top of page

Verborgen aanwijzingen - Aflevering 7


'Tegenstander'

Foto: Screenshot uit seizoen 20, aflevering 7


RECAP - Na zeven afleveringen lijkt het eindelijk zover te zijn: de sluitende theorie naar de Mol lijkt gevonden te zijn! Wat houdt die hint in? En zaten er nog andere verborgen aanwijzingen in de aflevering? Laten we eens kijken.


'Tegenstander'

Aflevering 7 heet 'Tegenstander'. Dit zou een hint kunnen zijn naar Rob, die tijdens het lasergamen al zijn tegenstanders opnoemt.


Of is het een verwijzing naar Nathan, in wiens lasergame-sessie alle tegenstand leek te ontbreken? De Mol schoot bij hem geen enkel target op rood, terwijl hij dat bij alle andere kandidaten wel deed.


Het zou ook kunnen dat we moeten naar een uitspraak van Miljuschka, die zei blij te zijn eindelijk terug te kunnen vechten tegen de Mol.


Of moeten we het zoeken achter het bondje tussen Rob en Nathan dat na de bizarre executie definitief verbroken lijkt. Ze zijn hierdoor veranderd in elkaars tegenstanders.


Rood

Rood was een terugkerend thema tijdens deze aflevering. Zo gingen de vragen van Rik in opdracht 1 allemaal over de kleur rood. En de Mol droeg ook nog eens een laservest met rode lampjes. Het is dan ook extra opvallend dat Miljuschka een rode jurk droeg.


En dat niet alleen: de antwoorden op de vragen waren 7, 3 en 3. Bij elkaar opgeteld is dat 13. En de dertiende letter van het alfabet is de M van 'Mol' en van 'Miljuschka'.


In your face

Miljuschka poseerde na het laserschieten voor de camera en zei "Hier ben ik!". Presenteerde ze zichzelf daar als de Mol?

 

LET OP! De volgende theorie lijkt de Mol definitief aan te wijzen. Lees alleen verder als je (zo goed als zeker) wilt weten wie de Mol is.


De titels

Molloot Enigma TV ontdekte een aanwijzing die zo perfect klopt dat hij haast wel waar moet zijn. Hij ontdekte dat als je de opdrachttitels omzet naar morse, er de letters uit de naam van een bepaalde kandidaat uitkomen.


Dat gaat als volgt: alle opdrachttitels die bestaan uit slechts één woord staan voor een streepje en alle titels die bestaan uit meerdere woorden voor een puntje. Als je die streepjes en puntjes achter elkaar leest, krijg je de letters ANJEATRH en dan hou je twee puntjes over aan het einde. Met die letters kun je NATHA_ DE M_L maken. Het lijkt er dus op dat we met de titels die nog gaan komen de naam Nathan Rutjes moeten gaan vormen. Dat komt ook precies overeen met het aantal opdrachten dat we waarschijnlijk nog mogen verwachten.


Het verklaart ook waarom er in sommige titels zo'n rare spatie staat.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page