top of page

Verborgen aanwijzingen - Aflevering 2


'Tegendraads'

Foto: Screenshot uit seizoen 20, aflevering 2


RECAP - Weet je even niet meer wie de Mol is of zoek je bewijs dat je in de juiste tunnel zit? De verborgen aanwijzingen kunnen je misschien verder helpen. In dit artikel bespreken we alle mogelijke hints uit aflevering 2.

De groepsfoto van aflevering 2

'Tegendraads'

De titel van aflevering 2 is 'Tegendraads'. Dit zou kunnen slaan op Claes, Rob of Johan, die op de groepsfoto ogenschijnlijk met hun hoofden tegen een paar elektriciteitskabels aan staan.


Het zou ook kunnen slaan op Rob en Claes, die in de eerste opdracht in eerste instantie hun draden de verkeerde kant uit rollen. Een tegendraadse actie.


Of verwijzen de titels dit jaar helemaal niet naar de Mol maar naar de afvallers? Vorige week heette de aflevering 'Afgeschermd'. De titel begon met een A en Anita viel af. Deze week begon de titel met een T en viel Tina af. Kunnen we zo aan het begin van de aflevering al voorspellen wie het spel gaat verlaten?


Wijsheden

Meerdere mensen wezen ons op een best wel sterke hint rondom de wijsheden die Rik de kandidaten meegaf bij de opening van aflevering 1. Als je van al die wijsheden de twintigste letter pakt, het is nou eenmaal het twintigste seizoen, dan kun je met die letters 'WIDM NO NINE' maken. 'Wie is de Mol? Numéro 9' dus.


Dit zou op meerdere kandidaten kunnen slaan. Het kan een verwijzing zijn naar Rob, die als negende bij Rik aankomt bij dezelfde opdracht als waarin we deze wijsheden horen. Het kan ook slaan op Miljuschka, die als negende in de leader verschijnt. Of op Claes, die in aflevering 9 als negende kandidaat in beeld komt.


De taxi geeft het antwoord

Bovenop de taxi's uit de opdracht Afhaalchinees, stonden borden met de tekst 'Wie is de Mol?'. Steeds als er een close-up van dit bord in de aflevering te zien is, wordt dat opgevolgd door een shot van Rob en Nathan.


De kleur van de Mol

In seizoen 10 was het al eens een aanwijzing dat de Mol in verband werd gebracht met de kleur groen. Het Mollogo is namelijk ook groen en de Mol ziet alleen maar groene schermen. Zat de Mol deze aflevering dan in het team dat het groene vuurwerk af moest steken? In dat geval is het Nathan, Miljuschka of Leonie.


De niet meer zo blinde Mol

Ook deze aflevering horen we Rob weer een verwijzing maken naar het woord zien. Bij de eerste opdracht, en duidelijk naar voren gehaald in de promo, horen we hem "Ik zag niemand" zeggen. Is dit een verwijzing naar het Chinese woord voor Mol, dat je uitspreekt als 'Zie'?

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page