Wie is de Mol volgens Robin Justé?


Robin Juste

Foto: Filip De Smet


INTERVIEW - De Mol is terug van weggeweest. En dit jaar spreken we ook deelnemers van deze Vlaamse serie over hun deelname en hun verdenkingen. Deze week namen we contact op met Robin Justé. Hij was de achtste afvaller van het vijfde seizoen van De Mol, dat zich afspeelde in Zuid-Afrika.De groep van De Mol 2017

Dag, Robin! Leuk dat we je mogen bellen. Hoe kijk je terug op je deelname aan De Mol?

Dat was echt een geweldig mooie ervaring. Ik noem het een once in a life time experience. Het is een soort droom die je hebt beleefd: je bent drie weken weg uit het normale leven en je bent even volledig afhankelijk van de makers en wat die met je van plan zijn. Het is heel onwezenlijk wat er op dat moment met je gebeurt. Het is zo’n mooi spel. Als je daar achteraf op terugkijkt, is dat zo bijzonder. Ik heb natuurlijk ook het geluk gehad dat ik bijna de volledige reis heb mogen meemaken.


En dan nét voor de finale afvallen. Dat lijkt me zuur, toch? Daarover gesproken: had je de goede Mol wel in het vizier op dat moment?

Ik heb eigenlijk fout gezeten tot en met aflevering 4, want ik had volledige tunnelvisie op Bertrand. Toen hij eruit vloog, viel ik letterlijk en figuurlijk van mijn stoel. Ik kon gewoon niet geloven dat hij het rode scherm kreeg. Dus ik moest op zoek naar een nieuwe hoofdverdachte en ik ben toen mijn hele Molboekje nog eens gaan teruglezen en kwam toen al redelijk snel uit op Eline. Ik ben toen tips gaan zoeken en er was een opdracht waarin we de boekjes van medekandidaten konden inzien voor geld. Ik ben toen als enige die boekjes gaan inzien. Ik kon op dat punt in het spel niet meer spreiden, dus ik moest zeker weten dat het Eline was. Door die boekjes in te zien wist ik zeker dat Eline het was en heb ik de test volledig op haar ingevuld. Maar Annelies had twee pasvragen verdiend in het laatste spel voor de executie, dus die hebben mij uiteindelijk genekt. Heel zuur, inderdaad. Het blijft gewoon lastig om de Mol te vangen. Het spel zit zo goed in elkaar. Je gaat op reis met een groep mensen die je nog nooit hebt gezien en je moet afgaan op wat je ziet. Durven ze bepaalde opdrachten niet en waarom? Verspreken ze zich ergens? Als je kijkt naar dit jaar lijkt het ook weer alsof niemand goed zit. Salim, de afvaller van deze week, zei in Café De Mol namelijk dat hij volledig fout zat. En hij had in eerste instantie een groen scherm. Dat wil dus zeggen dat er sowieso nog iemand is die volledig fout zat. En ze zijn nog met vijf over, dus dat zegt toch wel hoe lastig het is om hem of haar te ontmaskeren, denk ik.


Wat was de reden dat je je inschreef voor De Mol?

Ik vond het eigenlijk altijd al een geweldig programma. Maar het is vijftien jaar niet op tv geweest. Toen ik hoorde dat het terugkwam wilde ik mij meteen inschrijven, maar mijn vrouw vond dat destijds geen goed idee. Tijdens het kijken van het eerste seizoen begon het weer te kriebelen. Ik vond het weer zo tof dat ik mij toen stiekem heb ingeschreven, achter de rug van mijn vrouw om. Ik heb alle voorselecties doorlopen zonder iets te vertellen. En toen werd ik dus gebeld dat ik mee mocht, dus moest ik h