top of page

DOSSIER: Alles wat we weten over Wie is de Mol? 2020


Wie is de Mol? 2020

Foto: Tunnelvisie


NIEUWS - Zo halverwege mei kunnen we ons weer storten op een nieuwe zoektocht. Wie zijn de kandidaten van het twintigste seizoen van Wie is de Mol?. De opnames gaan rond deze periode van start. Welke BN'ers zijn opvallend afwezig op sociale media?


Hieronder houden we alles bij dat we weten over Wie is de Mol? 2020. Wil je ook meezoeken? In dit artikel geven we je tips bij het speuren naar kandidaten. Heb je een tip voor ons? Stuur ons dat een berichtje via detunnelvisie@gmail.com! Uiteraard zullen we je naam vermelden als we je bevindingen hier delen.

 

26/10/19 | Is dit de datum van de onthulling?

De spanning loopt op nu de aankondiging van de kandidaten en de locatie steeds dichterbij komt. Maar de grote vraag is: wanneer gaat het gebeuren? Onze voorspelling: 19 november. Waarom? Omdat dat de datum is waarop Wie is de Mol? precies twintig jaar geleden voor het eerst uitzond. En dat is vast een mijlpaal waar de makers aandacht aan zullen willen besteden. En het past ook mooi een week voor de release van het nieuwe Molboekje. Die staat namelijk gepland op 26 november.

 
Teun Kuilboer

14/06/19 | Teun Kuilboer

Acteur Teun Kuilboer kan ook op de lijst met mogelijke kandidaten worden gezet. Hij is namelijk al vanaf 14 mei stil op zijn Instagrampagina. Opvallend, omdat hij normaal meerdere keren per maand iets post. Zou hij in het buitenland zijn geweest voor Wie is de Mol?

 
Liliana de Vries

14/06/19 | Liliana de Vries

Op het het wieisdemol.com-forum werd nog een mogelijke kandidaat ontdekt: het viel gebruiker Sanmol op dat actrice Liliana de Vries stil is geweest tijdens de opnameperiode van Wie is de Mol?. Op haar Instagram heeft ze namelijk niets gepost tussen 17 mei en 8 juni. En dat is natuurlijk verdacht. Vooral omdat Liliana normaal om de paar dagen wel een foto plaatst.

 

09/06/19 | Toch ergens anders?

Een opvallende tip van Kristel Zandbergen-Willemsen op Facebook. Het viel haar op dat de locatie-info op het Instagramaccount van Rick McCullough, de regisseur van Wie is de Mol?, aanstond. Daaraan kun je zien dat hij recent actief geweest is in een ander land dan Nederland. En het is ook niet Nieuw-Zeeland. Instagram geeft aan dat Rick actief is geweest in China. Ook Rik van de Westelaken had tot enkele dagen geleden zijn locatie aanstaan. Bij hem stond Thailand als locatie. Speelt Wie is de Mol? 2020 zich af in een land in Azië? Of was dit slechts een overstaplocatie van of naar Nieuw-Zeeland? Overigens werd Wie is de Mol? in 2007 al eens in Thailand opgenomen.

 
Ko Zandvliet

05/06/19 | Ko Zandvliet

Nog een BN'er die verdacht lang stil is: acteur Ko Zandvliet. Hij is normaal best actief op Instagram. Hij post dan meerdere keren per maand. Maar vanaf 6 mei is hij stil. Dat past precies binnen de verwachte opnameperiode van Wie is de Mol?. Zou het...?

UPDATE: Ko schijnt tijdens de opnames van Wie is de Mol? met zijn band te hebben opgetreden in Duitsland en Frankrijk. Hij doet dus niet mee in seizoen 20.

 
Carmen Verheul

05/06/19 | Carmen Verheul

Radionieuwslezeres Carmen Verheul is inmiddels een oude bekende op de kandidatenlijst. Vorig jaar werd zij namelijk ook al genoemd. Dit komt doordat zij jaarlijks haar vakantie schijnt te plannen tijdens de opnameperiode van Wie is de Mol?. Maar dit jaar is er iets extra geks aan de hand. Haar radiocollega's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte vertelden dat Carmen niet reageert op Whatsapp. En toen ze haar probeerden te bellen op de radio, was er duidelijk een buitenlandse kiestoon te horen. En dat is gelijk een aanwijzing naar de locatie van Wie is de Mol? 2020...

 
De vlag van Nieuw-Zeeland

05/06/19 | De locatie van Wie is de Mol? 2020

De kiestoon die we te horen kregen toen haar collega's Carmen Verheul probeerden te bereiken was duidelijk buitenlands. De toon schijnt in drie landen te horen te zijn. Ierland en het Verenigd Koninkrijk zijn daarvan misschien geen logische locaties voor Wie is de Mol? 2020. Maar het derde land zeker wel: Nieuw-Zeeland. Zou dat dan de locatie zijn van het jubileumseizoen? Of hebben Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte een grap met ons uitgehaald?

 
Tina de Bruin

30/05/19 | Tina de Bruin

Actrice Tina de Bruin zou ook zomaar een kandidaat zijn in het twintigste seizoen van Wie is de Mol?. Haar laatste post op Instagram was op 17 mei. En dat was een kinderfoto van zichzelf, die ook vanuit het buitenland gepost zou kunnen zijn. Haar stilte is opvallend, want Tina is normaal heel actief op sociale media. Het is ook interessant dat zij en Jaike Belfor, een van de andere mogelijke kandidaten, elkaar recent zijn gaan volgen.

 
Jaike Belfor

30/05/19 | Jaike Belfor

Nog een mogelijke kandidaat die is gevonden door Peter Schoonderwoerd: die van actrice Jaike Belfor. Zij is sinds 12 mei stil op sociale media. Ze is op 15 mei nog wel te gast in een radioprogramma, maar is vanaf dat moment spoorloos verdwenen. Wat ook opvalt is dat zij en Tina de Bruin, een van de andere mogelijke kandidaten, elkaar heel recent zijn gaan volgen. Hebben ze elkaar pas geleden ontmoet tijdens Wie is de Mol?

 
Nathan Rutjes

30/05/19 | Nathan Rutjes

Voormalig profvoetballer Nathan Rutjes is inmiddels ook een veelgenoemde naam voor de kandidaten van Wie is de Mol? 2020. Hij valt op door zijn afwezigheid bij een belangrijke finale, vanwege zogenaamde werkzaamheden voor de KNVB. Maar is dat wel zo? Zou Nathan niet gewoon op jacht zijn naar de Mol?

 
Leonie ter Braak

23/05/19 | Leonie ter Braak

Een nieuwe naam op de lijst met mogelijke kandidaten: die van presentatrice Leonie ter Braak. Zij heeft op Instagram een stilte vanaf 12 mei en stuurt op 16 mei haar laatste tweet. Tot de dag erna retweet ze nog wat, maar dan houdt het op. En dat terwijl ze juist zo actief is op deze kanalen. En ook opvallend: ze tweet heel enthousiast over de halve finale van het Eurovisie Songfestival, maar tijdens de finale laat ze niets van zich horen. Betekent dat wat we denken?

 
Toprak Yalçiner

22/05/19 | Toprak Yalçiner

Actrice Toprak Yalçiner heeft al vaker de ronde gedaan op fora als een mogelijke kandidaat. Niet zo gek, want in 2016 was zij een van de elf BN'ers die een test op de Dam in Amsterdam maakte als promotiestunt voor het zestiende seizoen van Wie is de Mol?. Maar bij de daarop volgende executie bleek zij niet mee te hebben gedaan aan dat seizoen. Maar is het dit jaar dan wel raak? Haar laatste post op Instagram is van 2 mei. Maar daar moet wel bij gezegd worden dat ze vaker voor lange tijd stil is.

UPDATE: Toprak heeft tijdens de opnameperiode gewoon weer gepost op Instagram. De kans dat ze meedoet is daardoor een stuk minder aannemelijk.

 
Lucas van de Meerendonk

22/05/19 | Lucas van de Meerendonk

Volgens Peter Schoonderwoerd zou Jeugdjournaalpresentator Lucas van de Meerendonk ook zomaar een kandidaat kunnen zijn in het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?. Hij plaatste op 5 mei voor het laatst iets op zijn Instagramaccount. Nou is hij wel vaker voor lange perioden stil op social media, maar tel daar bij op dat hij ook al een tijdje niet meer in het Jeugdjournaal te zien is geweest en het wordt toch opeens een stuk aannemelijker dat hij meedoet. Lucas benoemt Wie is de Mol? ook als zijn favoriete programma in een voorstelinterview op de website van het Jeugdjournaal.

 
Dione de Graaff

19/05/19 | Dione de Graaff

Op www.wieisdemol.com noemt forummer Bodejos de naam van televisiepresentatrice Dione de Graaff. Het valt op dat Dione, die vaak verschijnt in programma's rondom wielrennen, aankondigt drie weken afwezig te zijn tijdens de Giro d'Italia. Ze zou naar eigen zeggen alvast plekken bezoeken waar ze in juli De Avondetappe zal gaan presenteren. Maar ja, laten de opnames van Wie is de Mol? nou toevallig ook precies drie weken duren...

 

Rik van de Westelaken

10/05/19 | RIK VAN DE WESTELAKEN KEERT TERUG ALS PRESENTATOR

Rik van de Westelaken maakte tijdens het negentiende seizoen zijn debuut als presentator van Wie is de Mol?. Volgend jaar zal hij hoogstwaarschijnlijk weer terugkeren. Ten minste, in maart gaf hij aan dat nog niemand hem verteld had dat dat niet zo is.


Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page