top of page

Wordt dit dé hint waar we de Mol mee zullen ontmaskeren?


Screenshot uit de leader

Foto: Screenshot uit de leader van seizoen 20


RECAP - De eerste hints doen online al druk de ronde nu Wie is de Mol? de leader van het nieuwe seizoen naar buiten heeft gebracht. Wij doen daar graag een schepje bovenop met misschien wel de hint die dit jaar als een rode draad door de serie zal gaan lopen.


De leader van het twintigste seizoen is prachtig. Een hoop beelden van opdrachten die we mogen verwachten en een hoop Chinese teksten en uitspraken. Genoeg om mee te puzzelen dus. Zo ook Joel, die ons per mail benaderde. Hij focuste zich op de allereerste Chinese zinnen die we horen, uitgesproken door een aantal kinderen.


Een Chinees sprekende kennis van Joel vertelde hem dat zij de zin "常有,欲以观其徼" opzeggen. Dit schijnt afkomstig te zijn uit het Daodejing, een belangrijk geschrift uit het taoïsme. En hier willen we graag even op voortborduren.


De zin die Joel doorstuurde levert met Google Translate de zin 'Vaak wil ik het zien' op. Een bijzondere zin om in de leader te verwerken. Maar misschien hebben de makers deze zin niet zonder reden uitgekozen. Om te snappen waarom moet je ook het Chinese woord voor 'Mol' opzoeken. Dit is '痣'. Als je dat uitspreekt, klinkt het een beetje als een verbasterde versie van het woord 'Zie'.


En dus komt ook daar het woord 'Zien' weer terug. Gaat de altijd blinde Mol dit woord vaak gebruiken in zijn of haar biechten?


Misschien is deze hint zelfs wel een verwijzing naar een hint die in seizoen 7 werd gebruikt. Dat seizoen speelde zicht af in Thailand, waar het woord 'Mol' in het Thai klinkt als 'Toen'. Mol Inge begon haar biechten bij iedere test met het woord 'Toen'. Wordt deze hint een knipoog naar het verleden? Het is dit jaar immers een jubileumseizoen.


Dus kortom: zegt een kandidaat dit jaar vaak het woord 'Zien' of 'Zie'? Hou hem of haar dan maar eens extra goed in de gaten. Het zou zomaar de Mol kunnen zijn

 

Bekijk hieronder de leader van seizoen 20. De beruchte zin zit helemaal aan het begin.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page