top of page

Dit kunnen we van de waaiers uit aflevering 5 aflezen


Een rode waaier

Foto: Screenshot uit seizoen 20, aflevering 5


RECAP - De kandidaten kregen in aflevering 5 de unieke kans om de identiteit van de Mol te achterhalen. Die stond namelijk geschreven op een van de waaiers die Tai Chi-beoefenaars vasthielden. Maar hebben we als kijker ook een kans gehad? We hebben een dappere poging om al die Chinese tekens te vertalen.


Al die Chinese tekens zijn beginnen te duizelen. Er waren zo ontzettend veel waaiers. En sommige waren makkelijker te lezen dan andere. Een ding hadden ze gemeen: vrijwel alle teksten eindigden op "是卧㡳", wat "Is de Mol" betekent.


Hebben we dan ook de identiteit van de Mol kunnen vinden? Helaas niet. Maar er zaten nog wel een paar interessante waaiers tussen.


Dit zijn de teksten die we hebben weten te ontcijferen:


准是卧㡳 - Wie is de Mol?


坞挌丽特是卧㡳 - Margriet is de Mol


巴迪在准是卧㡳 - Buddy in Wie is de Mol?


这是谁是卧㡳 - Dit is Wie is de Mol?


廾尼斯是卧㡳 - Dennis is de Mol


某人是卧㡳 - Iemand is de Mol


洋是卧㡳 - Jan is de Mol


帕特里克是卧㡳 - Patrick is de Mol


你仉中间有人是卧㡳 - Iemand in jullie midden is de Mol


卧㡳是女的 - Is de Mol een vrouw?


卧㡳 - De Mol


内森在谁是卧㡳 - Nathan in Wie is de Mol?


罗本在准是卧㡳 - Rob in Wie is de Mol?


卧㡳是男的 - Is de Mol een man?


安娜玛丽是卧㡳 - Anne-Marie is de Mol


卡妮塔在准是卧㡳 - Anita in Wie is de Mol?


迂儿有卧㡳 - Is er een Mol?


We zien dus vooral oud-Mollen en wat schijnteksten voorbij komen. Maar wat misschien interessant is, is dat het karakter voor Jan ook "buitenlands" betekent. Dus misschien moeten we dit lezen als "De buitenlander is de Mol" en slaat dit op de enige buitenlander in de groep: Claes.


Er komen ook een aantal kandidaten voor in de zin "... in Wie is de Mol?", namelijk Buddy, Nathan en Rob. Zouden alle kandidaten zo'n zin hebben gehad, op de Mol na? Dan zouden we deze drie heren kunnen afstrepen. Ook van de afvallers waren er zulke zinnen, want we hebben Anita er ook uit kunnen halen.


En dan was er nog de waaier waar enkel "De Mol" op stond. Misschien is het een hint dat die in beeld kwam tijdens de beurt van Miljuschka. Zij benadrukte in haar biecht dat ze dacht dat die waaier de naam van Buddy erop had staan.


Hieronder kun je alle vertaalde waaiers bekijken. Klik op de foto voor de vertaling.

 

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page