top of page

Verborgen aanwijzingen - Aflevering 8


'Doorgeven'

Foto: Screenshot uit seizoen 20, aflevering 8


RECAP - De finale staat om de hoek en de zoektocht naar de Mol lijkt er niet makkelijker op geworden. Maar misschien kunnen de verborgen aanwijzingen de doorslag geven. Welke zaten er verstopt in aflevering 8?


'Doorgeven'

De titel van aflevering 8 is 'Doorgeven'. Dit zou een hint kunnen zijn naar Miljuschka of Rob, die bij de fietsopdracht de routes aan hun medekandidaten doorgeven.


Of is het een hint naar Nathan, die als eerste zijn antwoord aan iemand anders doorgeeft tijdens de tweede opdracht?


Of verwijst het juist naar Nathan, die de pot tijdens het eten doorgeeft om te laten tellen? (Door Arno)


Rode waaier

Eerder in het seizoen was de naam van de Mol te lezen op een rode waaier. Miljuschka had tijdens de fietsopdracht een rode waaier in haar hand.


SMOL

Deze hint is waarschijnlijk meer toeval dan gepland. Maar we zien Buddy met zijn fiets naast de tekst "SMOL" in graffiti staan, met een pijl naar hem toe. Daar zit natuurlijk het woord "Mol" in.

 

LET OP! De volgende theorie lijkt de Mol definitief aan te wijzen. Lees alleen verder als je (zo goed als zeker) wilt weten wie de Mol is!


Morse

De morse-hint die vorige week werd gevonden door Enigma TV lijkt nog altijd te kloppen. De hint is wel een beetje aangepast, zodat het overeen zou komen met het aantal opdrachten dat we nog moeten krijgen. In plaats van "NATHAN RUTJES" spellen de letters nu "NATHAN DE MOL". De enige letter die nu nog ontbreekt is de O (- - -). Het eerste streepje is er al. Als in de finale twee opdrachten zitten waarvan de titels uit één woord bestaan, is de kans groot dat deze hint klopt.


Hoe werkt de hint ook alweer? Als je van alle opdrachttitels die bestaan uit slechts één woord een streepje maakt en van alle opdrachttitels die bestaan uit meerdere woorden een puntje, dan kun je tot nu toe met het morse-alfabet de letters ANATDMLHEN maken en dan blijft er een streepje over. Als dat streepje volgende week wordt aangevuld met nog twee streepjes, wordt dat een O. Met die letters kun je "NATHAN DE MOL" vormen. Een sterke verwijzing naar Nathan.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page