top of page

Verborgen aanwijzingen - Aflevering 1


'Afgeschermd'

Foto: Screenshot uit seizoen 20, aflevering 1


RECAP - Een nieuw seizoen van Wie is de Mol? brengt ons ook weer een hoop nieuwe verborgen aanwijzingen. Welke hints zouden op de Mol kunnen wijzen? Moeten we iets zoeken achter de titel? En stond de Mol nou gewoon tussen al die trommelende Chinezen?


'Afgeschermd'

Dit titel van aflevering 1 is 'afgeschermd'. Net als voorgaande jaren zal de titel ongetwijfeld een aanwijzing naar de Mol zijn.

Het zou kunnen verwijzen naar de wijsheid die Rik aan Miljuschka meegaf: "De wijze kent zichzelf, maar toont zichzelf niet". Een wijsheid die perfect bij de Mol past en vertelt over het 'afschermen' van iemands ware aard.

Het zou ook kunnen slaan op Jaike. Zij schermde de ogen van Tina en Johan af toen zij met steen, papier, schaar probeerden uit te maken wie penningmeester zou worden. Hierdoor zou het natuurlijk ook op Tina en Johan zelf kunnen slaan, omdat zij degenen zijn wiens ogen werden afgeschermd.

Nog een mogelijkheid is een verwijzing naar Tina, die een rood scherm zag toen ze een foute code invoerde in de vrachtwagen en daarmee 'af' was.


De Mol?

De Mol in beeld

De spectaculaire opening met tientallen Chinezen biedt natuurlijk perfect de mogelijkheid om de Mol te verstoppen. Veel Molloten speurden de menigte dan ook af en vonden iemand die zijn of haar hand voor het gezicht houdt. Er wordt daarom ook gespeculeerd dat dit de Mol is. Er valt niet heel duidelijk iemand in te ontdekken.


18:10

Toen vorige week de leader onthuld werd, vlogen de theorieën het internet over. Eentje die vooral is blijven kleven is een hint over de tijd die te zien is op een telefoon: 18:10 uur. Wie de leader na 10 en na 18 seconden pauzeert ziet Claes en de woorden 'De Mol' in beeld.


De niet meer zo blinde Mol

Naar aanleiding van de leader kwamen wij een tijdje terug ook met een mogelijke hint. Hierin speculeerden we dat we de Mol misschien vaak het woord 'zien' of 'kijken' zullen horen uitspreken. En jawel, in aflevering 1 hebben we twee kandidaten duidelijk deze woorden horen zeggen. De eerste is Rob, die in de allereerste scene al vertelt dat hij wilde rondkijken. Later horen we Nathan de zin "Ik zie alles" uitspreken. Verwijst een van hen naar het Chinese woord voor Mol?


Is Tina de twintigste Mol?

Twintig

Tina poseert op een foto van een biljet van €20,-. Wil ze hiermee laten zien dat zij de twintigste Mol is?

Nog een mogelijke verwijzing naar het getal 20: misschien zat de Mol wel in de vrachtwagen met het cijfer 0 die op parkeervak 2 moest komen te staan. Het is niet volledig duidelijk wie in deze vrachtwagen zaten. Het waren of Rob en Leonie of Tina en Claes.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page