top of page

Follow the Money - Aflevering 8 en 9


€1.000,-

Foto: Screenshot uit seizoen 20, aflevering 9


Daar zijn we dan. De laatste Follow the Money van dit seizoen. We gaan kijken wat de kandidaten van de laatste opdrachten hebben gebakken en wat de eindstand van de pot zal gaan worden.


Aflevering 8

De kleurcombinaties

Opdracht 1 - Kettingreacties

Bij deze opdracht kunnen de kandidaten €1.650,- verdienen door in een bepaalde volgorde op verschillende kleuren fietsen te rijden en daarna te finishen. Hoe meer kleuren fietsen er in die reeks bereden worden, hoe meer geld dat oplevert.


De kleurenreeks is als volgt:

Alleen blauw levert niets op. Blauw en oranje zijn goed voor €250,-. Blauw, oranje en wit levert €250,- op. En als een kandidaat finisht na een reeks van blauw, oranje, wit en groen, levert dat maar liefst €550,- op.


Buddy, Leonie en Nathan beginnen alle drie op een blauwe fiets. Het is aan Miljuschka en Rob om deze drie kandidaten de juiste kant op te sturen, zodat ze kunnen wisselen van fietsen. De fietsende kandidaten moeten binnen het halfuur terug zijn bij Miljuschka en Rob.


Rob begeleidt Nathan en Miljuschka begeleidt Leonie en Buddy. De opdracht begint voorspoedig, maar door een miscommunicatie qua straten, lukt het Miljuschka niet om haar teamleden op tijd binnen te krijgen.


Nathan gaat goed van start en door de goede aanwijzingen van Rob komt hij vrij snel bij de oranje fiets aan. Nathan vervolgt zijn weg en vindt ook de witte fiets. Vervolgens rijdt hij als een gek terug en komt net binnen de tijd aan.


Leonie vindt drie minuten voordat de tijd om is haar oranje fiets en zet de sprint in. Helaas lukt het haar niet om op tijd te finishen.


Er komt €250,- in de pot, die staat dan op €9.900,-


Opdracht 2 - Je draai vinden

Tijdens deze opdracht valt er geen geld te verdienen. De kandidaten spelen voor een vrijstelling die gewonnen wordt door Miljuschka.


€80,-

Opdracht 3 - Doorzichtig

Een opdracht op grote hoogte. Er staan zes kisten op een glazen brug. In deze kistjes zitten kokers met geld. Op de kisten staat een geldbedrag en aan het eind van de opdracht moeten in elke kist de juiste kokers zitten die samen dit bedrag vormen.


De kandidaten verdelen zich als volgt over de kistjes. Buddy staat bij kist 1 met €80,- en bij kist 2 met €120,-. Nathan staat bij kist 3 met €150,-. Rob staat bij kist 4 met €210,-. En Leonie staat bij kist 4 met €240,- en kist 5 met €1.200,-. Miljuschka doet niet mee aan deze opdracht, in verband met hoogtevrees. Er valt in totaal €2.000,- te verdienen.


Zodra de opdracht begint, bekijkt iedereen zijn eigen kokers. Buddy heeft door de afwezigheid van Miljuschka tien kokers die hij moet onthouden. Hij maakt met deze kokers zijn eerste kistje van €80,- gelijk compleet. Direct daarna weet hij niet meer wat hij nou in zijn handen heeft. Hij is de geldbedragen uit de kokers weer vergeten. Hij probeert het nog duidelijk over te brengen aan Nathan.


De uitwisseling tussen Rob en Leonie gaat ook niet soepel. Leonie rekent haar bedrag uit met vijf kokers, terwijl het er drie moeten zijn. Ze geeft Rob dus de verkeerde informatie.


Omdat eigenlijk niemand meer weet wat er nou echt in de kokers zit, wil Nathan voor de veilige optie gaan en het laatste kistje vol krijgen. Dat lukt uiteindelijk niet. Wel zegt hij zeker te weten de juiste combinatie voor Rob zijn kistje te hebben.


Aan het eind van de opdracht blijkt alleen de eerste kist van Buddy met €80,- te kloppen en de rest niet. De kist die Nathan juist ingevuld zei te hebben dus ook niet.


De eindstand van de pot na aflevering acht is €9.980,-.


Aflevering 9

Opdracht 1 - Cijferkunst

Bij deze opdracht valt er €1.750,- te verdienen. Een groep kinderen beoefend Kong Fu. De kandidaten moeten bepaalde bewegingen herkennen en koppelen aan cijfers. Vier bewegingen, vier cijfers. Die vormen samen het geldbedrag dat de kandidaten kunnen verdienen.


De groep wordt in tweeën gesplitst. Miljuschka en Nathan kijken samen en Rob en Buddy gaan de opdracht samen aan. De routine wordt drie keer uitgevoerd. Miljuschka weet het antwoord al na de eerste keer. Ze zegt: "Ik denk dat het €1750,- is". Er volgen nog twee rondes en bij het team van Buddy en Rob gaat het minder soepel. Ze lijken het allebei niet te zien.


Na de opdracht mag Nathan van Rik zeggen of hij denkt dat Buddy en Rob het antwoord weten. Hij mag die keuze maken omdat hij penningmeester is. Hij zegt vertrouwen te hebben in het andere duo. Buddy geeft het woord aan Rob, maar die zegt het niet te weten. Hij geeft als antwoord €1.600,-.


Het juiste antwoord is €1.750,-. Alle kandidaten leken dat te weten, op Rob na. Er wordt uiteindelijk niets verdiend.


Opdracht 2 - Onder de pannen?

De kandidaten krijgen twee food trucks tot hun beschikking. Ze moeten Nederlandse lekkernijen verkopen. En hoe meer transacties er volbracht worden, hoe meer geld er in de pot komt.


Miljuschka en Buddy vormen een team en Rob en Nathan ook. Miljuschka is als een vis in het water en gaat pannenkoeken bakken. Buddy is de salesman en probeert ondertussen drop en stroopwafels te verkopen.


Binnen deze opdracht kun je niet echt Molacties ontdekken en zien wie nou het geld echt binnen haalt. Wat we kunnen zeggen is dat bij de truck van Nathan en Rob alles vrij voordelig is in tegenstelling tot de truck bij Miljuschka en Buddy. Dat levert natuurlijk meer transacties op. En het aantal transacties is wat telt. Niet hoeveel geld ze nou daadwerkelijk verdienen aan de verkoop.


Na twee uur is de tijd om en zijn er 49 transacties geweest. Die leveren elk €25,- op voor de pot. Bij elkaar is dat €1.225,-. Maar omdat er geen biljetten van €5,- zijn, wordt daar €1.220,- van gemaakt.


Nathan pakt €500,-

Opdracht 3 - Richtingsgevoel

De laatste opdracht. En dus ook de laatste kans voor de kandidaten om geld in de pot te krijgen. En voor de Mol om geld uit de pot te spelen. De kandidaten gaan een voor een gokken met geld uit de pot. De inzet kan €500,-, €1.000,- en €1.500,- zijn. Dit geld wordt verdeeld over minimaal één kamer en maximaal drie kamers. Bij elke kamer krijgen de kandidaten de keuze tussen twee boxen. Ze mogen er één per kamer kiezen. Pakken ze hier geld uit, dan wordt dit verdubbeld. Als er geld blijft liggen, verdwijnt dat uit de pot.


De kandidaten krijgen aanwijzingen van niemand minder dan de Mol zelf. Een psychologisch spelletje dus. Spreekt de Mol de waarheid of niet? Dit is per kandidaat ingezet en verdiend.


Robs inzet is €1.000,-. Hij vindt daar €500,- van terug. Op die manier verdient hij €500,-, maar gaat er ook €500,- verloren. Hij komt dus uit op €0,-.


Nathans inzet is €500,-. Hij pakt bij de eerste kamer meteen een briefje van €500,-. Hij haalt zo dus €500,- op voor de pot.


Miljuschka's inzet is €1.500,-. Ze vindt dit hele bedrag ook terug, dus ze verdient hiermee €1.500,-.


Buddy's inzet is €1.500,-. Hij vindt hier slechts €1.000,- van terug, waardoor er €500,- blijft liggen. Hierdoor verdient hij in totaal €500,-.


Maar dan horen we van Rik dat de afrekening van deze opdracht na aflevering 10 zal volgen. Hier halen we uit dat de ronde van de Mol niet mee zal tellen, net zoals de ronde van de Mol bij de laseropdracht niet meetelt. Wat betekent dat voor de pot?


De eindstand

De pot staat nu officieel op €11.200,-. Maar afhankelijk van wie de Mol is komt daar nog wat bij.


Als Miljuschka de Mol is, blijft de eindstand van de pot het laagst. De laseropdracht kost de pot dan namelijk €300,-, en levert de laatste opdracht slechts €1.000,- op. In totaal komt er dan dus €700,- bij, wat de pot op €11.900,- brengt.


Als Nathan de Mol is, levert de laseropdracht het minst op van alle mogelijke scenario's. Die kost de pot dan €600,-. De laatste opdracht levert dan wel weer €2.000,- op. Er komt dan dus nog €1.400,- bij in de pot, die dan uitkomt op €12.600,-.


Als Buddy de Mol is, heeft de laseropdracht slechts €100,- gekost. Met de laatste opdracht komt er dan ook €2.000,- in de pot. De eindstand van de pot zal dan €13.200,- zijn, omdat er €1.900,- bij wordt opgeteld.


Als Rob de Mol is, is dat het voordeligst. De laseropdracht kost dan €300,- uit de pot. De laatste opdracht levert in dit geval maar liefst €2.500,- op. Er zal dan dus nog €2.200,- bij de pot worden opgeteld. Die komt dan uit op €13.400,-.


De pot zal dus eindigen op minimaal €11.900,- en maximaal op €13.400,-. Daarmee eindigt de pot op de derde of vierde plaats van laagste potten aller tijden. Als Miljuschka of Nathan de Mol is, eindigt hij achter de pot van seizoen 19 (€10.150,-) en seizoen 15 (€10.500,-). Als Buddy of Rob de Mol is, komt dit seizoen op de vierde plaats, achter seizoen 12 (€12.601,-). Met de eervolle vermelding dat als Buddy de Mol is, dat slechts €1,- afwijkt.


Hoeveel het gaat worden en wie er met die pot naar huis gaat, zullen we morgen pas weten. Tot zover Follow the Money voor dit seizoen.

 

Gerelateerde posts

Alles weergeven

GERELATEERD

bottom of page