Wie is de Mol volgens Bruno Heutz?


Bruno Heutz

Foto: VIER


INTERVIEW - De Mol is terug van weggeweest. En dit jaar spreken we ook deelnemers van deze Vlaamse serie over hun deelname en hun verdenkingen. Deze week namen we contact op met Bruno Heutz. Hij was de zesde afvaller van het vierde seizoen van De Mol, dat zich afspeelde in Argentinië.De groep van De Mol 2017

Dag Bruno, leuk dat we je mogen spreken voor Tunnelvisie. Je nam deel aan het eerste seizoen van De Mol na een afwezigheid van dertien jaar. Hoe kijk je terug op je deelname en wat was de reden dat je jezelf had ingeschreven?

Het was een enorm leuke periode. Ik heb me daar heel erg geamuseerd. Ik was eigenlijk altijd al fan van het programma en toen las ik de krant dat het terugkwam. Ik heb me toen eigenlijk meteen ingeschreven, ik vond het wel een leuke gedachte om te kunnen meedoen. Maar ik heb nooit effectief gedacht dat dat ook zou kunnen gebeuren. Dit meemaken was heel leuk. Van het spel spelen tot iedereen leren kennen, zowel de kandidaten als mensen achter de schermen. Het feit dat je meedoet aan een tv-programma was ook wel een toffe ervaring.

Achteraf gezien vond ik het bekend zijn voor een bepaalde periode misschien wel het heftigst. Ik had dat echt onderschat en ik betrapte mezelf er op dat ik in die periode ook minder vaak buiten kwam. Maar langs de andere kant ben ik een ervaringszoeker. Ik hou van mezelf in de positie stellen om zoveel mogelijk nieuwe ervaringen mee te kunnen maken. En zelfs het bekend zijn vond ik dus een speciale ervaring. Het was interessant om te weten hoe het is om zo herkend te worden. Dus hoewel ik het niet opzocht en het zeker onderschat had, vond ik dat wel een once in a life time experience om mee te maken.


Had je überhaupt enig idee waar je instapte, aangezien het al zoveel jaar niet op tv was geweest? En hoe gaat zo’n inschrijfproces?

Nee, ik had geen idee waar ik instapte. Maar dat vond ik ook zo tof. En je gaat er ook niet van uit dat je uiteindelijk mee mag. Die kans is zo klein. De inschrijving is een traject van een paar maanden. Eerst vul je een lijst in van 150 vragen en stuur je een filmpje op van jezelf, waarin je vertelt wie je bent en waarom je denkt dat jij m