top of page

Verborgen aanwijzingen - aflevering 6


'Voor geen meter'

Foto: Screenshot uit seizoen 20, aflevering 6


RECAP - Ook deze week gaan we weer op zoek naar hints die ons naar de Mol kunnen leiden. Welke zijn we tegengekomen? We zetten alle verborgen aanwijzingen voor je op een rijtje!


'Voor geen meter'

Aflevering 6 heette 'Voor geen meter'. Dit zou kunnen slaan op Buddy en Rob die bij opdracht 1 de hele tijd verantwoordelijk waren voor het meten van de afstanden.


Het kan ook slaan op een uitspraak van Leonie. Zij zegt dat ze Buddy voor geen meter vertrouwt.


Of is het een verwijzing naar Miljuschka, die als enige geen telefoon vond en niet op heeft gemeten in het graanveld? Op die manier droeg ze geen enkele meter bij aan het telefoonnummer.


De tevreden Mol

In zijn openingstekst zegt Rik dat de Mol tevreden is. We horen Nathan later in de uitzending zeggen dat hij tevreden is met de stand van de pot. Maar het kan ook op Rob slaan, die een tatoeage op zijn arm heeft met het woord 'tevreden'.


Tijdcodes

Iedere week wordt voorafgaand aan de aflevering een korte advertentie voor de Wie is de Mol? App uitgezonden. In deze promo zie je een telefoon die de tijd 10:41 uur aangeeft. En tot nu toe lijkt Leonie iedere week voor te komen op 10 minuten en 41 seconden in de afleveringen.

Gekleurde vlaggen

De rode vlag uit Nathans groep

Bij de tweede opdracht kregen alle kandidaten een groep Chinezen onder hun hoede. Per groep was daar ook een gids bij met een gekleurde vlag. Daar zat ook een groene bij. In seizoen 10 was het al eens een hint dat de kleur groen naar de Mol verwijst, omdat die alleen maar groene schermen krijgt en het Mollogo ook groen is. Het was Buddy die een gids met een groene vlag in zijn team had.


Maar ook de vlag van de gids uit Nathans groep kan een hint zijn. Die was namelijk rood. En in de vooruitblik van volgende week zien we dat de kandidaten tegen de Mol kunnen lasergamen. De Mol draagt daarin een laservest met rode lampjes.


De buitenstaander

Als de tweede opdracht juist werd opgelost, had Nathan de rij uit moeten stappen om het geld te cashen. En hoewel Rik in de Wie is de Mol? Podcast aangaf dat ze hadden bedacht dat de penningmeester deze rol zou krijgen, zou het ook kunnen dat dit een hint is naar Nathan, omdat hij als Mol niet bij de kandidatengroep hoort. Een soortgelijke hint zat ook in seizoen 9, waarin Mol Jon als enige buiten het reuzenrad zou eindigen bij een juiste oplossing van de puzzel.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page