Follow the Money - Aflevering 6 en 7


-€100,-

Foto: Screenshot uit seizoen 20, aflevering 7


RECAP - Na aflevering 6 en 7 is het weer tijd om de balans op te maken. Waar is geld verdiend en wie is daar verantwoordelijk voor? Zijn de kandidaten door toedoen van de Mol nog altijd niet boven de €10.000,- uitgekomen, of hebben ze daar zelf ook een aandeel in gehad? We volgen het geld.


Aflevering 6

Voice Mol

Opdracht 1 - Voice Mol

In deze opdracht viel €1.500,- te verdienen. De kandidaten moeten de afstanden tussen zes telefoons meten. Al deze afstanden zouden dan samen een telefoonnummer vormen. Als ze dat nummer bellen, krijgen ze Rik aan de lijn en winnen ze geld. Helaas hadden ze het juiste nummer niet gevonden. Ze zaten tijdens het meten er één meter naast.


Telefoon 1 lag op één meter afstand van de beginpositie. Het telefoonnummer begint met een 1. Telefoon 2 wordt gevonden door Nathan. Buddy meet 69 meter. Nathan vraagt of hij het zeker weet, want de telefoon lag nog net een metertje verder. Miljuschka weet ook te vertellen dat een Chinees nummer met 170 begint. Dus passen ze het aan naar zeventig meter.


Dan telefoon 3. Hier gaat het mis. Er zijn drie mensen betrokken bij het meten van deze afstand. De afstand tussen telefoon 2 en 3 moet uitkomen op 90 meter. Rob gaat op de plek staan waar Buddy telefoon 2 heeft overgepakt van Nathan. Vervolgens rent Buddy naar de plek waar Nathan de derde telefoon heeft gevonden en leest dan 91 meter af. Telefoon vier wordt gevonden door Leonie. Wederom meet Buddy de afstand. 37 meter. Telefoon vijf wordt gevonden door Cleas. De afstand word opgemeten door Buddy. Hij komt uit op 65 meter. Telefoon zes wordt gevonden door Nathan en gemeten door Cleas: achttien meter.


De verwarring ontstaat bij de laatste twee cijfers. Is het nou 17 of 18? Het had niks uitgemaakt, want de fout zat al bij telefoon 3. Er komt geen geld in de pot.