Wie is de Mol volgens Jessica Ceuppens?


Jessica Ceuppens

Foto: Screenshot uit De Mol 2017, aflevering 1

INTERVIEW - De Mol is terug van weggeweest. En dit jaar spreken we ook deelnemers van deze Vlaamse serie over hun deelname en hun verdenkingen. Deze week namen we contact op met Jessica Ceuppens. Zij viel als eerste af in het vijfde seizoen van De Mol, dat zich afspeelde in Zuid-Afrika.


Groepsfoto 2017

Jessica, leuk dat we je even mogen bellen voor Tunnelvisie. Dit is het eerste jaar dat we ook de Belgische deelnemers aan de tand gaan voelen. Je eigen deelname is alweer een paar jaar geleden. Krijg je nog vaak dit soort verzoeken of is die hele storm aan aandacht inmiddels alweer wat gezakt?

Ik moet zeggen dat ik inderdaad nog vrij weinig benaderd word voor dit soort dingen. Vanuit Nederland sowieso niet, maar eigenlijk vanuit België ook heel weinig. Het leeft wel heel erg op het moment dat je meedoet. Maar eigenlijk is het vooral de officiële pers waarmee je praat en wat interviews doet. De meeste fans, de zogeheten Molloten, schrijven vooral dingen op blogs en forums. Maar interviews zijn dus alleen met de pers. En ook dat is natuurlijk alweer drie jaar geleden.


Was je al fan voordat je meedeed en moet je als deelnemer eigenlijk ook een beetje een Molloot zijn?

Voordat ik meedeed was ik al een megagrote fan van het programma. Ik herinner me ook nog dat ik als klein meisje al keek naar de eerste drie seizoenen van De Mol. Maar dat is inmiddels al zo lang geleden. Je hebt natuurlijk verschillende gradaties van Molloten. Maar ik denk dat ik er absoluut wel een beetje binnen val, aangezien ik megabenieuwd ben en altijd alles wil weten rondom het programma.


Hoe kijk je terug op je deelname? Word je er nog vaak op aangesproken?

Ik word er eigenlijk redelijk weinig op aangesproken. Ik woon in Brussel en de Franstalige mensen weten vrijwel no