Wie is de Mol volgens Hanne Vanhaesebrouck?


Hanne Vanhaesebrouck

Foto: VIER


INTERVIEW - De Mol is terug van weggeweest. En dit jaar spreken we ook deelnemers van deze Vlaamse serie over hun deelname en hun verdenkingen. Deze week namen we contact op met Hanne Vanhaesebrouck. Zij was de verliezend finaliste van het vierde seizoen van De Mol, dat zich afspeelde in Argentinië.


De groep van De Mol 2016

Hanne, leuk dat we je mogen bellen voor Tunnelvisie. Je was deelnemer aan De Mol in 2016, het jaar dat de Mol voor het eerst in dertien jaar terug op tv was. Hoe heb jij je deelname destijds beleefd?

De Mol heeft mijn leven echt wel veranderd. Ik was toen nog vrij jong. Ik was 25 bij deelname. Ik heb het super intens ervaren. In het begin was het allemaal nog vrij gemoedelijk. Maar voor mijzelf herinner ik vooral dat ik midden in het spel een soort omkeer heb gemaakt. Het spel werd harder gespeeld en ik zat zó in dat spel. Je wordt eigenlijk dat spel.


Had je verwacht dat je in de finale zou geraken?

Nee, absoluut niet! De inschrijving was voor mij al zo zot, echt een adrenaline-kick. Je weet niet wat er allemaal gaat komen, dus dat is eigenlijk al heel tof. Naar die eerste auditie, door zijn naar weer een volgende ronde. Die pieken gaan alleen maar omhoog en omhoog, omdat dat zo fenomenaal is. Zeker voor mij. De Mol was altijd al mijn lievelingsprogramma, dus iedere ronde die ik verder geraakte was voor mij echt een verrassing. En dan sta je opeens in de finale.


Was er ergens wel een punt waarop je zelfverzekerder werd en jezelf eventueel in de finale zou zien staan? Mede doordat je op de goede Mol zat?

Nee. Je kunt wel denken dat je iemand op het spoor bent, maar het is niet zeker. Je kunt een hoofdverdachte hebben en alsnog twijfelen.