top of page

Verborgen aanwijzingen - Aflevering 5


'Aangeraakt'

Foto: Screenshot uit seizoen 20, aflevering 5


RECAP - Aflevering 5 is een feit en er is weer genoeg om over te praten. Waaronder over de verborgen aanwijzingen. Want wat heeft die titel te betekenen? Moeten we de Mol vinden aan de hand van de waaiers? Of zat er iets verborgen in de muziekkeuze van de montage?


'Aangeraakt'

De titel van aflevering 5 is 'Aangeraakt'. Dit zou kunnen slaan op Nathan, die bij de eerste opdracht afging doordat hij een laserstraal heeft aangeraakt.


Het zou ook kunnen gaan over Rob en Claes, die beiden alle letters van het woord 'Mol' hebben aangeraakt bij de tweede opdracht. Maar ook Nathan raakt dit woord aan. Hij staat namelijk met zijn voet op de L als hij de rest van de groep opwacht.


Het kan ook een verwijzing zijn naar Claes, die als enige de joker van Johan, waar groot de woorden 'De Mol' op staan, vasthoudt en opmerkt hoe zacht die aanvoelt.


Onder de grond

Tijdens de eerste opdracht konden de kandidaten het spel Super Mario spelen. De bekende muziek van de game kwam dan ook meerdere keren voorbij. Maar zodra Claes de controller oppakt horen we een ander muziekstuk uit het spel. Namelijk de muziek die je hoort als Mario onder de grond komt. En de Mol bevindt zich natuurlijk het liefst onder de grond.


De letters

Bij de tweede opdracht konden de letters W, D en M geld opleveren. Dit zou je kunnen zien als een afkorting van Witzenhauzen De Mol. Een verwijzing naar de achternaam van Miljuschka.


De naam van de Mol

Tijdens de opdracht met de waaiers horen we Miljuschka zeggen: "He, daar staat mijn naam". Opvallend, want deze opdracht draaide om het aflezen van de naam van de Mol van een van die waaiers.


Overigens vallen er nog wel meer hints uit de waaiers te halen. Benieuwd? Klik dan hier!

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page