Twee kandidaten schitteren door afwezigheid. Robèrt kan er niet bij zijn vanwege shows die hij moet geven. En Sinan is er ook niet. Jammer. Dan kunnen we ons kadootje niet persoonlijk aan hem geven.


Na deze persconferentie gaan we meteen door naar de veiling. Items die in de serie voorkwamen gaan onder de hamer. Te beginnen met een Jenga-spel dat al ruim €300,- oplevert. De toon is gezet. Maar sommige kandidaten brengen ook iets persoonlijks in. Zo kan er geboden worden op een middagje salsadansen met Evi, make-uptips van Nikkie en concertkaartjes van Nielson. De opbrengst van de veiling gaat naar Plan.


De kandidaten verplaatsen zich naar het meet & greet-plein, waar de fans zonder persoonlijke meet & greetkaartjes alsnog hun helden kunnen ontmoeten. Dat wordt nogal een gekkenhuis, dus daar blijven we maar ver vandaan. En daarbij, even later hebben we een persoonlijke ontmoetingsronde. Zodra die is aangebroken gaan we op de foto met alle kandidaten en scoren we ook nog even al hun handtekeninge. Uiteindelijk houden we het voor gezien. Het was een mooie dag.


Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page