top of page

Verborgen aanwijzingen - Aflevering 9


'Sturen'

Foto: Screenshot uit seizoen 20, aflevering 9


RECAP - Het is de laatste kans om de Mol te ontmaskeren. Zit je nog in twijfel over wie het kan zijn? Dan kunnen de verborgen aanwijzingen misschien het laatste zetje in de juiste richting zijn. Dit zijn de mogelijke hints naar de Mol in aflevering 9.


'Sturen'

De titel van aflevering 9 is 'Sturen'. Nathan kon de eerste opdracht makkelijk sturen, omdat hij als penningmeester mocht bepalen of Rob en Buddy het antwoord wisten.


Of slaat het op Rob of Buddy, die bij de derde opdracht door de Mol verkeerd worden gestuurd en zo geld mislopen?


Het kan ook slaan op het feit dat Nathan besluit zich tijdens de derde opdracht volledig door de Mol te laten sturen. Zou hij het dan toch zelf zijn?


Beschuit met muisjes

In de food trucks konden de kandidaten beschuit met muisjes verkopen. Blauwe muisjes, welteverstaan. Is dit een verwijzing naar een mannelijke Mol? In dat geval is Buddy, Nathan of Rob de Mol.


Gluren bij de buren

Tijdens de derde opdracht zien we bij iedereen een shot dat lijkt alsof iemand door een raampje naar de kandidaat die aan het lopen is kijkt. De montage laat het lijken alsof het een point of view is van de Mol. Maar alleen bij Nathan is zo'n shot niet te zien. Zou de Mol niet naar hem hebben kunnen kijken, omdat Nathan zelf de Mol is?


Zo'n soort hint zat ook in seizoen 13, toen bij Kees Tol de Mol die achter het orgel zat niet in beeld was. Dat kon ook niet, want tijdens zijn beurt zat er niemand.


De voorkeur van de Mol

De Mol heeft de kandidaten steeds naar de kisten 1, 3 en 6 gestuurd. Dat kun je lezen als 13-6. De dertiende letter van het alfabet is de M van Mol, wat dus M6 oplevert. Buddy is als zesde in de leader te zien. Is dit een hint naar hem?


Geef eens een tip

Tijdens de derde opdracht zegt Miljuschka tegen de Mol: "Geef eens een tip". Vervolgens zegt de Mol: "Miljuschka". Geeft de Mol hier de doorslaggevende tip?


Morse-hint

De afgelopen twee weken waren veel Molloten in de ban van de morse-hint, die Nathan aanwees als Mol. Maar helaas, na deze week klopt deze hint niet meer. Om in morse de zin "NATHAN DE MOL" te vormen, zouden in aflevering 9 slechts twee opdrachten moeten zitten waarvan beide titels uit maar één woord zouden bestaan. Maar in aflevering 9 zaten drie opdrachten waarvan er een een titel met meerdere woorden had. Deze hint kan dus de prullenbak in.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page