Wie is de Mol volgens Axel Pailler?


Axel Pailler

Foto: Joel Hoylaerts / Photo News


INTERVIEW - De Mol is terug van weggeweest. En dit jaar spreken we ook deelnemers van deze Vlaamse serie over hun deelname en hun verdenkingen. Deze week namen we contact op met Axel Pailler. Hij was de winnaar van het zevende seizoen van De Mol, dat zich afspeelde in Vietnam.


Groepsfoto De Mol 2019

Dag Axel. Leuk dat we je even mogen bellen voor Tunnelvisie. Nu Wie is de Mol? is afgelopen hebben we volop tijd om aandacht te besteden aan de Vlaamse serie en we merken dat vanuit Nederland de aandacht voor De Mol ook steeds groter wordt. Vandaar dit verzoek. Krijg je vaker dit soort verzoeken uit Nederland?

Ja toch wel. Ik merk de interesse uit Nederland absoluut en ik ben al benaderd voor wat De Mol-gerelateerde dingen, waaronder podcasts. Ik vind het zeer leuk. Zeker het eerste jaar na mijn deelname profiteer ik er nog maar even van, want het zal vast minderen. En maar goed ook.


Hoe kijk je terug op je deelname?

Heel goed, natuurlijk! Ik denk dat je, zeker als winnaar, toch niet anders kunt dan daar met goede herinneringen op terugkijken. Al denk ik dat zelfs de eerste afvallers er met een positief gevoel aan terugdenken. Je maakt zoiets maar één keer mee. En nu besef je wel eens dat je er op dat moment eigenlijk misschien niet genoeg van genoten hebt, omdat je zo in dat spel zit. Maar het was een unieke ervaring om mee te maken en ik zou het eigenlijk iedereen aanraden om zichzelf in te schrijven. Ook als Nederlander: proberen kan altijd. Jullie hebben die mogelijkheid in Nederland helaas niet, dus waarom niet inschrijven in België? Gewoon je kans pakken, haha.


Laten we het de redactie in België inderdaad nog lastiger maken en ons massaal inschrijven! Maar even nog over dat genieten. Is het moeilijk om bewust te genieten tijdens zo’n spel? Waren er bijvoorbeeld geen rustdagen waarbij je even écht van alles om je heen kon genieten?