top of page

Verborgen aanwijzingen - Aflevering 4


'Misleid'

Foto: Screenshot uit seizoen 20, aflevering 4


RECAP - Aan Molacties hebben we dit seizoen geen gebrek. Maar hoe zit dat met de verborgen aanwijzingen? Ook deze week hebben we er weer een aantal voor je op een rijtje gezet.


'Misleid'

De titel van aflevering 4 is 'Misleid'. De meest opvallende misleiding in deze aflevering is Buddy die de rest van de groep misleidt door te zeggen dat hij zijn autosleutel niet heeft teruggehangen. Hij misleidt ons als kijker zelfs door hier duidelijk over te liegen in zijn biecht.


Een andere, minder opzichtige misleiding komt van Rob. Hij gaf Buddy een verkeerde route door bij de opdracht Verkeer(d). Dit was te zien doordat het briefje met de juiste instructies in beeld kwam. Dit kwam niet overeen met wat Rob zegt.


Of slaat dit misschien op het moment dat Nathan belooft dat hij voor het voorwerp van €450,- zou kiezen bij de porseleinopdracht en dat vervolgens niet doet? Overigens beloofde hij dit aan Miljuschka die hierdoor juist misleid werd.


Chinese astrologie

In de kamer met porselein zijn er minstens twee porseleinen stieren of ossen te ontdekken. De enige kandidaat die in het Chinese jaar van de Os is geboren is Miljuschka. Overigens kwam er ook een beeld van een konijn voorbij. Er is geen enkele kandidaat geboren in het jaar van het Konijn.


Achilles

In de opdracht Verkeer(d) rijdt een auto rond met het nummerbord AX1L73. Met wat fantasie lijkt dat op een tatoeage van Nathan die bij deze opdracht een paar keer duidelijk in beeld komt. Deze tatoeage staat voor 'Achilles' in het Grieks.


De buitenlander

In een vooruitblik naar aflevering 5 zien we een aantal waaiers in beeld komen. Opvallend, want vergelijkbare waaiers werden gebruikt om de kandidaten van dit seizoen te onthullen. En ook op deze waaiers staat een tekst geschreven. Volgens een informant van de podcast Trust Nobody staat hier "De buitenlander is de Mol/informant". Dit zou kunnen verwijzen naar Claes, die van origine Deens is.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page